Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 366
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Уми, колко време мина от операцията? много скоро ми се вижда и на мен, мислех че рецидивите се появяват след 2-3 години поне. ега ти...  Hug какво ви съветстват да правите сега? габи как се чувства?
малката май се ошари, но... както винаги педиатърът не е сигурен (то какво ли ми е потвърдил до сега, де). ooooh! защото има много малко пъпки и няма темп. в нета четох че пъпките избиват до 72 часа от появата на първите, така ли е или да се приготвя да чакам повече? 

# 61
Бе малка,малка,гаранция няма,че няма да стане голяма.Три месеца минаха от операцията.Няма нито едно сериозно боледуване през това време.Пи два АБ-първият веднага след операцията.Вторият заради бактерия в носа със спорадично прощашляне.Хреми е имала 2-3,но нормални за дете в ДГ При градските деца се получавало предимно,но пък и докторката се учуди,че за три месеца е пораствала толкова .Даже на бележката пише втора степен.Иначе каза,че е малка сливицата.Уж пише,че като се изчисти добре,не пораства.При голямо светило в УНГ хирургията ходихме...Късмет ли е,проклетия ли е,но ми е криво Sad

# 62
Аааа, не пораства....обратното съм чела аз, навсякъде казват, че може пак да израсте..

Уми, не бързай да се отчайваш...може този път пък да не прави проблеми. И Габи е вече по-голяма, по-силна и закрепнала със всеки изминал ден...така че, нищо не се знае Hug

сетих се да питам...при същия лекар ли ходихте, който я вади или при друг? Това също би могло да е от значение...всеки гледа различно...

# 63
  • София
Уми,  Shocked наистина много неприятно. Дано поне да не пораства повече.

# 64
Ех ,уми  Hug

# 65
При друг.Тоя ще е в прага другата седмица, а ние до тогава трябва да сме в бг.
Предната седмица зверски хъркаше.Така не е хъркала и като беше трета степен сливицата.Ходихме на унг,каза задна хрема, взе секрет,изписа АБ капки.Секретът е чист.Хъркането спря,но аз бях на тръни и за това настоях за преглед на сливицата.Инстинктът ми не ме излъга.

# 66
  • София
Силве, ако педиатърът е видял пъпките на живо, би трябвало да познае шарката  Laughing - говорим за варицела, нали. В началото може да няма темп-ра, а до 72 часа трябва да започнат да избиват (това са 3 дни). Може да я изкара с малко пъпки обаче (а може и с много)  Tired Въоръжете с търпение  Hug

# 67
Аш, каза, че са варицелени пъпки, но понеже са десетина и са по корема и гърба, а според пед трябвало да има и в косата и затова засега нямало да изпраща карантина в дг. това доколко е вярно,...  Outta Joint

# 68
  • София
Амии, щом е видял варицелени пъпки, значи е варицела  Embarassed И нашата търсеше пъпки в косата, но ние имахме една и минахме теста. И при вас ще се появят Confused

# 69
Аш, не минаваме теста нещо... зад ухото се появи една, може пък да се брои. Много бързо излизат, пукат се и завяхват, до образуване на коричка минават няколко часа от появата, в нета пише, че това трябва да стане до няколко дни. Иначе са около 20-тина вече. Мажа с Цикабио и някакво гелче от аптеката, док каза да включа антихистамини, но реших да не давам.

# 70
Силве ако е варицела а най-вероятно е....задължително противоалергично.
Пъпките избиват на тласъци....моя имаше в дупето, в окото и къде ли не. Събуждаше се е писъци. Фенистила поуспокои положението.

# 71
  • shumen
Месечинке,благодаря.
Силве,май ще е варицела ми се струва това при Вас.Да минава леко и бързо какво и да е.
Миамим,как е детенце?
Уми,леле,много бързо.
Моя днеска се гледа с майка ми и е добре.Т не е вдигал от вчера,кашлицата намаля,но носа сега тръгна.

# 72
Хоуп, а защо изписват противоалергично? То е вирусно заболяване. Иначе при нас не се и разбира кога избиват, не нервничи, има 3 нови пъпки от тази нощ, няма темп.
Дани, благодаря. И аз така си казвам - каквото е, да минава.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 08:27 от sylviana

# 73
  • София
Много неприятна е варицелата, но по-добре по-рано да се мине. sylviana, при вас е започнала та и ще мине, дано да е леко.
danaeka, дано не вдига повече температура. А и кашлицата щом намалява, на оправяне са нещата.
Вчера след работа отидохме до ЛЛ на контролна слушалка. Нямало вече пристъп, дишането било много добре, да намалявам Вентолина постепено (днес през 8 часа, утре 2 пъти през 12) и да го спирам. Как така във вторник с пристъп, след 2 дни нищо няма, аз не мога да си го обясня. Факт е, че и кашлицата драстично намаля. Вчера да е покашляла 2 пъти. Ама пък за 2 дни нищо да няма, не знам. Понякога си мисля, че ЛЛ попретупва нещата, че недочува в слушалката, и подобни дивотии.
Както и да е, ще я пускам на градина в понеделник. Днес си я оставих вкъщи.

# 74
Нещо съм ви изпуснала.
Всички болнички да оздравяват!

Общи условия

Активация на акаунт