В кой клас децата започват да учат скорост, ускорение

• 2 197
  • 10
  •   1
Отговори
Може ли някой родител на дете в 5-6 клас и нагоре да ми каже със сигурност в кой клас по физика (или ЧП) за пръв път се учи раздел механика - скорост, ускорение, пресмятане на задачи с тях? Имам предвид не само да е споменато между другото, както може би в ЧП от 4-ти или 5-ти клас, а да са отделени специално уроци за тях.

# 1
  • най-шареното място
Вероятно е гимназиален материал. Скорост учат по математика по-рано.

# 2
Прости задачи от движение решават още в шести клас. Ускорение не знам кога се учи.

# 3
Ускорение при за праволинейно движение е в програмата за осми клас.

Извинете ме за троленето, не можах да се сдържа. Mr. Green
Скрит текст:
Прости задачи от движение решават още в шести клас. Ускорение не знам кога се учи.
Ти не знаеш? Невъзможно...  hahaha

# 4
Ускорение при за праволинейно движение е в програмата за осми клас.
Благодаря! bouquet

# 5
  • София
В началото на осми клас се учат по физика. По математика учат само за постоянна скорост и то доста по от рано.

# 6
  • В реалния живот
Прости задачи от движение решават още в шести клас.

Това не е вярно! По Математика се учат в 5 клас задачи от движение, включително и изменението на скоростта в спокойна вода и спрямо течението. По ЧП в шести клас програмата започва със задачи от движение. За шести клас информацията ми е от уча.се още не съм видяла учебниците.

# 7
Може ли някой родител на дете в 5-6 клас и нагоре да ми каже със сигурност в кой клас по физика (или ЧП) за пръв път се учи раздел механика - скорост, ускорение, пресмятане на задачи с тях?
Кое не е вярно? Че в шести клас по физика решават прости задачи от движение? Да пусна снимка на страници от учебника?

# 8
  • В реалния живот
Една част от въпроса е "кога за пръв път децата учат за скорост". Това, че в 6-ти клас решават прости задачи, не значи че тогава е въведена за пръв път. Задачите в 6-ти клас са свързани с ученето в 5-ти. Да, снимай учебника, ще е добре да видим какви са задачите.

# 9
Здравейте!В 6 клас /първия раздел/ се набляга на изучаването на видове движение и видове сили.Има един урок за скорост и решаване на задачи със скорост път и време.Ускорението само се споменава и не се набляга на изучаването му.
Надявам се да съм помогнала,лек ден Hug Hug

# 10
За пръв път (както е подчертано, защото вероятно е от значение) раздел механика (скорост, принципи на механиката, видове движения: равноускорително/равнозакъснително, а също така и решаване на задачи) се изучава в 8 клас. В интернет дори се намират решени примерни задачи от въпросните раздели (а и не само по физика, всичко каквото се сетите от 1-12 клас), които ви интересуват и ако искате детето ви да научи нещо както си му е реда, трябва да внимавате как хлапето ви "решава" домашните си.

Общи условия

Активация на акаунт