Програма за подмладяване - диета с кленов сироп или сироп Madal Bal - тема 10

• 67 649
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
davidorentol, благодаря за пояснението за дъха! Успех!

# 226
Налепи по зъбите,обложен език,лош дъх и метален вкус в устата са нормални симптоми,бележещи прочистването на организма.може дори да пъпчасате.
Бъдете спокойни,тези симптоми отшумяват след приключване на серията.

# 227
ognena_dirq, благодаря за уточнението!

Днес съм още по-отпаднала - карах колело на най-ниската възможна скорост до офиса Wink Снощи пък за първи път ми се доиска да си хапна от това, което готвих (не го направих, но насила). Това ме кара да си мисля, че може и да не устискам 10 дена. При мен винаги края на някакво ограничение идва не от глад, а от "пощаливост". Ценя хубавата храна, не че ям много, но бих опитала почти всичко.

Поздрави и успешен ден Hug

# 228
Aаааа, ralka-malkata-rusalka ,няма да се разберем така  Grinning  Дръж фронта,нали сме горе долу заедно.
Опитай да намалиш физическата активност до минимум,както и да не гледаш и мислиш за каквато и да е храна.Мисли си за нещо друго приятно.

.......................................

Отчет при мен за ден 4
 -0.7кг, общо досега -3.8кг .На обяд нямаше как,трябваше да пазарувам храна.И не само това,трябваше да мина и през горещите щандове  Twisted Evil а там пък едни хиляди миризми.Ах ,ахххх     #2gunfire За мое нещастие пък и имаше опашка  Confused

Както и да е издържах,но като се прибрах ме удари някаква криза за глад ,продължила около 2 часа.Сърце мъжко обаче издържа  Simple Smile Глад ,пия сок,глад, пия сок и така го преборих.

Цитат
Налепи по зъбите,обложен език,лош дъх и метален вкус в устата са нормални симптоми

Появиха ми се и тези неща в ден 4,който са много гадни.Особедно металическия вкус,през 10мин ходих до чешмата да плюя и си плака устата.Иначе се чувствам добре и имам сили.Продължаваме напред !

# 229
Ралка,намали двигателната активност,щом виждаш зор.аз към осми ден имам пауър колкото да си ходя у пътя и едва за ежедневни дейности,но нито килоджаул отгоре.помня детето кат хукна нагоре по едни стълби..а аз все едно съм на батерии.
Така че съвета ми е/Ще спортуваш като свършиш.може и да припаднеш някъде от зор с това колело.
Мъжкото,казах,че симптомите са нормални,не съм казвала,че са приятни:))
Успех!
Днес ме изписаха,и както си знаех,плюс две кила отгоре.но ще сиропувам,като приключа с лекарствата.ако моя мъж ме види сега да сиропувам,ще ми откъсне опашката:)
Ще трябва да почакам за красотата си:)

# 230
Тука от няколко дена чета и мисля разни работи и почнах да осъзнавам че гладуването с Мадал Бал или кленов сироп е просто една ПОДОБРЕНА и може би най-добрата версия на лечебния глад.

Аз бих разделил лечебния глад на 3 степени.

1.Чист лечебен глад,мокър или сух  Laughing Да,чух че има и такива термини.Мокър бил ако пиеш вода  Simple Smile
Не знам колко е лечебен,медицината го отрича,но наскоро даваха по БНТ1 семейство ,на което мъжа се е излекувал от рак.
Консумирани калории/ден =0 /при необходими от 2600 за мъж/

2.Лечебния глад на Лидия Ковачева.Пият се чайове и се ядат плодове до 800гр,вероятно според мен с цел да се набавят на организма  дадени микроелементи и витамини.Обаче тук тънкия момент е че тези плодове нямат пълната палитра от тези микроелементи необходими на организма ,може би на 50% и затова при него се получава умора,световъртеж и т.н.
Минус е също така че хем е глад,хем обаче се приема ТВЪРДА храна  newsm78 и самия стомашно -чревен тракт отново е натоварен ,макар и в доста по-малка степен.
Консумирани калории/ден около 400, в зависимост от плода

3.Лечебен глад със сокове от рода на Мадал Бал или кленов сироп.Като горните две, но вече тук имаме може би 95% от необходимите микроелементи.Единствено липсва осезаемо Витамин Ц,затова и се добавят лимони с което нуждите на организма се покриват изцяло.Кленовия сироп е много богат на минерали и микроелементи https://en.wikipedia.org/wiki/Maple_syrup
Плюс на този вариант е че твърда храна няма и храносмилателната система е натоверена леко,колкото да преработи соковете.А и все пак да се подържа работеща.
Консумирани калории/ден около 400

И трите вариант на лечебното гладуване задействат така нареченото "вътрешно хранене ",при което организма влиза в специален режим и се изхранва от складираните именно за този случаи мазнини.Но при първия вариант ,според мен организма е и в състояние на стрес и ефекта йо-йо ,там би бил най-силен.

Варант 3 е най-добрия,щадяш организма и даваш му всичко от което има нужда.Затова и няма умора   ,освен ако  нямаш повишена физическа активност. Не трябва да се забравя че и при трите варианта тялото  е в силен калориен дефицит и всякаква активност трябва да се намали до минимум !!! Най-добре е да се прави и само в домашна обстановка по време на отпуски и т.н. Защото и да работите в офис,то мозъка ви се натоварва доста, а той е най-лакомия орган за въглехидрати.Все пък възможни са и някакви компромисни варианти  Simple Smile

Като заключение ,вариант 3 на лечебния глад е най-добрия  newsm10

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 20:09 от davidorentol

# 231
Мъжкото,разборът ти ми допада.
пълния глад ми звучи като рецепта" как да си направим сами язва".и в този вид мисля че и аз няма да издържа.
На ковачева- не е никакъв глад, а просто плодова диета.може и да върши някаква работа на хора с много килограми наднормено тегло, но за някой като мен е напълно безполезна.
Страшно съм доволна от мадал бал и много се радвам,че го открих.освен че имам точно тази фигура и поддържам килограми,които искам,също се чувствам здравословно чудесно след сиропуване.
Мъжкото,ако много ти се дояде,можеш да си направиш билков чай със сиропа,и дори да изядеш лъжица-две чист сироп.това може да помогне в много кризисни моменти.
Успех на сиропуващите ,и не забравяйте,колкото дни сироп,толкова захранване.

# 232
СЕДМИ ДЕН Wink

Помислих си, че има вероятност да съм била отпаднала вчера от недостатъчност на сиропа (на повечето места пише 6-10 дози, пък аз досега всеки ден изпивах количество за 5!). Та снощи си направих 6-та доза и днес съм много добре. Имам сила, даже малко упражнения правих (мързеливи, но раздвижващи). Продължаваме напред!

За момчешкия вид - няма как да не виждам и пипам храна, уви  Sad Вкъщи имам двама сина (единия става тийнейджър в понеделник) и адски разсеян мъж - общо тримата ядат 1 тенджера супа и 1 тава манджа на ден. Отделно килата салати и плодове Wink

Нещо малко в страни - възобновиха ми се разни "странни" желания - да рисувам, да танцувам, да слушам непрестанно музика, почанала съм да мечтая пак Wink Пиша странни не защото наистина са такива, а защото бяха залиняли при мен последните години. Много е приятно! Давам си сметка, че може да се дължи на много фактори, но съвпадането му с този период е вълшебно  Heart Eyes

# 233
Момичета,мерси за съветите

Да дам и аз отчет за ден 5

-0.6кг ,общо -4.4кг  .Общо взето тежък ден.Металическия вкус в устата много ме мъчи  Sad  Чудното е, че сутрин почти го няма и езика ми е почти чист,а с напредването на деня се усилва,като вечерта вече е непоносимо и трябва да ходя да си плакна устата през 10мин.Доста неприятно.

Също и разни психологически проблеми имах,като през цялия ден ми се привиждаха пържоли,банички и сирене  Laughing Станал съм като ловджийска хрътка,надушвам всякакви миризми от 200 метра  tooth

Реших да си премеря кръвното и то е 125/93 и 80-90 пулс.Преди ми беше 140/90 60 пулс. Явно че долната граница леко се е качила и пулса е учестен  newsm78
Иначе се чувствам  добре .

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 17:28 от davidorentol

# 234
 Браво,ралка и давидо.продължавайте,гадните и най трудни дни са до около петия.после дори храната не дразни.
Не си бройте чаши и дози.колкото ви е нужно. Чаша-две сироп отгоре няма да ви опропасти  усилията ви,само храна  в чистоте сиропни дни или неправилно захранване може да го направи:)
Един от най -неочакваните плюсове на диетата е допълнителното свободно време-което преди сме хабели в ядене.така че използвайте го-да рисувате,мечтаете,да се разходите или да направите нещо,за което все не остава време...

# 235
Аз съм дотук.На 7-я ден почвам захранване.

Резултатите ми са:

Ден  1 -1.6кг
Ден  2 -0.8кг
Ден  3 -0.7кг
Ден  4 -0.7кг
Ден  5 -0.6кг
Ден  6 -0.3кг

=
общо -4.7кг

Езика ми се поизчисти и смятам че ефекта от още 4 дена няма да е много голям.По-добре да ги вкарам в качествено захранване ,а и да не намразя сиропа за едни бъдещи ,ако реша,сиропувания.

# 236
  • Стара Загора
Здравейте дами, с огромен интерес ви следя темата! Съвсем скоро и аз ще се включа.  Имам 3 запитвания.
Първо- от къде го купувате? Може ли да се закупи от магазин/аптека. Виждам че някои хора ползват различни видове, кое е най-удачното?
Второ- До колко дни може да го правите? Пише в началото на темата 10 дни, но като четох постовете някои го правят и повече.
Трето- През какъв период от време може да се повтаря гладуването със сиропа. Пример гладуване 10 дни- 10 дни захранване. Колко време след това мога пак да го направя?

Сега малко и за мен. Преди 1 година свалих 10кг с пълен глад= само на вода. Вече 1 година само леко се ограничавам, за да може да дам малко почивка на организма ми, и на кожата ми най-вече /стриите са ужасни, но няма как/. През това време свалих още 7кг.
Искам да споделя за всички тези дами, които се оплакват от липса на енергия нещо важно, което много ми помогна на мен при пълния глад - ЙОГА И МЕДИТАЦИЯ!!! Ще ви заредят с енергия и воля! Горещо препоръчвам канала на Али Каменова https://www.youtube.com/user/YogaIntervals19/videos
Не искам да се подлагам отново на пълен глад /беше неприятно изживяване/.  За това търся алтернативни варианти. Simple Smile)

Последна редакция: пт, 26 авг 2016, 21:27 от crossfade

# 237
мъжкото, захранвай тогава. не забравяй, има междинен ден на ориз.можеш да го овкусиш с сироп, иначе става голяма гадост. водата на ориза никога не съм я пила, ако ти е много гадна, можеш да я пропуснеш
crossfade, на въпросите ти. обикновен кленов сироп се продава и в аптеките, и в ДМ, като най-тънкия вариант е 15-тина лева, клас Ц.
по добрите варианти-на мадал бал, е 55 лв, и още една марка по-скъп има,но забравих как се казва.Мадал Бал се поръчва от сайта на мадал бал или на гарабитов, и аз го препоръчвам за дълга версия.сиропа не е вълшебно хапче, от което отслабваш или се пречистваш, а има само поддържаща роля, за да не ядеш, а отславаме именно защото не ядем.
на две- има няколко варианта да се сиропува- за 3,5, 7 ,10 дни. Теоретично има и за 14, но за мен е мнооого драстично и ненужно, и трудно се издържа.
Класическата-така наречена пълна версия е 7 или 10 дни-това е броя на дните на чисто сиропуване, един междинен,- с ориз, и съответния брой  дни захранване. ако няма прегрешения, се сваля, според огранизма, възраста, кво имаш да сваляш и прочее индивидуални фактори, при десетдневната версия между 5 и 10 килограма. аз свалих за 3 седмици -моя пълна версия 8,5 кг. резултата е видим, и се чувствах чудесно.
трети, можеш да повтаряш програмата след дупки минимум 6 седмици.

# 238
crossfade, тъкмо влизах да питам подобни неща Wink Девети ден пия Madal Bal и се чувствам чудесно. Даже днес не усетих идването с колелото и като цяло тялото ми започна се държи както обикновено - един вид привикна, според мен. Въпросът ми беше именно дали може да се продължи повече от 10 дена и има ли смисъл или по-добре да си се захраня и да повторя във възможно най-кратък срок (разбирам, че това са 6 седмици)? Другото ми питане беше също за видовете сироп - този свършва, а в момента не мога да си позволя да си купя от него. Мога ли за захранването да си купя от тези: http://www.maple-bg.com/products/500ml-order.html ? Пише, че е клас А.
За захранването - този ден с ориз - явно не мога да ползвам сол, а други подправки?
Не съм сигурна колко точно съм свалила, но се чувствам много по-лека и резултата е видим за околните  Grinning Много се радвам, че попаднах на сиропа тъкмо сега! Смятам да предложа на майка ми за отслабване и на баща ми като вид пре-онко-терапия (оперираха го преди време от рак на дебелото черво, прави химиотерапия и няма рецидив) - четох, че в комбинация със сода има ракогонещи свойства Simple Smile
Благодаря за подкрепата!

# 239
  • Стара Загора
ognena_dirq, благодаря за информацията, беше ми полезна! Наясно съм, че не е магическо сиропче за отслабване, мисля че след като съм споменала, че съм гладувала, това трябва да е ясно. Simple Smile
ralka-malkata-rusalka, в принципа на пълното гладуване може да се продължи до 21 дена. За толкова дни се твърди, че имаме хранителни запаси.  Аз го бях правила 2 седмици= 14 дни.  Но кратките гладувания са по- добри и по- безопасни.Човек е трупал много токсини, и изкарването им наведнъж трябва да е с лекарски контрол. Подготвяйте се за по- дълго гладуване. Изкарайте 1-2 месеца на 26 или 36 часови гладувания седмично, като през това време да се употребяват здравословни храни. Имайте предвид, че последователите на гладуването са поклонници на веганския начин на живот. Общо взето колко по- често се гладува, толкова по- дълго ще можете да гладувате. Имай и предвид, че повечето хора не се провалят на гладуването, а на захранването. Гладът е лесен, прост. Захранването е трудно. /поне за мен/ А едно погрешно захранване може да доведе до проблеми с щитовидната жлеза, а от там нататък оправия с килограмите няма..

Общи условия

Активация на акаунт