Фотография - 82 тема

• 48 260
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Здравейте, изпратих и аз рикуест за присъединяване в групата. Ще се включа с удоволствие в месечните предизвикателства  Hug Портрет от началото на септември, т.е преди включването в групата брои ли се?

Добре де, не ви ли бяга фокуса при прекадрирана на широка бленда. Не мен тези автофокусни точки /18 май бяха/ не са ми удобни, иска ми се да имаше и нещо по- в краищата

# 661
В краищата винаги е колеблив фокуса, така че и да местя е с не повече от една две .. иначе при прекадриране не ми бяга фокуса

# 662
  • София
Портрет от началото на септември, т.е преди включването в групата брои ли се?

Брои се, нали е за месеца Simple Smile

Моят фокус се подобри едва след като започнах да фокусирам със "задния" бутон (AE-L/AF-L), но кристални снимки съм постигала само в студио :/ Ест. първо минах през всякакви етапи, в които не ми се вярваше, че проблемът е в мен, но уви. Проверявах си бек/фронт фокуси, снимах с чужди апарати и пр. На курса за начално ниво ни казаха, че Никон-ите по принцип трепват при натискане на бутона, заради металното езиче, което имат отзад на обективите.  Засега "рецептата" ми за хубав фокус е: добра светлина, твърд обектив, висока скорост (доколкото може) или статив, ползване на централната точка с внимателно прекадриране и не отварям на най-широката бленда.

# 663
  • Варна
При Канон кой е еквивалентът на тоя бутон - онзи, който ръчно сменя фокуса ли?

# 664
  • София
Айде и аз барабар Петко с мъжете
IMG_9735 by Elka Valcheva, on Flickr

# 665
  • София
При Канон кой е еквивалентът на тоя бутон - онзи, който ръчно сменя фокуса ли?

Oтзад, горе, в дясно има три бутончета. Лявото е AF-ON. Само дето не си спомням дали от къстъм функциите не се настройваше нещо. Отвори си упътването на графиката със задната страна на камерата и ще го видиш. Там със сигурност са ти дадени и страниците, на които можеш да разбереш за какво още се ползва бутончето.

# 666
  • София
В тази тема има хора, които толкова хубаво, подробно и търпеливо обясняват. Браво!
Аз за да съм сигурна, че ще имам фокус снимам много на брой идентични кадри и после е такава досада докато ги проверя.

# 667
  • София
 bla_bla, много хубави портрети имаш в стрийма Simple Smile

# 668
Бла бла, много хубава снимка.

По-скоро ми прилича на "стийт". Какво се определя като портрет и какво не.

# 669
Последните 2 включвания са чудесни. Elika, първо че е снимала много красиво дете (което прави нещо, а не седи статично), второ го е направила кадърно, трето цветовете са страшно приятни и меки. На  bla_bla снимката също грабва окото (лично предпочитание - мисля, че ако му се виждаха и обувките щеше да е по-добре). Но момчето е хубаво и спретнато, приятно контрастира на фона. Определено не е портрет обаче Mr. Green

# 670
  • Варна
Я, как хубаво се е раздвижила темата! Супер! Party
Хубаво е, че ще има пак предизвикателства и тук, при такъв голям срок няма да е трудно на повече хора да се включат. Party

Аз си се пъна с 52-седмичното предизвикателство от групата във ФБ, имам да наваксвам, та ще качвам през следващите дни.

След 20 дни без фотоапарат, после снимах като пощуряла - 20 дни почивка, от която се върнах с 1500 снимки Crazy, направо ми се отщя да обработвам снимки...

Да не е гол запис, ето една снимка:
We Are Young by chockolina, on Flickr

# 671
chockolina, младежът е голям разбойник, ама втори full body shot, не е портрет пък Simple Smile
Което е срам, не за снимката, тя е готина - даже доста готина всъщност, а защото и двамата имат изразителни физиономии и са страхотни модели за портрети Hug

# 672
  • Варна
laseen, аз просто си я качих, знам, че не е портретна.  Peace Иначе - мерси!
Като ми остане време ще кача и такава за предизвикателството, имам от септември, но трябва да я обработя, добре, че има 4 почивни дни сега. Mr. Green

# 673
chockolina, моля те извини ме, аз просто забравих, че темата е за всякаква фотография и реших, че снимката ти е към предизвикателството и си цепя на прима виста Mr. Green

# 674
Понеже кравата беше единственото живо същество, което ми позволи да го снимам, дали да я кача за портрет?

Общи условия

Активация на акаунт