Американски колеж - седма тема

• 108 795
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
На това се надявам. Дано предложат същите условия. Ако е така, няма дори да кандидатствам за повече. Доволна съм от настоящото положение.

# 496
На това се надявам. Дано предложат същите условия. Ако е така, няма дори да кандидатствам за повече. Доволна съм от настоящото положение.
При разглеждане за осмокласниците, те имат вече идеята от 9 до 12 клас кои от децата финансират... Може да има някой с голяма промяна във финансовото си състояние, но единици изключения с наистина драматично "пропадане" в доходите и възможностите (и слава богу, защото това би било свързано с драми за съответното семейство), което да предизвика нуждата от значително по-голяма финансова помощ.
В общия случай може да няма никаква или наистина малка промяна в процента на финансиране.
За осмокласниците се коментираше доход от предходната година и текущата до март, за 9ти и нагоре - предходната и текущата до юни включително. (аз си подготвям всичко без служебните бележки от работодатели, че да не се мотая после Wink)
Първо се подписва договора за следващата година, около септември получавате предложението и подписвате допълнително споразумение към договора със съответните точни суми. И тогава внасяте таксата.

# 497
Вече ми в ясно! Благодаря!

# 498
  • софия
Май мина родителската среща, ще ни разкажете ли впечатления Simple Smile
Хубав ден и успешна седмица от мен!

# 499
Учителската среща представлява индивидуални срещи с всеки преподавател. Повечето от преподавателите са изключително интелигентни хора. Всеки път се впечатлявам като за първи път.

# 500
  • софия
Скрит текст:
Милото ми дете е толков уморено!  Като подавахме документите сподели съжаление, че не е сегс изпита та да се приключва с тази одисея. Явно наближаването на изпита си играе сериозн роля. Днес не отиде на училище- реших, че съня в по-важен в момента. Иноще спи.Не е толкова натоварена физически, но явно вече дава на късо. От сега знам, че седмицата преди изпита ще я оставя за почивка. Каквото научила -научила!  не трябва да е за сметка на удоволствието от ученето! Още по-малко пък за сметка на здравето! Ще има нови очила 10 дни  преди изпита. Мисля тогава да влезем във "ваканционен режим" .

Каквото стане! 

# 501
Магнезий с B-комплекс разтворими таблетки. Препоръчаха ми ги в аптеката като средство срещу умора и стрес.
Успех на изпита и в никакъв случай да не се пренавива. Важното е да е спокойна и съсредоточена.

# 502
Здравейте, ние уж решихме да съявим просто ей-така - да видим как ще се справи под напрежение, а сега вече май искаме и да влезем  Laughing
Без никаква подготовка сме, каквото направи това е - после има матури.  За есето смятам, че би се справила, умее да пише. А за математиката решаваме кенгуру. Все пак, ако можете да дадете някои съвети - ще са ни от голяма полза.  Wink
Успех на всички кандидати тази година!

# 503
Много геометрични задачи и училищна математика, това по-миналата година. Основното е да се решава бързо. Засичайте време и по сборник с избираеми отговори - за колко време може да реши 100 задачи.

# 504
  • София
Здравейте, ние уж решихме да съявим просто ей-така - да видим как ще се справи под напрежение, а сега вече май искаме и да влезем  Laughing
Без никаква подготовка сме, каквото направи това е - после има матури.  За есето смятам, че би се справила, умее да пише. А за математиката решаваме кенгуру. Все пак, ако можете да дадете някои съвети - ще са ни от голяма полза.  Wink
Успех на всички кандидати тази година!

Детето може да се яви на пробен изпит, организиран от някоя школа, която подготвя кандидати за АК. Мисля, че ще ви бъде от полза. Пожелавам ви успех!

# 505
  • София
Ако мога с поста си малко да отклоня темата от периода "преди"/"в началото" на Колежа към "края/след Колежа". За разлика от последните ми постове няма да "ривЪ" от моя социопатикус пубери. Искам да споделя какво се оказа за него и мен Колежът в така значимия етап по кандидатстване в университет. И споделям най-вече заради тези със съмненията и със сходна на нашата ситуация: мързеливо чадо, без амбиции, което декларира, че Колежът само го е "ощетил" с високите си изисквания. Писала съм, че ни е драма ниският му (като за Колежа) успех и как заради него няма шанс за топ унитата, ама късно вече, да е учил. Той иска да учи в UK и за там трябва да се изберат до 5 унита/специалности (повече не може). Обикновено този избор се разделя на 1-2, за които е сигурно, че ще го приемат (покрива всички изисквания, но те са обикновено не толкова желани), 1-2, които са "златната среда" - не са сред топ-унитата, но са с добра репутация/позиции и т.н. и обикновено 1 (или 2), за които хич не е сигурно, понеже напливът е огромен, а изискванията сериозни, та чак понякога звучат фантастично. Та, за тоз последния моят Дивак си беше набелязал университет, който е в топ 5-15 в различните класации, най-вече защото само там я има специалността, която иска да изучва, формулирана и описана именно, както той я желае по същество. В останалите има подобни, но не баш-баш. Обаче изискванията за там са 5,60 диплома и 6 по математика и физика - нещо, което е напълно недостижимо с неговия среден успех около 5,15. От College counselor офиса, които съдействат в процедурата по кандидатстване, категорично ни казаха, че няма смисъл да пишем университета сред изборите, защото ще е напълно пропилян. Диването и аз решихме, че ще го оставим с гигантско количество съмнения и стотици питания "да го махнем/дали не грешим" и т.н. Решихме, че след като махнахме два подобни с изисквания за диплома 5,80 и 5,60, този, като най-желан, може да е изборът "long shot". И аз всеки ден със свито сърце си чаках как ще каже, че е получил отказ. Вчера сутринта дойде покана за интервю. И аз още съм в еуфория. Напълно съм наясно, както и той, че при все интервюто, твърде вероятно е да не го приемат. Напливът и конкуренцията са наистина огромни, но самият факт, че го канят, означава, че смятат, че той има някакъв шанс. И вярвам, че го дължи на Колежа - защото, за да го поканят, са видели нещо повече извън "тъжния" успех, нещо, което при все петиците, се е оказало с тежест, по-голяма от това, че изобщо не им отговаря на изискванията. Предполагам, че това са, че идва от Колежа, че в personal statement-а са видели стойностни неща, които пак дължи на Колежа и вероятно роля е изиграла и препоръката, отново от преподавател от Колежа (то тези са и елементите, с които се кандидатства). В тази изключително важна и за двама ни житейска ситуация факторът "Колеж" ни показа, че понякога рискът си заслужава и, че дори, както вероятно ще се случи, да не го приемат, ще остане безценен урок и преживяване, ако и да е разочароващо - мисля и двамата ще научим доста от еднодневния престой в кампуса - за пропуснатите възможности, за грабнатите в последния момент, за отговорността към бъдещето и т.н. И все благодарение на Колежа.

# 506
  • София
Milenita, стискам палци на момчето!  Peace Може пък точно този университет да му е на късмет! Истината е, че университетите се делят на по-трудни и по-леки. Тези, които имат по-сериозни изисквания (и са по-напред в класацията), неслучайно ги имат, тъй като след това и изпитите в тях са сериозни. Но Американският Колеж е чудесна школа, която подготвя децата на ниво и те имат готовност за подобни високи изисквания. Така че аз вярвам, че детето ти може да се справи! Peace

# 507
Ако мога с поста си малко да отклоня темата от периода "преди"/"в началото" на Колежа към "края/след Колежа"...
Много, много стискам палци да отиде на точно неговото си място  Simple Smile Успех!

Ние (единасетокласните родители) имахме среща относно кандидатстването, май при моя единственото което му се иска в UK ще отпадне, малко вероятно е, много е ранен срока за кандидатстване (15.10. Dead line), съвпада с разни други планове... Ще го обсъдим мъничко по-късно това, но засега почват да го притискат сроковете - олимпиади, състезания, подаване на форми за AP, за Sience Fare на Колежа, че тази година освен успех гони и (още) червени точки в CV-то си  Wink

# 508
До последно не можеш да си сигурен в изискванията на ненормалните англичани и нафуканата им е, действително, не без основание , предвид отличните резултати, "системата". Янките не падат по-долу, разбира се. Факт е, обаче, че най-добрите преподаватели, най-сериозните програми и най-тежащото образование за Западе се придобива там, е, с изключения, но са малко.
Никога не знаеш как са решили иманно тази година да формират профила на послушниците си, които после да им донесат слава, чест и нови успехи - просто за тях честта на унито е тясно преплетено с бизнеса на унито и понякога е трудно да отделиш едното от другото, а и не знам дали изобщо трябва.
Така че, стискайте палци, щом са поканили момчето, значи има защо, нека даде всичко от себе си. Трудно е да се подготвиш без " конспект " - практически без да си наясно какво точно очакват да видят в теб, а всъщност именно това е целта на срещата им с теб....естествено, че тук подготовка не е нужна изобщо, просто ще си поговорят и ако си паснат ще се "вземат". Дано се получи взаимният "интерес".

В повечето случаи инвестираните немалко пари за безумни наеми в нерядко откровени английски коптори на фона на светлите немски, френски или холандски общежития после се връщат.
За таксите да не говорим.
НО "tout se paye" kaкто обичат да казват франсетата, всяко нещо се връща, рано или късно.
Дали и за какво точно наистина си струва гърча 3-4 години, вече е съвсем конктерна индивидуална преценка, която може всеки един да направи , за съжаление, след като е минал оттам. Всички предварително четени класации са едни чисто статистически сводки на средната по някакви показатели, които, ако се загледа човек, често са меко казани странни а отсееш ли критериите както на теб си мислиш че ти харесва резултатите са други...

Успех желая и стискам палци. Не се съмнявайте в детето, щом е минало през месомелачката на АК ще даде всичко каквото може.
Оттам насетне - да му мислят англичаните. Не го ли вземат - толкова по-зле... за тях... Голяма работа... Всяко зло за добро.

# 509
  • София
Milenita, много се радвам за момчето ти! Успешно представяне на интервюто!

Общи условия

Активация на акаунт