Фотография - 82 тема

• 48 218
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • София
laseen, благодаря за коментара!

Аз нещо се оплетох в тоя фликр. Може ли директно да се качва снимка в групата, или трябва първо във Photostream-а?

Как махате шума като снимате на високо ISO?

# 676

Имам висока поносимост към шум както се изразява един колега. Понякога даже добавям в зависимост от идеята.но за отговор ...начини много
1. Най-елементарния с вградените филтри на Фотошоп Noise reduction, при слаб шум работи добре,
2. Когато изострям със Smart sharpen  единият от плъзгачите е предвиден за редакция на шум и ми по скоро прави лек блър на участъците които не се засягат при шарпване ,  за това обичам да работя с този филтър
3. С всякакви плъгини вкл. Ник софтуер имат в комплекта си един, който е доста сполучлив, толкова че обикновено се налага слоя, в който е приложено шумоподтискането да се намали прозрачността.

Шум по принцип не чистя освен в случаите в които съм снимала интериор на високо исо  и искам леко да редуцирам цветния шум.  всъщност той е по-проблемният и за това използвам Smart sharpen, тъй като там от една страна изострям в Лаб само монохромен канал и не влияя на цветната информация, от друга имам шумоподтискане, което мога да контролирам..

В нета има сума туториали за редукция на шум.. всеки ползва различни методи, просто порови

И да не съм капо .. с телефона е сори, но нямам компютър тук...

# 677

Имам висока поносимост към шум както се изразява един колега.
И аз така Mr. Green

Чистя шума още в Camera Raw, а ако се сетя късно, от всички пробвани най-мн ми допада Dfine2 на Nik.

# 678
  • Пирдоп
DSC_9182 by Mary Lulcheva, on Flickr

Това е моята първа снимка в предизвикателството. Няма обработка.

# 679
  • София
Време беше и аз да се отчета в предизвикателството  Simple Smile След много убеждаване и подкупване, накрая убедих малката да не си слага ръцете пред лицето всеки пък като види, че хващам апарата. Но пък реши, че тя ще казва къде и как ще я снимам, което доста ме затрудни. То не бяха физиономии, стойки и т.н. В крайна сметка 95% от снимките изобщо не стават, а на останалите съм се проявила като виден касапин - я краченце, я ръчичка....на тази коляното съм й захванала, но явно това ще го боря занапред  Grinning А фокуса се оказа мнооого трудна задача  Confused Тези дни ако ми остане време ще се заиграя и с обработка, но така или иначе за предизвикателството я слагам без никаква намеса  Peace

Portrait 09.2016 by Desislava Petkova, on Flickr

# 680
Здравейте на всички Simple Smile

Очаквам раздвижване в групата съвсем скоро  Rolling Eyes
Качвам 2 снимки, като се чудя коя от тях става за предизвикателството... Искрено се надявам да съм постигнала нещо с фокуса поне....иначе адски трудно се оказа за мен това предизвикателство, не за друго....ами защото просто няма кой да снимам, а тези които имам, те не искат  #Crazy и бая си се ядосвам така, щото чета, гледам клипове, уча се....а то няма на кой да го приложа и да изтренирам заученото.
Продължавам си с борбата Crazy

ето сега и снимките:
portrait2 by maiamiii, on Flickr

Аз за тази мога да предположа какви ще са критиките, но все пак я показвам  Wink
portrait1 by maiamiii, on Flickr

# 681
  • София
 И на двете снимки очите не са на фокус. Защо не пробваш на бленда 2.4-2.8. И без това снимаш от 1 метър.

# 682
То хубаво да пробвам, ама няма кой... накрая ще взема някоя кукла да снимам  Laughing

# 683
Ех, maiamii, ако бяхме от един град можехме да си направим среща под надслов ''Да открием фокуса"

Аз се бях зарекла тези четири дни това да правя, ама мъжът ми влезе в болница и от тичане напред, назад не ми остана грам време  Confused

# 684
  • София
Майами, какви са ти настройките на първата? Втората сама знаеш, че не е снимана добре, слънце-сянка на лице не става добре.

# 685
Майами, какви са ти настройките на първата? Втората сама знаеш, че не е снимана добре, слънце-сянка на лице не става добре.
Втората ми е ясно, че не е добра... Само фокуса ми е въпроса, а иначе настройките на първата са f/3.2, скорост 1/200, iso 100

# 686
  • София
Втората ми е ясно, че не е добра... Само фокуса ми е въпроса, а иначе настройките на първата са f/3.2, скорост 1/200, iso 100

Щом няма фокус при тия настройки, аз бих проверил обектива за фронт или бекфокус. Peace

П.П. Ето ти едно материалче, за да придобиеш представа за какво говоря: http://photocafe.bg/af-adjustment/.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 14:03 от Mунчо

# 687
  • София
Може да няма стабилна ръка и да мърда, може да не успява да фокусира добре на мястото, но което иска..причините може да са много.

# 688
Много бързам почти винаги, защото те само за секунда остават неподвижни и непрекъснато бягат и шават, не знам .... Предполагам това е причината.

# 689
  • София
 Ами, като начало ползвайте един път поне ДОФ-калкулатора, за да имате представа колко да мърдате и колко да не мърдате. А при 1/200, колко трябва да й треперят ръцете , за да се разтрепери фокуса newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт