Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 40 047
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Стара Загора
Добро утро и от мен!
Аз нещо не успявам да се включа напоследък.
Миналата седмица бях на ЖК, гледахме го бебока, расте си нормално, върти се и подскача. Следващия преглед чак в началото на август, и си запазих и час за втората ФМ в 21 седмица.
Иначе и при мен се появяват почти всички състояния, за които споделяте. Фазата с главоболието май отмина вече, но около 10 дни беше кошмарно. Сутрин се събуждах с главоболие и през целия ден не минаваше + ниско кръвно. Нито кафе, нито кола, нищо не помага. На два пъти не се издържаше и пих по един парацетамол.
Снощи пък ме стегна яко корема. Определено са си контракции. Но се и поизморих вчера, та не се притеснявам за сега. Ще звънна да питам лекарката евентуално за някакъв магнезий. Предната бременност с баткото пак така се появиха контракциите от 4-5 месец. Ще гледам днес да не се натоварвам много, макар че съм цял ден на работа на крак и не е ясно дали ще ми се получи, а нямам вариант да си остана вкъщи, че сменям колежката в отпуск и няма кой.
За пол все още изобщо не сме отваряли въпроса. Все ми се вижда рано. Ще видим на следващия преглед, тогава ще съм към 17гс, ако не на феталната в края на август вече със сигурност. Движения на бебчето също все още не съм усетила. Трябва да си разровя документите да видя кога са били първите движения с предните.
Иначе пък ме е ударила една треска и последните дни усилено гледам кошари и колички. Кошарата я харесах и дебна няколко в и-бей, дано успея да взема, хахха.

# 541
Здавейте! Да се запиша и аз в темата Simple Smile Бременна съм в 14 седмица с термин 14 януари. До скоро и аз имах болки в корема като менструални,но се обадих на доктора и ми предписа магнерич и ношпа. Пия ги от две седмици и имам значително подобрение. Утре сутринта съм на преглед при него и ще видим какво ще ми каже. Иначе вече в този период се чувствам значително по добре,гаденето отмина и бързата умора също за сега> Grinning

# 542
Както вече писах във фб - коремът ми имам чувството, че расте с всеки ден  newsm78 Mr. Green

Докторът ми изписа Магнерич - започнах да получавам крампи. А и каза, че като цяло от жегите се губи доста магнезий в организма с потенето - затова и профилактично не е проблем.

Питах специално за болките в гърба - посмя се много. Каза, че е нормално, но че не може да ме успокои, защото няма да ми мине скоро.  Mr. Green И че и по-зле ще става.

Коремът ме боля така някакво време (менструално), пих но-шпа, не винаги минаваше. Отмина и това.
Мина и периода с много главоболие - сега от време на време се опитва да ме стяга главата.

Иначе като изключим тия дребни кахъри - всичко е ок Simple Smile

# 543
  • София
Кака Сврака Предвид първата бременност, отърване от болката в гърба няма, като имаш предвид, че бях само с един брой. Не искам да те разстройвам, но болката отминава като родиш и се отървеш от тежестта.Последният месец е ужасен.

Аз снощи не можах да спя от болка в ухото, със сигурност не е вътрешното ухо, понеже сама си го направих. Накрая с топъл компрес успях да заспя. Днес ще ходя да търся подходящи капки.Парацетамол също взех, че то не се трае.

# 544
Въпрос към мамите които скоро са гледали предишното бебе- сега повиват ли се стегнато бебетата в началото, като едно време или ги оставяте да си ритат свободно?

# 545
Не се повиват стегнато, това може да изкриви крачетата, но хлабаво можеш да го завиеш, има и чувалчета, които обгръщат краката, но не ограничават движенията.
Ако много плаче пък, можеш да го повиеш (пак леко) с пелена през ръчичките, да се чувства гушнато, така заспива по-лесно.

# 546
Не се повиват стегнато, това може да изкриви крачетата, но хлабаво можеш да го завиеш, има и чувалчета, които обгръщат краката, но не ограничават движенията.
Ако много плаче пък, можеш да го повиеш (пак леко) с пелена през ръчичките, да се чувства гушнато, така заспива по-лесно.

Благодаря, май ще зачестяват такива въпроси с всеки следващ месец!

# 547
  • София
Повиването на бебето като едно време, ползване на проходилки и п.р. не се препоръчва от нито един ортопед. Когато почнат коликите ще намериш метод за повиване на д-р Карп. Единствено така съм повивала. Иначе както 9005 е обяснила, за по-лесно заспиване се гушват бебетата в пелена, така се лъжат, че са винаги до мама, след като се стоплят. Simple Smile

# 548
Повиването на бебето като едно време, ползване на проходилки и п.р. не се препоръчва от нито един ортопед. Когато почнат коликите ще намериш метод за повиване на д-р Карп. Единствено така съм повивала. Иначе както 9005 е обяснила, за по-лесно заспиване се гушват бебетата в пелена, така се лъжат, че са винаги до мама, след като се стоплят. Simple Smile

Страхотно, това е много полезно. Тръпна в очакване , ще трябва много търпение до януари когато ще гушнем бебчетата си! Hug

# 549
  • Варна
Аз приспивах моята дъщеря със сешоар  Sunglasses Добре, че имах функция за студено духане, че иначе щеше да прегрее 100 процента. Simple Smile Много се успокояваше от него, само че понякога като го спирах и се събуждаше. Simple Smile

# 550
  • Стара Загора
Юхуууу аз утре съм на БХС и ми е притеснено само кръв ли взимаха?

# 551
Здравейте,на всички аз съм в 13г.с,на БХС всичко мина добре,но от вчера съм на фраксипарин,понеже пусках изследвания за тромбофилия и се оказа че има риск. Sad

# 552
  • София
OrchideaBlue, ами и ехографски преглед се минава ако не си. Успех. Peace

Shushity, а как се разбира да пуснеш изследване за тромбофилия? newsm78

# 553
Имам една неуспешна бременост,плода загина в 16г.с. Имаха съмнения за тромбофилия и ме посъветваха да си пусна изследвания. Онзи ден ми излязоха резултатите,че при бременност има риск от тромбофилия. От вчера съм на инжекции. В събота съм на преглед и надявам се всичко да е наред с бебо.

# 554
  • София
Да, но това има ли как да се види например от кръвните изследвания? Например стойностите на тромбоцитите, ср. обем на тромбоцити, тромбокрит и т.н.? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт