Боледуване на децата ни - тема 41

• 61 367
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  • София
miamim, вентолинът е за облекчаване на бронхозпазъма - състояние, при което неволно се свива бронхиалната мускулатура. За съжаление много дечица в днешно време страдат от това, но с помощта на определени лекарства (като вентолин) спазъмът се повлиява бързо. Възможно е да е свързан с някоя алергия, дори със сезонна алергия към растенията, дърветата и др. В момента цъфтят липите ... Друга възможна причина за отключването на спазъма е детето да кара някой вирус в момента и да има оток на лигавиците.

Вентолинът се дава по схема и по часове. Проспан е растителен сироп за кашлица - не съм ползвала до момента. Ние караме на Грийн Тус и даваме сутрин и вечер. Според мен няма значение, ако дадеш по едно и също време от двата сиропа.

Дани, овладяхте ли температурата? Дадохте ли антибиотика?

Момичета, днес моят "юнчо" става на 2 години. Пожелавам му да е жив и здрав, на него и на всички дечица в темата.  Hug

# 31
Аш, честит да е юнака. Да е много, много здрав.

МиМин , Аш го е обяснила. Най-вероятно е вирус. Така че бързо да минава.
Аз гледам да има поне час между 2 лекарства. Моя е правил лекарствена алергия...дадох няколко неща на куп и той стана като китаец в очите.

Дани , стискам палци бързо да минава. Нурофен и Панадол можеш да редуваш на 4 часа. Ако температурата не спада и е много висока аз давам Хексалгин на капки.

# 32
Аш,да ти е жив и здрав,палав,но и послушен.Щастливо детство му пожелавам!

Дани,изненадах се,че заради запушен нос са ти звъннали да си го вземеш... Каквото е там да минава бързо!
Аз пуснах носен вчера на детето,нали си бях наумила....в петък ще го взема!

# 33
Аш, да е здрав и щастлив малчо и да има прекрасно детство  Hug  bouquet

Миамим, сиропът проспан /или какъвто и да е откашлящ сироп/ се дава изв. време след Вентолин-а, а някои доктори съветват при спазъм въобще да не се даат подобни сиропи. Аз давам, но може би час след инхалацията с Вентолин. Самото действие на В. е да "отпусне" бронхите, ако това не е станало все още, т.е. си ги дала успоредно, кашлицата няма да е никак продуктивна и детето само ще се мъчи кашляйки.
Успех и бързо оздравяване  bouquet
Дани, и на вас!

# 34
miamim, Рали вече много правилно ти е обяснила. Сиропите не се дават едновременно. Нашият пулмолог съветва да има 1 час между приемите. Първо вентолин, 1 час след вентолина - проспан.  Аз съм давала проспан само веднъж (точно в схема с вентолин). Обикновено не давам сироп за отхрачване при бронхоспазъм, давам много течности, чайчета и така. При много жилав секрет при най -ефикасен е Ердомеда (ползвали сме го веднъж при болничен престой и веднъж при грип).
Аш, много здраве и весели игри на рожденника.
Дани, съжалявам за болното ти детенце. Ужасно е да си болен през лятото, особено с температура.
Бързо оздравяване.

# 35
  • Варна
Аш, да ти е жив и здрав рожденикът, кака му и батко му също Hug
Дани,
как сте днес?
Моят снощи се разкашля сухо, тази сутрин се събуди в 5,30 от кашлица и съответно не е на градина. Ей, изкара 2 месеца и половина здрав и на градина, бива. Дано не се влоши нещо, а да остане само това. Иначе има енергия и бяс за 10-ма. Снощи му се карах мнгоо на площадката, рева много и според баща ми затова сега кашлял. Да не съм му се карала така и да не съм го оставяла да реве. Ами скарах му се, защото за N-ти път пресича без да се огледа, спрях го насред кръстовището. Верно малки улички, ама и по тях минават коли, и то засилени. Ще го размаже някоя, не му увира тиквата бе! С добро не става, белким с караници стане. Побеснях, ви казвам, всички околни блокове ме чуха. Всеки божи ден повтаряме един и същ сценарий. Та така.

# 36
Аш , да ти е жив и здрав  bouquet

Аз да попитам за нещо безвредно ,с което мога да напръскам против гадинки вкъщи ?

# 37
Еее,Месечинке,в моите очи сте за книгата на Гинес... дано все така ходи и болестите да са все по-редки.Кашлицата от всичко може да е.Наблюдавай го според мен.
Рали,как сте ти,детето?

# 38
Аш, жив и здрав да ти е, да расте много умен и щастлив, много да те радва и ти да го радваш  bouquet

# 39
  • София
Момичета, много ви благодаря за пожеланията  Hug Да са ни живи и здрави всички дечица bouquet bouquet !

Месечинке, говори му повече за пресичането - всеки ден  Laughing. Когато сте вкъщи, в колата, на масата, докато се приспивате. Може да има ефект с бавно попиване. Моят също е бяс, но напоследък забелязвам, че поне с пресичнето се е кротнал. Е, това може би се случи, след като една вечер пресече, тичайки, булеварда Гоце Делчев сам и поне три майки и четирима татковци го овикаха (и него, и мене, за резил), но и аз много му говоря. Ще порасне, ще видиш  Heart Eyes.

Лисе, за какви гадинки става въпрос?

# 40
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Момичета,предадох се и дадох АБ тази сутрин.Този път ми хареса,че го изпи без протести детето.Днеска пак имаше Т сутринта,но не съм давала нищо,а спадна сама.Сега не мога да кажа,че е болен и му има нещо,че беснее за 10-ма.Сложих му и Коларгол и повърна и сякаш и носа му се отпуши.
Аш,да е жив и здрав рожденика и много да Ви радва.Весел празник.
Лисе,за комари ли?Аз ползвам Райд за тях,но пак има.
Месечинке,все едно моето дете описваш.Все повтарям да не пресича без мен,но все не чува и ме кара да крещя.
Яни,и мен ме учуди,че за запушен нос звънят,но не можел да спи и пъшкал и затова.Мерили му Т и там и нямал,но към 4 у дома вдигнал.

# 41

Рали,как сте ти,детето?

Ооо, много мило, че питаш  Hug Добре сме, благодаря! Да чукна на дърво, този месец ще платя пълна такса на градината - 70лв  Laughing Преди час пък ходих на преглед, та видях и другото човече, та съм много щастлива в момента  Heart Eyes Вие как сте? Някакво развитие с ужасната ви докторица?

# 42
Бързо оздравяване на всички болни  Hug

Рали , честито мила  Hug Hug Hug

Аш , Дани , за пълзящи гадни буби  #Crazy

# 43
Не,Рали,не можах да я сменя!
Дано поводите ми за посещение при нея са по-малко тази година  Praynig

# 44
  • shumen
Лисе,ако е за хлебарки,аз купих едни ленти от аптеката и налепих из къщи на няколко места и изчезнаха.
Рали,радвам се,че всичко е добре при теб.

Общи условия

Активация на акаунт