Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 374
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
miamim, дъщеря ми е правила тежки спазми и рядко се е налагало прием на сироп вентолин повече от три дни. Когато правим инхалации с вентолин- обикновено ни ги изписват за 5 дни. Препарата (особено в течна форма, а не инхалаторен,  е много силен). Аз съм спирала начало на спазъм с еднократно даване на вентолин сироп - но ние вече имаме история в заболяването и си познавам детето и как се развиват нещата  при нас. Изобщо за вентолина се слуша лекаря, самолечение в никакъв случай. Разбира се, майките на деца с астма, са врели и кипели и си имат формула за действие в случай на бронхоспазъм.

# 76
  • София
Miamim, не се притеснявай за доктора - просто спазъмът е отминал. Има и случаи, ама много тежки, когато продължава по-дълго, но вашият не е такъв. Laughing

Силве, Дани,  Hug и бързо да минават болестите. Силве, освен с ериус през устата, третирах и с фенистил локално, за да не ги сърби чак толкова. То беше една мъка  Sad... Пъпка зад ухото, не се ли брои на главата вече  Thinking

# 77
  • София
galinanik, Ashia, благодаря ви. Вентолина е на сироп, не за инхалации. Спомням си, че предишния път го давах мисля повече от седмица, дори 10 дни  Shocked. Абе почти цялото шише си изпи. Та сега ми се стори много набързо така за 2 - 3 дни.
Винаги го давам стриктно, както ЛЛ го изпише. На 6 часа, на 8 часа, през нощта ставам да давам в точния час, абсолютно стриктно.

# 78
Е, не, искам да сменя пед. Не можело да се потвърди варицела без обрив по окосмени части и лигавици. Имало няколко вида шарки, не било сигурно... варицела е все пак, не го карам да диагностицира рядка африканска болест  #2gunfire

# 79
Силве, аз нещо не видях постта, в който съобщаваш за пъпките...изтървала съм нещо, хем се връщах назад да го търся..както и да е..
Да не е някоя пета шеста шарка нали има Thinking

За варицелините пъпки съм чела, че от преглед и от вида им лесно се установява, че са точно варицелини..но личен опит нямам.

# 80
Силве , когато моя се изрина и се обадих ми казаха да изчакам ден, два и тогава да го заведа.
На 5 пъпки да не си играем , е ли е или не е.
На 3 ден така хубаво се изрина, че вече нямаше съмнение. Така че не се притеснявай. Ще се разбере. Наистина специфичното на варицелата ,че има пъпки в окосмените части.
Коксаки вируса пак понякога прави такива пъпки като пълни с течност.

Противоалергичното според мен го дават за болката от сърбежа. То си е болка направо. Затова на мен ми дадоха да му давам фенистил. Въпреки че имах две други у дома.

# 81
Здравейте,момичета
Днес взехме резултатите от носния секрет... масово Ауреус.Няма микробно число,а пише масово при количествената оценка.

# 82
  • София
Яни, да не би пък от това да е запушеният нос? Какво ще го правиш - ще лекувате ли бактерията? Ние ауреус досега май не сме изолирали.  Confused

# 83
Ние сме изолирали преди три години,ама тогава я утрепахме уж....Сега и аз мисля,че може носа му да е така от бактерията и май ще го лекувам с Цилоксан засега.
Педи я няма другата седмица,а не ми се чака.Само се чудя три пъти по три ли да му капя  newsm78 Иначе е резистентна само към два АБ,което е добре май...но пък Макситрола и Тобрамицина не са ги тествали.Към Бактробан също е чувствителна,но не искам да мажа,а да отиват и в гърлото,че да не би и там да има.То сигурно има,де,но да не му правят проблем.А и след 10-ти ще походи на ДГ и чак ме е срам като кихне и разтърка тоя нос... много неудобно ми става.Пък принципно не е хремав уж.Абе ще направя един курс с Цилоксан и ще видим как ще му се отрази.Той нали е с активна съставка ципрофлоксацин?

# 84
  • София
Цилоксан е с ципрофлоксацин. 3 дневно х 2 капки във всяка ноздра за ударно лечение  Peace

# 85
Добре бе, мам*а му,хърка като спи по гръб.Е ли това нормално според вас?Ми тя преди операцията хъркаше само при най-тежките боледувания.Седя тука,пуша,нервирам се и викам да си го излея...Щото ще лудна.Вчера беше на преглед,секрет няма.Кво е тва чудо.Утре ме чака дълъг път ,а аз вместо да си събера мислите,само ходя и я обръщам на-една страна да не хърка.Баси!!!

# 86
  • София
Уми, според мен бъркаш, че правиш директна връзка с операцията. Може хъркането да не е свързано със заболяване. Моята дъщеря също хърка. Преди три седмици я гледа УНГ - няма уголемена трета сливица. Сега дори не е болна и пак си похърква. Успокой се и не се тревожи излишно. Ако сега си идвате към БГ, заведи детето и тук на УНГ - да чуеш още едно мнение, хем на български език.

Много силно ли хърка? Ако е много звучно, според мен има скрит секрет някъде.

# 87
Ми не много звучно,но достататъчно дразнещо.Поема през устата,издиша през носа.

# 88
  • София
Уми, по принцип за мен звучното би означавало, че има секрет, което само по себе си е притеснително. Ако няма секрет и хъркането не е шумно, е възможно да не се дължи на болест. М*йната му, че хърка, важно е да не е болна  Hug

# 89
Цилоксан е с ципрофлоксацин. 3 дневно х 2 капки във всяка ноздра за ударно лечение  Peace

Мерси за информацията.Значи така ще ги капя,че ме е страх да не се разкашля,ако не предприема нищо...

Общи условия

Активация на акаунт