Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 40 030
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Пак ще го пиша още от първия ден на закъснението съм в болнични.Имах само направен тест за бременност.Даже доктора не ме и прегледа.Пожела ми да видим сърчице след 14 дни.Нито в болница съм лежала,нито стотинка са ми поискали.300 лв. си е голямо изнудване.Вече 3 месец съм в болнични.

# 571
Вместо запис: и моята гинеколожка ми предложи болничен. Без пари и болници.  Каза при нужда само да си поискам.   Peace
Иначе- 2-ро бебче с термин 23.01.  Blush
В началото на седмицата бях на ФМ. За сега всичко е наред.  Чакам в понеделник резултат от БХС. Стискайте палци! Hug

# 572
За съжаление и аз няма да съм в София за срещата, но се надявам да стане традиция и следващия път да се включа.

# 573
И аз не съм лежала в болница, но всъщност имах направление за прием, просто в болницата ми казаха, че не е наложително да лежа там и аз отказах. Нищо не съм плащала за болничните.

# 574
Мерси! Аз се опитах да изчета всичко, но все не остава време... сега наваксвам. Очевидно трябва да питам и при друга лекарка и да си почина малко есента, че иначе ще е много стресирано бебче Simple Smile

# 575
За магнезия и на мен не ми се спори, който иска, да чете за ползите му - http://www.bb-team.org/articles/4680_magnezii-vidove-i-polzi Освен това в почти всички витамини за бременни го има, това си е, все едно да кажете, че витамин Б, или Ц, или Д са вредни Rolling Eyes Както и да е..

А има ли някой да повръща още? Вечер ми се гади почти всеки ден и си повръщам още, докога така... Tired

# 576
И на мен ми става лошо предимно вечер,отвреме навреме и повръщам.

# 577
Добър вечер  Hug
Аз пък съм болна..... Чувствам се много зле,на всичкото отгоре и детето болно....Нямам апетит за нищо а съм гладно...много неприятно състояние
След МФ лекарката ми каза че следващият термин ще е чак след 4 седмици  Confused Понеже ме била преглеждаха много често до сега.Струва ми се доста дълъг период,или е нормално?

# 578
След МФ лекарката ми каза че следващият термин ще е чак след 4 седмици  Confused Понеже ме била преглеждаха много често до сега.Струва ми се доста дълъг период,или е нормално?

Нормално е Simple Smile Особено ако няма някакви рискови фактори, които да налагат по-чести прегледи Simple Smile
Явно лекарката преценява, че няма.

А и винаги ако има някакви симптоми - можеш да се обадиш за извънреден час (или ако се налага за спешен преглед в някоя от АГ-болниците). Simple Smile Дано да не се налага де Wink

# 579
Благодаря  bouquet понеже бях прокървила във 12г.с и лежах в болница,когато отидох много разстроена при нея тя го прие за смешно от моя страна да плача и да се притеснявам за такова нещо,след прегледа се оказа че има опасност за плода и ме прати в болницата.Всичко е наред слава Богу  Praynig но на МФ се оказа че имам още кръв...през целия преглед нищо не каза,нито колко е голямо нито сантиметри...нищо.Освен че всичко е наред.Което разбира се не е малко но много се панирах от нейното мълчание.
С първата бременност бях по спокойна а сега ми е много притеснено незнам защо,без повод,просто така   Confused Луда работа

# 580
  • NE
С предната бременност излязох в болничен от около 23 г.с. до 45-дневния преди раждането.
Аг-то ми даде максимума от 14 дни. След това трябваше да ме приемат в болница за няколко дни, но се случи фиктивно и ми продължиха болничния с ЛКК комисия за 1 месец. След това винаги ЛКК комисия ми издаваха болничните.
Знам, че на година се полагат 180 дни непрекъснат болничен. Ако се прекъсне се отразява на изчисляването на майчинството. Ако е без прекъсване няма отражение при изчисляване на майчинството първата година и излиза сумата на болничния за съответния месец в регистрите за доход при подаване на документи за детски. Peace

# 581
  • София
Този път с тези 300лв ме шокирахте  Shocked . Много се дразня на лекари, които не са лекари, а търговци! Първата бременност лежах 3 дена и от там ми изписаха 1вия болничен, после само ходех да ми издават.В клиниката имаше доктори, които участват в ЛКК и се подписваха точно двама от тях. Фиктивно също може да лежите в болница. Реално, тя печели пари от вас. Една стотинка не съм дала и смятам, че не е редно! Иначе живея близо до 3та градска.Там изкарват болнични и медицински срещу 20/30лв, поне като се омъжвах 2014 беше така.

Много хубаво, че ще правите среща, само дето съм вързана с детето, таткото го няма и не знам дали ще мога да присъствам, но ще се опитам да дойда!  Simple Smile

Нормално 1 път месечно да се ходи на преглед при условие, че всичко е наред.

Да питам някой пие ли "Билкова кръв", това ми е варианта вместо желязо, поне до 5тия месец?

# 582
  • NE
Билковата кръв я пият вместо желязото. Но не съм сигурна от кой месец може да се пие.

# 583
Здравейте момичета!
_Iri_ - срещата звучи чудесно, но тогава съм на море и ще я пропусна... нищо, другият път. Надявам се и някоя съ-кварталка да открия да обикаляме заедно градинките. Май е време да се включа и във facebook групата!
Аз днес най-накрая се записах на ЖК по здравна каса в Токуда и питах как стои въпросът с болничния (принципно искам Септември да изляза, защото моята работа е доста стресова, вечерите до 10-11 понякога има работа и взе да ми дотежава). Но лекарката ми каза, че такъв дълъг болничен се дава само, ако си лежал в болница (може и фиктивно, в Токуда било към 300лв!) и аз малко се стреснах... Искам да ви попитам, ако вече сте си взели болничен - лежали ли сте в болница, взимали ли сте си епикриза, че сте лежали (фиктивна) или просто трябва да питам и на друго място.
Мерси предварително Simple Smile
Да не би 300лв да е самото лежане в болницата, според мен това е имала предвид.Щом ти се прави на интересна можеш да и кажеш да ти пусне ЛКК към личната тя ще ти назначи комисия от болницата в която е личен лекар и така нещата могат да ти се случат и безплатно....леле отвратителни са направо.На мен така ми каза личния, че мога да правя, но понеже пък гинеколога ми е познат не искам да се заяждамд с него иначе нямаше да го оставя така.Сега взимам всеки месец без да съм лежала в болница и плащам ЛКК -фалшиво по 20лв,другия вариант е да смениш гинеколога, с ново направление от личния  Peace

# 584
Билкова кръв не знам какво е, но мога да препоръчам Герисан - екстракт от кръвен здравец - наложи се дъщеря ми преди няколко години да пие, защото ѝ беше нисък хемоглобинът, едно шишенце беше достатъчно, за да влезе в норма. Но е детски сироп, има и някакъв вариант на капсули.

Общи условия

Активация на акаунт