Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 397
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Помня като ми изписваше Демефана педи и ми каза...ще се родиш. Имаше предвид че няма и двамата да се мъчим с гадна и мъчителна кашлица.
Много се ядосвам че не мога да помогна за дозировката...3 пъти по 5, и в тефтера така съм писала, ама мл ли, мг ли...пък тя съществена е разликата. Май с лъжица го давах, значи трябва да били мл..знам ли и аз.
Ей, с краката си пишат тия дофторя и аптекари... Ами следвай листовката, така поне няма да предозираш..дано да помогне. Hug

# 496
  • На брега на реката
Месечинке, а опита ли с ксизал или ериус, смятам, че в случая противоалергично би помогнало.

# 497
  • Варна
Да, ериус давам от самото начало. Но беше просто страшно кашляне днес, нон стоп часове наред. Нямаше 10 секунди без да се закашля, накрая се измори, разрева се, нямало да му мине никога, защо кашлял така, реееев ooooh! Не можа да спи на обяд. Подивях. В 2 часа в най-голямата жега го подбрах към аптеката да купуваме сиропа. Сега заспа спокойно без да кашля, това от онзи ден не беше се случвало. Да видим тази нощ как ще е...
Обаче гърлото му ееееее....., малиии, такова нещо не бях виждала. К'ви са тия екзотики, по наше време имаше ли ги?

# 498
  • shumen
Месечинке,да се оправя скоро Борко.По наше време и аз не съм чувала да ги има тия екзотики.
За кашлянето все едно описваш моя.Последния път и той така нареждаше и плачеше защо трябвало да е болен,да вдига Т в жегата.
На мен ми се обадиха и от утре съм на новата работа.Дени е ваканция и ще се гледа с нашите.

# 499
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да оздравяват болните,че нещо доста сте се записали покрай тия два дни.Днес на плажа малката явно настъпа пчела или оса и аз незнам,то голямо пищене и врещене беше за пет минути.Не се наду нещо особенно,а едва забележимо,но за сметка на това стъпва на крака си.Реших,че в случая не е нужно да ходим на лекар,дадох и Фенистил.

# 500
  • София
Месечинке, мисля, че демефан сме давали по 3-4 мл. на дете, което е тежало16-17 кг. Спомням си, че на листовката пишеше друго, но док така го предписа. Според мен е възможно да предписват по 5 мл. за 20 кг. дете от детския Демефан.

Ние изкарахме стомашния на крак. Всеки ден ядем пробиотик. От събота сме на море; тук няма Интернет, но всичко друго е прекрасно. И аз се пооправих - най-сетне съм навън, на слънце, 30 + градуса, а не вътре на климатик. (Тето, аз лете в офиса само с чорапи/чорапогащник, риза, ... сако  Embarassed, ми то 22 гр. и само духа студено. От четвъртък до неделя изпих 8 парацетамола, за да се оправя, а тук като ме пекна слънцето, всичко се нареди).

Да се оправят болничките  Hug

# 501
По добре сме днес. Предната нощ и вчера пак имаше позиви и гадене, но то няма какво да повръща вече.Вчера го изкара пак целия ден в леглото...(и ние с баща му се включихме но нас днес ни поотмина. ) Днес е по разговорлив и поне вече става от леглото, макар  че след около 15 тина мин гледа да си поседне и полегне, бе няма още мн сили, не е моето  диво и говорещо безспир дете още. Сутринта хапна малко попара само със сирене, без масло,сам пожела да хапне. Тежичкоо беше при негоо 3 дни плътно на легло и днес все още  не си е възвърнал своето аз.

И ние вчера с татко му бяхме гроги.. на моменти бая лошо ми беше, но аз изкарах  най- леко от тримата...с еднократно обилно повръщане и няколкократно разтройство, ама вода направо. Но пък на нас ни мина за ден...всичко си е до организъм за пореден път се убеждавам.

Месечинка виторога - бързо да се оправяте...тез безспирни кашлици са ужасни.

# 502
Месечинке, горкото детенце, дано бързо му олекне!
Леле, Лайт, доста сте пострадали, да минава вече.
Ив, наблюдавай детето, защото отровите от насекоми може да дадат реакция и по-късно - до ден-два. при моята обикновено на следващия ден, ако има нещо, започва оток и реакция.
ние пак ще ходим на море. първият път мина добре за 10 дни, много ме е страх от ентеровирусите, затова съм и малко параноик - никаква насипна храна не се купува отвън, не се яде от капанчета по плажа, освен пакетирани сладоледи и бутилирани напитки, никакви царевички по улиците, катми и наливни сладоледи, по заведенията не се яде таратор. ядем в “проверени“ ресторанти, на плаж нося измити плодове. преди ядене на плажа мием ръцете или трием с кърпички, абсурд да ѝ дам да яде с ръце, “измити“ в морето. въобще голям наци съм с храната, но много ме е шубе.

# 503
  • На брега на реката
Силве, същата бях и аз. Антибактериалният гел, мокри и сухи кърпички, вода от бутилка, само от нейната си пиеше и сменях водата през няколко часа. Готвех им, чак последния ден позволих Макдоналдс. Дори прибори и купички си носех  Mr. Green
Но който е изживявал ужаса на рота и адено вируса, ще ме разбере.
На работа съм, горещо ми е, едва дишам. И ме мързи здраво  Confused
Почерпете се по случай седмата ни годишнина от сватбата

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 10:40 от Fervor

# 504
Фер, честита годишнина! пожелавам много здраве, щастие, обич и сплотеност във вашето семейство!
охх, с удоволствие бих сръбнала една домашна лимонада с много лед и ментови листенца. а и колежките са опоскали гигантската сладоледена кутия, която оставих в офисния хладилник в петък. сега ме обикалят гузни, а секретарката каза, че ме е виждала във всякакви ситуации, но рядко съм гледала така лошо  Mr. Green

# 505
  • София
Фер, честито и от мен. Бъдете живи и здрави още 70 години.

Моите сега ги ловнах, че пият вода от морето. Ми колкото и да ги пазиш, накрая все ще намерят начин да те саботират  Twisted Evil.

# 506
Сега..отзад напред ви почвам..
Аш, моето диване колко морска вода излока, не е истина просто..бум вълната и той зяпа, бум и втората...той се хили...и те така, ама нищо не последва от това. И по два сладоледа на ден изяждаше, и то от насипния на Рафи-мафи...Вечерята му беше варена царевица и сладолед. Споко, кой каквото му е писано...ако е писано да не се разболее, а дано, и морето да изпие, нищо няма да му има...и завид, завид...за моренцето и за температури от 30 нагоре, че при нас беше 26-28 градуса, намръзнах се Mr. Green
А за офиса...значи не съм само аз с калцуни лете Mr. Green сутринта ги овиках порядъчно пак колегите-ногите ми измръзнаха направо #Cussing out

Фер, да се обичате и подкрепяте дълги години още...

За настъпана оса/пчела скоро четох-  скилидка чесън на две се реже и се маже. И ММ на плажа настъпа пчела, пита ме кво да правел...викам му чети в гугъл, аз съм в почивка, не ми разваляй рахата Whistling

# 507
  • Варна
Фер,
честит празник и от мен  bouquet

Моят веднъж се прежали да влезе в морето и се нагълта с вода Crazy Той зат'ва и не ще повече де. Но бях чела, че солеността на морската вода и помага да се "самопочиства" и бактериите, които ни разболяват просто не виреят в нея, също и по пясъка, защото се нагрява много. Проблемът най-често са замърсените храни.

# 508
Оф, като живяла и работила  в 3 града по бг черноморието-ами с дете-НЕ!
Не е само до храните и питейната вода, уви.
За съжаление и водата не е каквато я помня от моето детство, да не говорим как през активния сезон пречиствателните станции не смогват ( а на някои местя и такива няма).
И аз изпитвам ужас от ротавирусите  Confused
Затова мин. година бяхме в Гърция, тази-в Девин (но в хотел с басейн).
Фер, честита ви годишнина  bouquet

# 509
  • София
Месечинке, мисля, че догодина детето ти ще се отпусне във водата. Моят миналата година го бе страх, но тази година не мож го изкара от водата. Скача от баща си с главата надолу. Водата направо му излиза от ушите - не зная, не му ли люти поне, тя е толкова солена.

Ние сме на гръцкото море и наистина водата е солена - дано няма много болестотворни бактерии, че като го видях баткото как си налива в една кофичка и пие, а малкият гледа от него и прави същото, направо им поставих диагноза  Tired Как пък на девойката никога не й хрумва да прави такива работи  newsm78. Иначе, признавам - комбинацията слънце и игра във водата им действа добре на хъркащите носове. Освен това, оправиха апетита малко. Дано устискаме и с болестите, че като ви слушам с тия херпангини и ми става мъчно. От къде пък лятото точно се завъжда този вирус (не че разтройство и повръщане е по-гот  Sick)

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 13:54 от Ashia

Общи условия

Активация на акаунт