Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 408
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
  • На брега на реката
Чакай сега, няма място за паника, трябва да си с всичкия си и да мислиш трезво.
Ако е херп ангина, ще ти вдига Т още известно време, може да ти повърне няколщо пъти и ще се изприщи в устата. Неприятен вирус е, но не дава някакви отражения и с лека течна диета и някой панадол/нурофен и нещо за гърло, си минава.
Лятото си е характерен с херп ангина или стомашни разни. Направо е лукс ако изкара нещо различно. Сега как е, устата и гърлото как са?
Яни, и теб ще бия. Давай по едно пробиотиче на ден за общо укрепване (подсилва и имунитета) и си гледай кефа. После ще искаш почивка от почивката, ма няма да има. Тъй че гледай тая да оползотвориш.
Номер 1 нощес ми драйфа в ръцете. С натриев цетрат и био гая оправихме работата. Разследването установи малко ядене и повече слънце. Проспа половината ден, отнесе яко конско и я пратих да играе. Аааа амаха, забранила съм болестите по време на почивката!

# 466
  • Варна
Не знам, Ферче, страх ме е да звъня да питам, да не би да спи и да го събудя. Баща му трябва да се е прибрал вече, последно с моя баща се чухме преди час и нещо, каза, че малчо нямал Т изобщо, свалил я бързо. Но той като му я мери ръцете му вече бяха топли, т.е. стигнал е максимума и затова е свалил лесно рпедполагам. Въпросът е как ще е довечера и през нощта, аз като се прибера пак ще му гледам в гърлото, да видим ще има ли нещо ново. Последно като го питах гърлото не го болеше, само го дразнело нещо от време на време. Браво на твоята, че е ок вече, спускам и аз същата забрана, ще им се *** и на болестите!
Яни,
няма да се плашиш, всичко ще е наред.

# 467
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Месечинке,дано ви се е разминало.Моята,като направи херпангина 36ч. имаше Т над 39,3,направо ми се бяха подкосили краката.Давах сто неща за сваляне и пак трудно се повлияваше,какво беше това чудо-незнам.

# 468
Ааа,давам,Фер,давам!Нали не намерих Ентеросан,та пак купих Пробиен кидс и днес му е трети ден на него.Иначе понеделник ще ходим до морето,тъй че има време...

# 469
Привет ! Не съм писала скоро, но защото бяхме добре... два месеца и половина здрав - рекорд... но не ходи на градина. Освен зъбобол и малко кожни проблеми беше ок.
Ходихме на почивка, днес се върнахме от морето. Криси вчера следобеда от раз почна да повръща обилно и малко след това разтройство. За 10 часа - от вчера следобед до днес преди обед повръща поне 10 тина пъти обилно...още след второто повръщане силно отпадна... и на легло ...дреми, хленчи... спи, будеше се когато  повръща и иска вода. Снощи имаше и 38 температура. Трудно пътувахме с повръщащо дете,повръща в една торбичка. Чак сега взе да му просветва...още лежи, но вече взе да говори и да реагира на закачки.. много беше отпуснат и направи едно 13 часа без пишкане...та взех да се плаша. Наложи се да дам 3 пъти по четвърт таблетка Деган, просто повръщаше много... И Стоперан за разтройството. От обяд почнах и разтвор на Хидратин алфа със спринцовка защото вече и вода отказваше...

# 470
Лайт как е сега детето? Звучи сериозно, обезводнило се е вероятно. Наливай с течности..
Моя го боли корем...пъшка тук до мен. Не е повръщал..разстройство няма също засега. Моля се да мине и да го изкара на крак.
Снощи бяхме на Рожден ден, на климатик...което не ми хареса. Може да е настинал,знам ли...
Месечинке,докъде я докарахте?

# 471
  • Варна
Лайт, миличкото... дано минава вече Hug
Тет, много ли го боли? да не са газове нещо? Евентуално може да дадеш рекомфорт, нашата педиатърка за болки в корема това изписва.
Моят пак беше с Т 38,7 към 5 часа следобед, но спадна бързо с панадол, дори излезе преди малко с баща си на разходка, да глътне малко въздух. Обачееее... почти съм сигурна, че е точно херп ангина, виждам нещо като афти по сливиците и задната стена на гърлото, ММ също потвърди, че вижда. Не са много, но има. Това, което ме озадачава е, че той твърди, че не го боли гърлото. Продължава да накашля от време на време влажно, все едно има храчка на гърлото. Дали е възможно да се размине без болки или "най-хубавото предстои" Whistling ? Хем ми е притеснено, хем ако е това поне съм спокойна, че навсякъде пише, че минава в почти 100% от случаите без усложнения и сравнително бързо. Но нещо не е типична картината засега Confused Чудя се дали да продължа да давам сиропа Джуниър ангин, според ММ не, според мен да Mr. Green Взехме му и ефизол да смуче, но ако го заболи гърлото ще трябва нещо по-така да вземем, че той не обезболявал. Абе ще видим какво ще стане довечера и през нощта.

# 472
Ами за сега повръщането спря  след като дадох третата доза Деган, то оставаше и да продължи след 3 дози Деган... и нз тогава....И разтройството за сега секна, Стоперана явно подейства.Още  лежи и отпуснат , пропъшква  на моменти ,но малко като че ли му просветна, говори от време на време вече, реагираа ... Опита се да хапне малко сухари но само една хапка успя да преглътне. През около 30 мин му бутам разтвор на Хидратин алфа  със спринцовка в устата, по 3-4 спринцовки... защото по време на обилното повръщане сам си искаше вода , а сега от обяд спря да пие, поне се изпишка вече...Бях се притеснила, че е много отпуснат и летаргичен, не говори и не става изобщо , не реагираше на закачки ( закачахме го да му  проверим реакциите ) ... а по принцип е многооо  жизнен...и 13 часа без пишкане. Мисля , че Хидратина го измъкваа лека полека ... той нали е за обезводняване и съдържа електролити ... иначе вече го виждах в болница за системи. Аа сега се премести от едното легло до другото .. имаме напредак  Laughing

teta75 дано да не ви почва и вас...че ужас.

Месечинка виторога - пф тези херп ангини са мн гадни, поне прии нас бяха такива... Дано мине лекоо при вас.

# 473
Месечинке...дано бързо да мине.
Моят кара преди около 2 месеца херп ангина. За първи път в живота му. Първият ден ясно се виждаха тук , таме балончета. Вторият ден вече го заболя гърло.
На четвъртият ден почна да пищи от ухо. Заведохме го на УНГ - вирус с обрив с балончета в ушите. Много боляло. През ноща вдигна 40 градуса. На сутринта пуснахме кръвна и CRP беше над 200. И почнахме АБ.

# 474
Месечинке, що не идете на лекар утре да ви трясне диагноза? Може да не е херп ангина...за гърло съм на мнението на ТМ-не бих давала, нали не го боли гърлото, поне не казва...

Пратих ММ за рекомфорт и дадох току що две таблетки. Отворих и прословутия спрайт, който държа в резерва...ще видим докъде ще я докараме...

Лайт, на колко г. беше детенце, че не помня...

Хоуп, много високо това ЦРП бе, ужас Shocked

# 475
Мани...мани Тета, ама и аз идиот...като видях че когато почна да се оплаква от ухо вдигна някакв температура , от какъв зор не пуснах кръвна. Като си познавам детето и знам че моя вдига температура само като нещата тръгнат в кофти посока. Но питам аз УНГ...да ми изпише един АБ за всеки случай. Той - вирус е , аз за това АБ няма да изпиша.
Не че не каза да го заведа на другия ден да го види.....но майките най-добре си знаем децата.

# 476
Така е, ние си знаем накъде избива обикновено Tired
Аз като видях ЦРП 80 веднъж и голям рев му дръпнах. Затова 200 ми се вижда множко..

Пожелавам спокойно нощ на болничките и техните мами Praynig

# 477
Лайт, аз при обезводнявате давам и "рингер" и глюкоза от банки, слагам сламка в банката и бутам детето да пие.
Ох, пак болнички дечица, бързо оздравяване!

# 478
  • На брега на реката
За стомашните болежки отново като латерна да повторя - таблетки био гая.
Като живне малко, започни полека да захранваш. Кофтито на тия вируси, е че прецакнат стомашната лигавица и си трябва дълга профилактика. А ако се задържи повечко време, можеш и една фекална да му пуснеш. Не, че каго видиш кой вирус е, имаш мн възможности за лечение. Просто симптоматично помагаш. На малката и инжекция деган сложихме, само да спре да повръща, че ставаше критично. Давай и нестий или спрайт паралелно с другите течности, че са предпочитани вкусове пред водата.
За херп апгината, в острата фаза много помагаше тантум верди и да смуче лед. Като се пукнат мехурите, боли здраво. Това хляб и твърда храна бяха омразни и предизвикваха рев. Хладен чай, без млечни, че дразнят на лигавицата и мека храна. И търпение.

# 479
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Месечинке,аз ако съм бих завела на лекар детенце за диагноза.А за гърлото щом не го боли и аз не бих дала нищо.
Тете,дано е нещо леко и моментно при Вас.
Лайт,явно се е обезводнил.Аз ако не иска вода като повръща давам Спрайт или сок от лимон.
Ние утре сме на детски рожден ден и уж проследих да няма някой болен,но пак ми е притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт