Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 181 738
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 900
Димитрина, няма да сбъркаш с алоето. Но трябва да си постоянна. Аз вече 2г. го пия и не съжалявам. Помогна ми за много неща и като цяло се чувствам страхотно. Ако ти трябва повече инфо можеш да ми пишеш лс Wink

Алое вера много го хвалят.

# 901
Jenifer_w  при мен  глобулата винаги се е тазтваряла.Но и аз я мокря преди да я сложа

# 902
Jenifer_w  при мен  глобулата винаги се е тазтваряла.Но и аз я мокря преди да я сложа

Аз не съм я мокрила. Никой не беше ми казал. С топла вода ли или с хладка вода я намокряте? Иначе много хвалят по форумите тези глобули на Лактажин.

Относно новата версия на сайта - превключвам към старата версия. Иначе гледам и нищо не мога да намеря.

# 903
  • някъде
На листовките пише. Аз я намокрям с хладка или студена вода, измивам се долу или се намокрям/намазвам, за да влезе по-лесно. Ако си суха отвътре е възможно да не се разтвори таблетката. Ползвала съм и гинофилус, вагизан, лактажин /него хем го увеличиха, хем намалиха бройките/. Гинеколог ми е препоръчвал SanaGel, но го нямаше по аптеките, а и беше доста скъп.

# 904
На листовките пише. Аз я намокрям с хладка или студена вода, измивам се долу или се намокрям/намазвам, за да влезе по-лесно. Ако си суха отвътре е възможно да не се разтвори таблетката. Ползвала съм и гинофилус, вагизан, лактажин /него хем го увеличиха, хем намалиха бройките/. Гинеколог ми е препоръчвал SanaGel, но го нямаше по аптеките, а и беше доста скъп.

Не съм чела листовката на Лактажин, тъй като смятах, че всички глобули се слагат по един и същ начин. И да - когато слагах глобулите на Лактажин, наистина ми беше сухо влагалището и доста трудно я натиквах навътре.

Как и къде слагате глобулите си във вагината? Аз го правя в банята, тъй като не мога да я поставя в легнало положение, тъй като из апартамента гъмжи от народ. Вдигам си единия крак, поставен върху тоалетния капак, и я поставям.

Сега си спомням, че един гинеколог ми препоръча SanaGel, но после ми го смени с нещо друго - май беше на Bioclin. Нямаше го в аптечната мрежа. Сега виждам в Интернет, че продуктът не е наличен. Изглежда, че са го спрели в аптечната мрежа.

# 905
   Да ви попитам дали може да се приема зелен чай по 1-2 чашки при наличие на често уриниране? Прочетох по Интернет, че зеленият чай стимулира отделителната система, бъбреците и пикочния мехур. Страхувам се да не влоши нещата с честото уриниране. Чувала съм и съм чела доста добри отзиви за този чай и действа като антиоксидант.

# 906
Опитай!Докато не пробваш,много е индивидуално.
Алоето го пих повече от 1 год,без полза,от цистона дет е смешни пари съм доволна.
При криза съм най-доволна от фитолизин, уролесан и цистопурин.

# 907
  • на земята
Здравейте,не съм ви чела от доста време,всички да се оправят бързо  Hug
Има едно ново ЦИСТИКЛИЙН,четх добри отзиви с червена боровинка,мисля да го взема профилактично,аз след лечението съм добре и не се е връщал цистита.Моя се получаваше все след полов контакт и лекувах ешер.коли.
ЦИСТИКЛИЙН някой пил ли е има схема за профилкатика с него.

# 908
Днес ми минаха прегледите.Уролога ме гледа чуди се накря Таеанак антибиотик по антибиограма и визикер.Пуснах си изследвания за хламидия уроплазма микоплазма.Преглефаме на ехограф всичко наред.Интересното е че като ме натискат всеки път що мехура не ме боли понякога кореме боли.Но след толкова лекарства как няма да ме боли.Чесно ви казвам аз вече се очаквам как ще мине това незнам Казвам на уролога много антибиотици изпих той нищо конкретно.Микомакс ми назначи.И така Господ да ми е на помощ
.

# 909
Таваник или Тиенам е антибиотика?
Везикера за колко месеца ти е предвидено?

# 910
Таваник везикер за един месец. Малко се чуди какво да ми предпише.Каза че не съм лекувана правилно до сега.Моля се на Господ да ми мине.Че ми омръзна голям зор е.Лактажул и Микомакс ми изписа.Изобщо една шепа хапчета сутрин обед и вечер.Поне да мине.Гледа ме на ехографа каза че не вижда изменение някакво.Питах го да изследвам ли мъжа си.Той ме попита защо на мъжа ми имало ли му нещо.Не викам за бактерии,каза не няма смисъл.Просто незнам явно ще трябва да се навърлува този цистит,ами Дано аз издържа на всички тези изтезания.Имах глупост днес да не пия вода заради пътуването.Не ме питайте как отидох като се прибрахме.Имах чувство че с бръснарски ножчета ме реже пари ужас.И изпих нбързо 5чаши вода

# 911
  • Варна
Горе главата ще мине! При мен съща така започна. АБ без антибиограма и то само за 3 дни. Трябва си и цяластно засилване на имунитета.

# 912
Лечението трябва да е комплексно - не само изпиване на хапчетата, а промяна на целия начин на живот. Знаеш в общи линии кое как ти действа, просто трябва да си постоянна.
Искам да ви кажа, че от последната 1 година, чак този месец се чувствам по-добре. Без парене, сърбеж и други дискомфорти. Дано съм успяла да засиля имунната система и моите бактерии да обявят мир. Втори месец пия Биокулт - https://apteka.framar.bg/30026803/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D1%8 … B0%D0%BF%D1%81-60 . Вярвам, че той много ми помогна. И преди това съм пробвала какво ли не, но без особен ефект. Предполагам, че е хубаво вече да го спра, но съм решила да го пия общо 3 месеца. Силно препоръчвам- прочетете за него. Сама си го открих. Нито един лекар не ми препоръча пробиотик - нито личния, нито гинеколог, нито уролог. Дори, когато даваха антибиотици.

# 913
Скоро се зачетох в някаква статия за пробиотиците и че нямало никакъв смисъл да се пият по време на лечение, а само след. Един вид, докато пием АБ, дори и на 4 часа разлика да се опитваме да вкараме пробиотик, ставало напълно безсмислено, тъй като след още 4 часа пием АБ и той убива всичко. С няколко думи - нямало смисъл да се пие и пари на вятъра.
След лечение, курсът на пробиотика да продължава поне месец. Има и значение какъв е пробиотика за конкретния случай, за който се приема. И нямало значение това, колко бактерии има в него, а кои. Може една да е, но точно тя да трябва за нашия случай.
От биокулт са доволни приемащите го с улцерозен колит и болест на крон. Наистина е скъпичък, но явно им помага за диаричните изхождания и болките.
Скъп пробиотик съм пробвала само Омни биотик 10.Той пък май беше с 10 щама бактерии. Приема се при:
•Антибиотик асоциирана диария
•Рецидивиращи инфекции
с Clostridium difficile
•Постинфекциозен синдром
на раздразненото черво
•Дивертикулит
•Диария от различен произход
•Пародонтит
Взех няколко сашета на бройка, заради неповлияващи се болки в стомаха и червата от други лекарства и пробиотици. След първото саше веднага се успокои стомаха, а след третото бях с тежък запек Simple Smile Явно че при хора с диарични изхождания, в следствие дисбактериоза след прием на АБ - помага. Добре че продаваха на саше в нашата аптека, иначе едва ли бих го пробвала. Ама на зор бях и макар и 2,80 лв да ми излезе за брой саше - дадох. В аптеката ми го препоръчаха. Между другото, в интернет е 55 лв някъде, а в кварталната аптека 40 лв.
Има и Омни биотик Панда, за бременни и малки деца, но доколкото забелязах и другите им пробиотици стават за малки деца и бременни.

И другият им Омни биотик 6, освен че действа много добре на чревната флора и успокоява тънки и дебело черво, забелязах че го приемат при кандида, която често се разраства на фона на лечение с АБ. Не съм го ползвала този, но много добри отзиви има. При бактериална вагиноза, вагинална кандидоза и микоза, мисля че всякакви  бактериални гинекологични инфекции.
При някои причината за цистита идва именно от пропускливост на червата и разрастване на чревните бактерии, а при други проблемът за цистита идва от гинекологични проблеми, в следствие влагалищни инфекции, гъбични, бактериални. Та ако някой е на зор, може да опита. Само отзиви добри съм чувала, не съм опитвала.

Последна редакция: пт, 21 юли 2017, 09:32 от Merelenda

# 914
От проучванията ми на тема пробиотици съм стигнала до извода, че консумирането на пробиотични храни е далеч по-добро от всякакви хранителни добавки. Във ферментиралите храни и напитки се съдържат много повече щамове бактерии и в много по-големи количества. Плюс това се намират в среда, която има шанс да стигне чак до дебелото черво, без да загинат. Кое върши работа за конкретен проблем... ами това е малко в сферата на фантастиката. Засега няма изследвания, които с точност да установяват това, Та според мен е добре човек да приема разнообразни пробиотични храни/ установено е, че разнообразието на щамовете е огромно и различно даже в две различни туршии, приготвени по един и същ начин/.

Общи условия

Активация на акаунт