Програма за подмладяване - диета с кленов сироп или сироп Madal Bal - тема 10

• 67 758
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Ralka,точно името на този сироп се опитвах да се сетя.и да,можеш да го ползваш.
по-добре  след 10-тия и захранвай,следва оризовияден,,то и без това захранването пак си е гладуване,само дето ще ви се върне апетита.по време на захранването се пие сироп добавъчно,колкото считате за необходимо,за да не сте гладни. Защото ако мислите че две чаши сок ще ви нахранят..Wink
По време на захранването аз пия само евтините сиропи,най вече диемския,първо защото няма нужда от такива количества и да не го хвърлям после,и второ,евтините сиропи нямат тежкия карамелен вкус  на мадал бал и са по...разредени сякаш,но пък точно в захранването именно тежкия вкус вече писва.
Ако ще правиш следваща серия след 6седмици,трябва да е 7 дни,после 5.така препоръчват.в "дупките"може да правите един ден седмично само на сироп, и след еднодневка няма захранване.еднодневката поддържа килата,оставя тялото да свикне с новото тегло,пречиства стомаха.
Мисля,че и за родителите ти ще е ок.може да почнат с един ден на сироп седмично.
Crossfade,ясно,че си наясно.исках да кажа с недотам добрата аналогия с хапчето,че няма значение какъв сироп ще си избереш,той само трябва да те засища и да бори чувството на глад.за съжаление е субективно и въпрос на вкус.за някои дами тук мадал бал е гаден и концентриран и сиропуват с по-евтините.другата страна,която май е мнозинство,и в която съм и аз, считат мадал бал за по-добрия за сиропуване,и мен лично чисто сиропните дни обикновените сиропи изобщо не ме засищат и са ми блудкавеещи,ползвам ги само за захранване,
Така че просто като опиташ няколко вида,сама ще прецениш кой най -добре ти понася,но за съвет "кой е на-добър",няма как да се отговори.
мен  най добрия е най-скъпия.
Успех на всички.

Последна редакция: сб, 27 авг 2016, 09:27 от ognena_dirq

# 241
  • Стара Загора
ognena_dirq Благодаря ти, поръчах си скъпият вариант, като за начало си взех 500мл, дано пристигне скоро!
Но много грешиш за едно нещо, че след еднодневно/24 часово гладуване/ не трябва захранване.  Колкото време се гладува, толкова се захранва. Това е закон. Никога не трябва да се прекъсва гладуване с каквато и да е била храна от животински произход /месо, яйца, млечни продукти/. Прекъсва се гладуването задължително със пресни зеленчуци на салата, не се препоръчват домати. Най- добре е една зелена салата с малко лимонов сок, и нищо друго. В по- късен етап на деня се добавят и малко сварени зеленчуци.

# 242
Не съм медицинско лице,и не споря, само предавам информацията от книжката към сиропите,,за тези,които не са чели и нямат време да се ровят.там пишеше че след еднодневка не се захранваш.има и някаква логика,това с мадал бал не е глад,по -скоро течна диета със силно намален калориен прием,аз като сиропувала не съм чувствала нужда от захранване след еднодневка,но след два дни да,категорично захранвам.
Докъде ще ти стигне половин литър сироп зависи от дозите и колко пиеш на ден. На мен лично ме изкара 9дни,но зависи.остатъка през захранването изкарах с едно шише диемски сироп.
ако пийваш повече,може да ти стигне за 5-6 дни. Казвам го да си предвидиш приблизително кога може да ти свърши сиропа.играла съм го това в осем вечерта да търча на аптека,защото нямам сироп за вечеря:)

# 243
Да се разпиша-свалих половин колограм,макар че сега не мога да сиропувам,само на диня и сирене.остават още един кг и половина да си вляза във формата.

# 244
  • Стара Загора
Браво! Много се радвам че редовно пишеш. Не знам дали забелязваш, но много се губят след 3-4 ден от захранването, момичета споделяйте и прегрешенията си с нас, хора сме! Аз си спомням след първото ми гладуване беше 3 дни, първо ядох плодове, после ме хвана някаква депресия, и се натъпках като свиня, НО не реагирах като пффф аз вече хапнах дай да продължавам, аз продължих захранването въпреки това. Защото се учим от грешките ни.
За малко мотивация на прегрешилите, или на тези дето са на косъм да го направят, ще ви цитирам нещо от книгата на автора на лечебен глад. " Плътта е глупава, тя приема всички токсини, РАЗУМЪТ трябва да ръководи плътта, защото гладът не е реален, човек има достатъчно хранителни запаси в организма си за цели 21 дни! Проблема е, че сме жертви на навици, и трябва да се освободим от тези навици"
Успех на всички, аз качих 30килограма за една година, поради някакъв хормонален дисбаланс, отслабнах половината от тях, сега се надявам да се сбогувам и с другата половина. Днес предполагам ще ми пристигне сиропчето.
Искам да ви споделя че като свалих 15 килограма, хората ми казваха, че все едно съм свалила над 20, защото килограмите не са реална мерна единица тук! Губим най- вече от обема... Ако не ме беше толкова срам много бих желала да ви покажа какво бях, и какво съм сега.

# 245
МЕЖДИНЕН ДЕН С ОРИЗ

Честно казано, сръбвам си сироп с по-голяма охота, отколкото дъвча ориз Wink Изкарах си 10-те дена сироп с 1000 ml Mandala Bal и си купих ето такъв (http://www.maple-bg.com/products/375ml.html) за захранването. Лошото е, че ме застигна някакъв вирус с хрема и снощи чак температура вдигнах, та почти бях готова да се хвърля направо към плодовите сокове (за повече витамини). Днес съм по-добре, макар да подкашлям и пак да имам лека Т. Този сироп (от линка по-горе) се оказа сладък... Пък аз не обичам, по правило, сладко и пия доста разредена консистенция, за да не ми е гадно Wink Вечерта ми предстои малко изпитание - днес имам рожденик - сина ми става на цели 13  Heart Eyes Почерпете се виртуално за негово здраве! Та ще има ядене и пиене (вчера цял ден бях дежурна пред фурната), а пък аз ще преживям ориз...

Поздрави

# 246
  • Стара Загора
Добро утро! Днес ми е първи ден! Развълнувана съм. Вчера ми дойде, и предполагам организма ми малко трудно ще ми даде лесно минуси, но независимо, че имам много излишни килограми, го правя само за здраве!
Гладуването не ме притеснява, толкова години по диети съм свикнала с чувството за глад... Захранването леко ме тревожи.
Та така де, ще пиша довечера да споделя как се чувствам.
Хубав ден на всички, и много минуси!

# 247
Успех,crossfade!
Първите три -четири дни може да се появят неприятни усещания-главоболие,-ако спреш кафето,прилошаване,прималявяне.спокойно,отминават.пий повече течности,освен вода може да пиеш билков чай със сироп внесто с мед.
От колко кг стартираш и за колко дни си решила да сиропуваш? Може да го правиш само за здраве,но човек като види резултата по кантара,е мнооого стимулиращо:) особено първите дни, като пада по килце на ден:)))желаем ти много минусчета

# 248
  • Стара Загора
Стартирам 91-92 трудно е да определя с точност, кантарчето ми прави номерца. Така че едва ли ще съм много точна с отчета до грам. Искам си старите 70кг с тях се чувствах отлично, попринцип като натура съм си тежка.
Днес пих кафе, защото съм си научила червата да реагират на него сутрин, но след 1-2 дена като няма вече какво да излиза от тях, ще се опитам да го спра.
Не съм решила с точност колко дни ще сиропувам, ще го направя толкова за колкото сметна, че е добре.
Този червен пипер много ми люти, дано свикна, че джинджифила не е опция за мен.
Лошото е че ме боли зъб, и трябва да видя зъболекар днес, дано издържа без да пия хапче!
Но ще се усмихвам, и ще приемам неразположението. Да се надяваме, че скоро блузите ще ги продават без коремче.  Joy
Та така де днес започнах деня с 7 минути медитация и 15 минути йога. След това пийнах кафенце, и като отидох на работа и там изпих  първият си коктейл.

Последна редакция: вт, 30 авг 2016, 11:17 от crossfade

# 249
Може да не слагаш пипер,не е задължителен,ролята му е да ускорява метаболизма.
Ако правиш програмата за пречистване,би следвало да се откажеш от кафето.

# 250
  • Стара Загора
Мерси, просто започнах да слагам една идея по- малко, и ми е добре сега!

И малко да разкажа за моят първи сиропиращ ден!
Сутринта бях страшно гладна, но след 1 коктейл бях добре.
През деня не изпитвах глад, но за всеки случай изпих още 2 коктейла. Понеже се притеснявах да не застърже стомаха изведнъж, и да прегреша.
Като цяло през деня се чувствах отпаднало, може да се дължи и на цикъла ми. Но нямах проблем с работата си.
Сега направо летях към нас да си направя коктейла за вечеря, понеже бях много гладна вече. Сега си пия 4-тият коктейл за днес. И в момента глад няма.
Не съм пила много вода около 2 литра /за моите килограми трябва към 3/ Но ще се опитам тази вечер да наваксам.
Утре сутрин ще се претегля и ще  обявя резултатът от първият ден!

# 251
Втори ден захранване

Това с плодовите сокове не ми действа много добре... Едни звуци са, едно чудо... Аз и както не съм фен на сладкото - малко ми идва трудничко. Отгоре на всичко и коремът ми се подува. С нетърпение чакам да стигна до саладка Laughing Иначе съм много енергична, движа се постоянно и ми е много приятно - със сигурност ще повторя сиропа възможно най-рано, а се надявам и помежду двете да не надделее лакомията и да захвана да ям повече...

crossfade, честит ти първи ден! Сигурна съм, че ще се запишеш с добър минус! Пожелавам ти спокойно и безаварийно сиропуване bouquet

# 252
  • Стара Загора
Отчет от първи ден на сироп минус - 1,300кг Simple Smile
Вечерта ми беше ужасно в устата един метален вкус, просто отврат, едно съхнене, направо се насилих да заспя.
Но сутринта се събудих много рано, и с много енергия!   Правих 30 минути аеробика гледайки клип с музика. И ми беше супер!
Сега имам леко главоболие, но получих комплименти че изглеждам свежо. Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 253
  • Варна
Не е добре това с аеробиката по време на гладуване. Иначе поздравления за начинанието.  Peace

# 254
  • Стара Загора
Не е добре това с аеробиката по време на гладуване. Иначе поздравления за начинанието.  Peace
Здравей, в книгата за лечебен глад на Пол Брег пише на въпроса дали трябва да се тренира по време на глуването. Отговора е - зависи от гладуващият. Пише че ако сте отпаднали не трябва да тренирате, но ако се събудите с желание да го правите- тогава може. Общо взето е обяснено, че гладуването е строго индивидуален процес.

Общи условия

Активация на акаунт