Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 400
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Добре изкарахме нощта. Наболява го още леко корема, но мисля,че караме стомашния вирус на крак...без повръщането и разстройството,само с болки. И преди сме го карали така. Ще измеря и Т за всеки случай...
Как са болничките...да се явят на доклад☺

# 481
  • shumen
Тете,радвам се,че сте изкарали добре нощта.

# 482
Дани, да..не смея да се радвам още. Сам си поиска да закуси...ще го видя сега дали наистина ще хапне Confused

Ти ме развесели с проследяването на болните Laughing
Дано на рожденният ден утре всичко е наред. Къде ще го правят-на открито или на закрито?

Как мразя само климатици лятото, напускали ги на 19 градуса, сякаш навън е 40 градуса #Cussing out Да ги питам аз зимата на 19 градуса ли стоят вкъщи и боси и по потници ли са #2gunfire Принудих се на работата да си занеса чорапи,
Скрит текст:
за под сандалите Mr. Green
Whistling

# 483
  • На брега на реката
Тет, еспумизан или мезим форте ще реши проблема. И дано ви се размине само с това!
Другите болни как са? Хайде да оздравяват вече.
Ние се сбогуваме днес с морето. И съм пред депресия  Confused

# 484
Фер, благодаря...ще ги имам предвид. Дадох от рекомфорта сутринта.
Как изкарахте като цяло на морето...ти успя ли да си починеш?

# 485
  • Варна
Ами херп ангина си е... потвърдиха в дежурния кабинет. Не се оплаква от гърло все още, но яко кашля... От секрети било, изписаха синекод при нужда. Давам му ефизол да смуче, ментови бонбонки, чай... Тази кашлица много го мори, на повръщане го избива чак от зор. И си вдига Т, хубавото е, че лесно спада с температуропонижаващи.
Сега седи наведен над легена, кашля и нарежда "Децата защо така се разболяват Crossing Arms "

# 486
О, милото то...много са жални като им е лошичко Tired
Месечинке, вече няма да те пращам на лекар за диагноза, и сама явно се ориентираш Peace
Пожелавам да карате лека версия на този вирус Hug

# 487
Ние вчера се върнахме от почивка на планина-удържа фронта маймуняка. Mr. Green
Иначе с един хладилен сак с лекарства тръгнах  Mr. Green
Хем се киснеше във вътрешния басейн до посиняване.
Купихме и разни пчелни продукти край Дяволското гърло и от днес почнах да му давам пчелното млечице.
Та да видим  Crossing Arms
А  всички болнички дечица да оздравяват  Hug

# 488
  • Варна
Тет,
помня, че вие сте пили Демефан, в каква дозировка ви го изписваха? Мисля си да заменя Синекода с Демефан, но се чудя, много разтегливо е написано в листовката - от 1 до 1,5 мл на 4 часа или 2 мл на 6-8 часа. По колко да давам?

# 489
  • shumen
Тете,рождения ден беше днеска.Бяхме в едно заведение,но навънка.Децата се спукаха от игра и си изкарахме страхотно.Болни и кашлящи нямаше,поне аз не видях.
Месечинке,да се оправя скоро Борко.
Лъки,все едно моя описваш.Дай му вода и не го търси.Днеска през цялото време си играеше на чешмата и във шадравана на заведението.Ако го бях оставила сигурно щеше целия да се пльосне във водата.
Не знам,но моето днеска не иска да яде много.Сутринта не закуси,после на рд хапна от всичко по малко,като се прибрахме пак не яде.Май ще е от жегите ми се струва.

# 490
  • На брега на реката
Супер си изкарахме, насред борова гора на метри от плажа, тихо, диво и без навалица. Като изключим моето голямото и едно от другите деца в компанията, които идкараха нещо за ден, всичко беше супер. Малката пощуря на плажа, няма такова щастие. Че и слушаше. От лекарствата само тия за стомаха ползвахме. Програма максимум изпълнихме. Сега се чудя за утре ден отпуска ли да си пусна или болничен, че да си почина от децата  Mr. Green

# 491
  • На брега на реката
Оп два пъти се публикува  Mr. Green

# 492
  • shumen
Фер,радвам се,че сте изкарали добре.Искам и аз,но без дете.Да си почина и презаредя батериите,че от скоро ще започвам нова работа.

# 493
Тет,
помня, че вие сте пили Демефан, в каква дозировка ви го изписваха? Мисля си да заменя Синекода с Демефан, но се чудя, много разтегливо е написано в листовката - от 1 до 1,5 мл на 4 часа или 2 мл на 6-8 часа. По колко да давам?

Месечинке, извинявам се за забавянето.
Демефан сега погледнах шишето в хладилника-3 пъти по 5 мл ? ни е изписван. 5г./20 кг дете. Това миналата година май беше, значи е бил на 4г./20кг...

Но мисля че не са взаимнозаменими със Синекода. Аз също така мислех,  и споменах веднъж пред педи, че ще давам Демефан, а тя каза, че в този случай Синекода е по-подходящ. Забравила съм подробности, но това ясно помня и оттогава си викам, че винаги ще питам кое за какво да давам...
Демефана са ни изписвали за сополива кашлица...
Как е детенцето, много кашля ли? Спиращ сироп е добра идея може би, за да спре да се мъчи...доктора от спешното синекод ли предложи. Ти защо държиш на Демефан?

Лъки, Фер...добре е минала почивката значи, браво...сега е редно и от децата да си починете, това си е истина...аз след морето имах седмица отпуска още, тайна беше....да си събера душата в тялото така да се каже....

Редактирам се...Месечинке, четох листовката, обърках се с мг и мл. Не мога да разчета на опаковката мл. или мг са ми написали. Нечетливо е доста. Намерих и рецептата, пазя ги в тефтера, но и там с гъза написано...да не те объркам...може ли да звъннеш на вашата докторка или на сина й...

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 19:42 от teta75

# 494
  • Варна
Тет, ами не помня тук ли беше коментирано, че Демефан е по-добър от Синекод.. Кашляше много сутринта, ама много, без да спре! И неговата кашлица е от секрети според лекарката, имало задни секрети и се дразнела лигавицата. Тече му бистра вода от едната ноздра, явно се стича и назад. Аз имах някакъв изостанал синекод на капки в хладилника и му дадох днес, но не спря да буха. И изобщо чак чудодеен ефект не съм видяла от него, затова реших да пробвам другото. А Демефан дадох 2 пъти по 1,5 мл днес - в 15 и 19 часа и към момента се прокашля рядко, нищо общо със сутринта. Ей сега пак се разкашля, урочасах го Crazy Оф, не знам вече, ще видим как ще е утре. Като изключим кашлянето е доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт