"Не можеш да знаеш дали ще устоиш на изкушението..."

• 32 820
  • 527
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
А може ли докато той се забавлява с тая рахитичната, аз да правя компания на Брат Пит  Whistling

Може, може, за него "free of charge". Joy

# 46
Ако оставим морала настрана, аз лично не бих се изкушила от един милион долара, защото това коренно ще промени начина ми на живот.
Живяла съм досега без тях, значи ще мога да продължа както досега. Peace

# 47
Едва ли някога ще разбера  Laughing

Но - по принцип материалното не ме изкушава, от дете съм така, майка ми (детска учителка), казва че не познава друго дете, което никога не е искало нищо да му се купи, питат какво искам, аз отговарям каквото преценят или че нищо не ща... (освен едни неоново розови апрески в момент на умопомрачение hahaha).

От друга страна съм голям инат, дори да искам да направя нещо, ако отсрещната страна нещо ми направи лошо впечатление съм готова да се откажа напук, дори да е в негов интерес  Crazy така че да си мисли някой, че може да ме накара да направя нещо, което не искам, само защото ще ми плати, едва ли, гадна съм, много по-ценно ще ми е да видя в очите му яд, че не всичко се купува с пари...

И още нещо - те филмите са си филми, но истинските богаташи, не си раздават така парите, затова младите момичета да си имат едно наум, че е по-вероятно да се озоват на дъното на някое езеро вместо да станат милионерки. Или че после ще ги изнудват със записи, а дори да не се случи цял живот ще треперят да не би да излезе истината и да прецака важните неща в живота им. Защото за тях може и да не е проблем морално, но за някои около тях, независимо в личния или професионалния живот, да е друго.

Иначе ако детето ми гладува и няма никаква алтернатива ще го правя всеки ден, ако трябва.

Така че не толкова моралната страна би ме спряла, колкото горните фактори.

П.П. Пък и милион долара не е кой знае каква сума...

# 48
  • Бургас
Всичко тръгна от един сериал, в който една мацка живее в апартамент, който бившото й гадже й е подарил......само, че не и по документи. Та разделят се, пича живее в чужбина и по едно време се връща. Мадамата вече си има ново гадже, с което живее във въпросния апартамент, но гаджето освен пълен неудачник, още точи лиги и се натиска на бившата си. Връща се бившия на мацката от чужбина и й казва, че за да й прехвърли апартамента, тя трябва да преспи с него. И в момента е в дилема дали да го направи. Аз клоня да го направи, защото гаджето й не си заслужава да му е вярна и рано или късно ще се разделят, а е кофти хем да си зарязана, хем бездомна.

# 49
Доколкото разбирам автора, сексът е само пример, а вие се хванахте за него. Даже не ми се вижда толкова неморално, особено ако нямаш мъж и този, който предлага парите ти е симпатичен. Сексът е секс, нито крадеш, нито убиваш. В гимназията повечето сме преживявали лош секс и за без пари  Mr. Green

За мен въпросът е, бих ли открадната, бих ли убила, заплашила, наранила, излъгала на едро, отвлякла  за пари или власт и т.н. и отговорът ми е: бих, ако ми трябват парите и властта спешно. Сега не бих. Ако ми се наложи - бих, после ще си живея с демоните и угризенията и вероятно ще лежа в затвор или друга санкция, но щом обстоятелствата са го наложили...

# 50
  • Sofia
П.П. Пък и милион долара не е кой знае каква сума...
   Абсолютно не са някаква колосална сума, съизмеримо с нещата, които можеш да си купиш с толкова пари – една хубава къща в покрайнините на космополитен град + скъпа спортна кола и парите са се изпарили. Laughing Но за "обикновения" човек си е животопроменяща сума отвсякъде, ако съумееш да употребиш парите разумно. Peace

Доколкото разбирам автора, сексът е само пример, а вие се хванахте за него.
   Да, точно така. miss july е обяснила откъде тръгна идеята за тази тема, но няма смисъл фокусът да пада само върху сексуалната страна на нещата.

# 51
Всичко тръгна от един сериал, в който една мацка живее в апартамент, който бившото й гадже й е подарил......само, че не и по документи. Та разделят се, пича живее в чужбина и по едно време се връща. Мадамата вече си има ново гадже, с което живее във въпросния апартамент, но гаджето освен пълен неудачник, още точи лиги и се натиска на бившата си. Връща се бившия на мацката от чужбина и й казва, че за да й прехвърли апартамента, тя трябва да преспи с него. И в момента е в дилема дали да го направи. Аз клоня да го направи, защото гаджето й не си заслужава да му е вярна и рано или късно ще се разделят, а е кофти хем да си зарязана, хем бездомна.

Логично. Мен обаче в този случай би ме притеснило как по-точно си гарантираш престацията, щото след секса той винаги може да се извърти и да откаже да подпише документите Rolling Eyes

# 52
  • Варна

Бих й казала не само да го направи ами и направо да си прибира бившия. Настоящият неверен неудачник - аут. Я пусни линк към темата, че ми стана интересно.

# 53
  • Sofia
Бих й казала не само да го направи ами и направо да си прибира бившия. Настоящият неверен неудачник - аут. Я пусни линк към темата, че ми стана интересно.

От пост #486 натам – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=925606.480;topicrefid=20. Peace

# 54
  • София
Стига , бе, хора, вие с героини от сериали ли се сравнявате и сериалите ли са ви моралният компас! Сега не  се изненадвам, че такива страсти се вихрят в темите за сериалите, то са анализи, то са чудесии! По-добре прочетете Достоевски - със сигурност повече ще ви се наложи да мислите.
Като стана въпрос за филми, вчера гледах един много сладък филм (май беше на НВО или ТВ1000) за трима братя, които осъществиха своето духовно пътуване в ИНдия. Не помня заглавието, нито произхода му, но през цялото време имах чувството, че гледам американски филм за англичани, разказан по френски.

# 55
Ми като стана дума за филми аз пък гледах един аржентински също с морална дилема. Жена, чийто съпруг е от управляващата хунта в Аржентина не може да има деца. Един ден мъжът й носи дете, току що родено, което осиновяват.

Впоследствие се оказва, че при политическите репресии в страната много хора, вкл. и жени са изчезнали. И тя търси на кого е детето, явно на някоя млада жена, репресирана и изчезнала.

Та ето как се възползваш от това, че си от управляващият режим и угризенията, които това носи.

# 56
Стига , бе, хора, вие с героини от сериали ли се сравнявате и сериалите ли са ви моралният компас!
Не. Обсъждаме дадено нещо, както и другото пък в други теми.

# 57
  • Бургас
Стига , бе, хора, вие с героини от сериали ли се сравнявате и сериалите ли са ви моралният компас!
Сериалите и филмите често проектират реалния живот. Какво толкова нереално има в ситуацията на девойката от филма?
Ето ти още една ситуация - имаш мечта да станеш лекар, но родителите ти едва свързват двата края и ти казват, че няма да могат да те издържат да живееш и учиш в големия град. Само, че се запознаваш с господин /примерно 25 години по-голям/ и ти предлага прилични суми /от които ще се издържаш предоволно/, за да спиш с него от време на време. Ще се съгласиш ли или ще откажеш и ще останеш на село да пасеш патките. Аз лично бих се опитала да потърся всякакви други варианти /като например работа в чужбина, за да събера нужните пари/, но не бих осъдила някой, който си преследва мечтите.

# 58
  • София
Сериалите проектират целта на сценаристите и финансиращите да се получи гледаемост, за да има повече рекламодатели и да има последващи сезони. Ако проектират нещо от живота, това е на невероятно повърхностно ниво. Повечето филми са същата боза - търсят гледаемост без много мисъл. Качествените, които проектират живота и имат някакво стойностно послание са твърде малко.

За мен такива хипотетични сапункави дилеми са безпредметни.

# 59
  • Бургас
За мен такива хипотетични сапункави дилеми са безпредметни.
Такива сапункави дилеми в реалния живот колкото искаш. Трябва ли да ти дам сто примера от живота на мои познати, за да ти докажа, че нищо не е в сферата на хипотезите и сапунките, а са лични драми, с които много хора са се сблъсквали в живота си.
П.П. Ако темата ти е неприятна или безсмислена, винаги може да се оттеглиш от нея.

Общи условия

Активация на акаунт