Американски колеж - седма тема

• 108 858
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
А цветя носите ли?
А колко букета, ако ДА?
А как са облечени децата? Моята не иска да е с официална рокля. Не било за начало на учебна година. Иска да си е с дънките и ризка.
Без цветя е добре! Не съм чувала някой да е носил цветя
Няма на кого да ги подари. Класовете се правят след първата седмица, така че то не знае кои ще са му учителите. И по-големите не носят
Детето е избрало удачен вариант за облекло.
Първият уч ден в АК е пълен със забавни спортни игри. Ще получи бяла тениска на АК(и ще трябва да си я облече)- такива са тениските на отбора на 8-класниците

поне такива бяха традициите преди няколко години, познавайки АК, не мисля, че са се променили

# 151
Абе като ми казват, че децата си знаят най-добре, що се меся Simple Smile ?
Благодаря за разясненията Simple Smile Май ще е наистина голямо събитие Simple Smile

bouquet

# 152
Ама вярно ли има тържествени речи на 14-и? Очаквах да ни представят преподавателите, да ни кажат няколко думи за философията на училището и толкоз. Ако ще слъшам речи, да си го спестя? И нали на 14-и с децата? Т.е. ние с тях, защото поканата бе към тях.

Хм, какво очаквате от речите!?! Представя ви се президента на Колежа, поздравява вас и децата. Представя ви се декана на Колежа, поздравява вас и децата, представят ви учителите по английски и учителите, които ще са адвайзъри... име, усмивка и помахване към присъстващите... Хем празнично, хем не с голямата досада...
Не си го спестявайте Wink
Родителска среща индивидуална с преподаватели ще има след месец, засега толкова.

...Много впечатляващо събитие и щастието е напълно споделено. Simple Smile

...
Без цветя е добре! Не съм чувала някой да е носил цветя
...Първият уч ден в АК е пълен със забавни спортни игри. Ще получи бяла тениска на АК(и ще трябва да си я облече)- такива са тениските на отбора на 8-класниците...

поне такива бяха традициите преди няколко години, познавайки АК, не мисля, че са се променили
И още са такива традициите...

# 153
  • София

Хм, какво очаквате от речите!?! Представя ви се президента на Колежа, поздравява вас и децата. Представя ви се декана на Колежа, поздравява вас и децата, представят ви учителите по английски и учителите, които ще са адвайзъри... име, усмивка и помахване към присъстващите... Хем празнично, хем не с голямата досада...

Това ли е всичко, което се случва на 14-ти?

Тази година допуснаха ли деца до есе за пълна стипендия? И всъщност отпуснаха ли такава?

# 154
  • София
Благодаря на Черна станция и Пинко за отговорите.
Пожелавам успех на всички през новата учебна година!

# 155
...Това ли е всичко, което се случва на 14-ти?

А какво се очаква!?!
На 15 са снимките на Freshmens (осмокласниците) пред Сандърс, после връчване на знамето на колежа на спечелилия блок (тържествената част Wink), снимка пред Острандър на всички ученици...
Запознаването по подробно с учителите за учениците е подготвителната седмица (в която имат и игри за опознаване...), а за родителите е при октомврийската родителска среща.
Ако очаквате, че ще ви кажат кой какви тетрадки иска да си носят, не е сега момента... а и нещата са прости - за всяко нещо колежаните се информират, напомня им се да си запишат... и вече сами си гонят задачите, не се очаква мама да ходи да пазарува с продиктувания й списък с материали за училище.

Тази година допуснаха ли деца до есе за пълна стипендия? И всъщност отпуснаха ли такава?
Май малко осмокласнически родители пишат тук и никой не е споделил...
Може да се провери, а и на сайта си май нещо слагаха за информация. Но имам някакъв спомен, че и на родителска среща казваха... по спомен на общата част за випуска през октомври (не ми е много свеж спомена, вече цели 3 години минаха). И през родителската асоциация може да се получи информация.

# 156
  • В офиса

Да. Случайно във ФБ се натъкнах в коментарите под една статия в блога на Мама Нинджа на майката на момичето, спечелило пълна стипендия. Мисля, че решението е било справедливо.

Скрит текст:
не че съм преглътнала още размера на стипендията, която ни отпуснаха, ама ей на - записахме се и с този %, така че правилно са преценили, пък нищо че на мен ми горчи. Само съм една идея по-нетолерантна и критична и толкова

Ама вярно ли ще имат спортни игри на 15-и? Това не е ли за седмицата след, а на 15-и щрак-щрак и после който-откъдето. Още се губя в Колежа като вляза, холът с колоните е Сандърс, нали, а за Острандър  чувам за първи път  ooooh! Laughing Някаква карта няма ли за такива като мен? Кой е холът, където подавахме документите (Сандърс?) и кой е този, където беше срещата на отворените врати?

Ремонтите кога ще приключат? Ще ги сбъркат тези деца - да нямат шкафчета и съблекални.. Нали и съблекални нямат в момента? Много дълъг този ремонт. Нашето (вече старо) училище за 2 години вдигна цяло ново крило за 1-ви-4-и клас, а тук с някакво укрепяване и модернизиране да се точат толкова. А не е да е от липса на средства.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 14:38 от Тинкърбел

# 157
  • София
Здравей Тинкърбел,
Карта има на сайта на колежа - http://acs.bg/Home/About_ACS/Campus.aspx. Мисля, че за първата РС даваха подобна на хартия. Може да се каже, че съм ветеран с дете в 12. клас, което не ми пречи понякога да се лутам. Simple Smile
Балонът вече е готов, но не знам с какво това ще помогне в подобряване на организацията тази година.

# 158
И аз се губя. За всяка родителска среща си правя предварителен план със схема и пак не успявам да отида при всички преподаватели. Не че има нужда да ги посещавам, но така съм по-спокойна.
Пожелавам на всички успешна учебна година, високи шестици и щастливи колежани!

# 159
...Ама вярно ли ще имат спортни игри на 15-и? Това не е ли за седмицата след, а на 15-и щрак-щрак и после който-откъдето. ..
Точно за седмицата след това бях писала, а имат и през годината едни такива Тийм билдинги Simple Smile
Е, не е само щрак-шрак... писах нагоре

Здравей Тинкърбел,
Карта има на сайта на колежа - http://acs.bg/Home/About_ACS/Campus.aspx. Мисля, че за първата РС даваха подобна на хартия. Може да се каже, че съм ветеран с дете в 12. клас, което не ми пречи понякога да се лутам. Simple Smile
Балонът вече е готов, но не знам с какво това ще помогне в подобряване на организацията тази година.
Ааааа, ще помогне... последния месец миналата година и той като беше разбутан и онзи край на двора беше непроходим Wink
Но това с гардеробчетата е голяма мъка, миналата година измислиха нещо с дневен такъв - отиваш сутрин, даваш си на рецепционист багажчето и си получаваш номерче и си го вземаш вечерта... но това не вършеше никаква работа на моя, той в локърчето си държеше неща, които да не разнася вечер до вкъщи и якето за през деня (с гардеробче в Сандърс или в Острандър, довсякъде е близо). Така и не разбрах къде им го бяха направили това гардеробно. И като се замисля няма идея къде се преобличаха, но май не защото нямаше къде, ми защото не съм питала  Crazy

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 18:58 от peneva_a

# 160

[/quote]

Здравейте на всички. Да, и тази година имаше поканени деца за есе и интервю за пълна стипендия. Одобриха едно момиче - дъщеря ми, и 2 момчета.

Радвам се, че дъщеря ми спечели стипендията и съм много горда с нея Simple Smile пожелавам й да продължава все така успешно и занапред!

Искам да благодаря на всички тук за споделената информация - въпреки че не съм активна с коментари, чета редовно и определено ми е полезно Simple Smile

# 161
  • В офиса
peneva_a , да аз теб те прочетох и много благодаря, коментарът ми беше към това на Рос
Първият уч ден в АК е пълен със забавни спортни игри.
Т.е. все пак на 15-и, който иска може да е с рокля, а не с кецове и дънки, защото спортна част на 15-и няма...

ttania1, още веднъж поздравления за дъщеря Ви и много успехи!

Изобщо - успех и късмет на всички деца.

Скрит текст:
За нас решението бе рационално, а не емоционално. При това на принципа на най-малкото зло. Имам много резерви не точно към Колежа, а към американската ценностна система, нрави и порядки, за които все пак се надявам да се окаже, че съм била заблудена. Но си ми е свито сърцето

# 162
  • София
Тинкърбел, точно на 15-ти септември има спортни игри по отбори (Преди това разделят децата на отбори и им раздават съответния цвят тениски).

ttania1, браво на дъщеря ви!

# 163
  • София
Тинкърбел, нямам за цел да хваля американците, обче момченцето, което е у нас,  е пример за дисциплина, моят изглежда пълен глезльо на негов фон.

# 164
  • София
ttania1, поздравления за дъщеря ви! Ако решите може да разкажете повече подробности, тук като че ли само веднъж съм чела мнение на родител на допуснато до есе дете.
peneva_a, лично аз нищо не очаквам, питах от любопитство, тъй като неведнъж се спомена, че било нещо изключително това събитие.

Общи условия

Активация на акаунт