Фотография - 82 тема

• 48 197
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Момичета, стига с тая дисторсия де Peace.

Има си я  Stop и мен в началото ме дразнеше, но свикнах с тази особенност на обектива и сега не ми се набива така в очи /или почнах да уцелвам ъгъла и разстоянието Wink/

DSC_3590_bw by Wink BG, on Flickr

# 76
  • Варна
С 35 мм ще снимаш по-отблизо.  
Ще снима по-отблизо и ще се чуди защо пропорциите на носа, или въобще на главата, не отговарят на реалните. Той не е за снимки с кадриране тип "глава и рамене". Ще отнеме доста време, докато уцели и свикне с правилните разстояние и ракурс, за да избегне този проблем. Може да отговаря на 56(или нещо подобно беше), но не спира да криви, само защото е закачен на кропка. Реално, с 50мм може да се приближиш повече, за по-едър план имам предвид, без да се получи дисторсия. Иначе да, с 35 ще е по-близо до модела (вероятно за това говориш), но разликата едва ли е повече от една крачка, или е?

Абсолютно съм съгласна!
И не само това. Повечето хора буквално се стъписват като им се навреш в лицето и инстинктивно се отдръпват. Много често след това като отвориш снимките рискуваш да видиш странно изражение на лицата им. На мен самата ми е некомфортно да го правя, предпочитам да снимам по-отдалеч. 35-цата я обичах преди да проснимам хора, после изобщо не я погледнах. А за близки планове пък съвсем.

# 77
От доста време не бях хващала апарата, но е крайно време да си припомня това-онова  Crazy

# 78
# 79
Хубава лавандула, харесва ми тоналността :0. Малко силно ми идва слънцето в косата, но това е дребно и лесно поправимо.

Аз съм на вълна спомени от Соренто ..

Sorento by Photo Cafe, on Flickr

# 80
Уф, как се получи оня линк не знам. И да исках нямаше да мога да го направя в друг случай. ooooh!

mamaSunshine, благодаря ти! Все някога ще ми се получат и на мен обработките. Страх ме е сега да пипам повече, че да не я окепазя съвсем, то и слънцето си беше силно тогава.

# 81
Здравейте,
Нуждая се от съвет. Имам възможност да сменя тялото на фотоапарата си (сега снимам с Canon EOS 700 D) с Canon 6D. Бих искала да си купя някакъв “по-универсален” варио обектив, подходящ за тази камера  който да мъкна с мен когато пътувам. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате някакъв, който не тежи много и е на приемлива цена. Предварително благодаря на всички, които ще намерят време да ми отговорят   Simple Smile.

# 82
Здравейте, имам си само китовия обектив с тяло canon 700d и искам да си купя 50мм.  Ценовата разлика е голяма на тези без и със стабилизация.... Не ми е ясна много много разликата и ще се радвам ако някой ме ориентира. Благодаря за което предварително!

# 83
Здравейте,
Нуждая се от съвет. Имам възможност да сменя тялото на фотоапарата си (сега снимам с Canon EOS 700 D) с Canon 6D. Бих искала да си купя някакъв “по-универсален” варио обектив, подходящ за тази камера  който да мъкна с мен когато пътувам. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате някакъв, който не тежи много и е на приемлива цена. Предварително благодаря на всички, които ще намерят време да ми отговорят   Simple Smile.

Травъл варио обективи обикновено са с по-голямо варио, за Канон специално се сещам няколко
24-70 за него може да видиш тук ревю аз лично го харесвам http://photocafe.bg/canon-ef-24-70mm-f4-l-usm/

24-105 ,(имай предвид че и двата модела имат по няколко варианта нов , стар и различна светлосила - там ще се ориентираш по цената. По-добре по-светшосилен разбира се).
Ценитте са около 700-900 лв, но за такова варио нв очаквай по-малко.
Аз лично бих ти препоръчала да се ориентираш около варио с по-малък коефициент (т.е. по малък диапазон варио) колкото по голямо е вариото толкова обектива не е супер качествен, освен ако не струва 2-3000 лв.

Така че реши какво ще снимаш, 6д е великолепна камера, даже ние се бяхме ориентирали покрай събитията да я вземе обаче така си остана.

Последна редакция: чт, 07 юли 2016, 09:15 от mamaSunshine

# 84
  • София
 Момичета, защо никога не споменавате бюджет? Изпитвате ли неприязън към неща втора употреба или си купувате и такива? МамаСъншайн, не си права Mr. Green! И все пак по ред на номерата - Felicita123, оригинален канонски обектив под 1000 лева от магазина и то със стабилизация - 24-105 ИС. Верно тъмничък, но 6Д-то носи вдигане на ИСО-то. Без стабилизация, но светъл и с голяма гаранция е Тамрон 28-75/2.8. Хем светъл, хем само половин кило. Филтрите са 67мм и са сравнително евтини. Има и някакво макро.  Titinka, няма канонска 50-ка със стабилизация. Нова от магазина - 50/1.8 STM. Това е версията, която може да се ползва и за видео, защото е с безшумен мотор за фокусиране. Иначе на старо е за предпочитане първата версия на 50-ката, но трудно се намира. Който я има не се разделя с нея Mr. Green. Каквото и да купуваш, гледай внимателно за фронт/бек фокус. Ако е втора употреба има и други работи за гледане - драскотини, гъби етс.

# 85
Мунчо за кое не съм права, за голямото варио и качеството ли?
Така е изпитали сме го и не само ние. Пък и не съм казала че са лоши, а по-скоро имах предвид че не могат да се сравняват с аналозите кото са по-скъпи. Голямото варио за да е качествено и светлосилни иска много оптика вътре и за да се докара една светлосила поцялата дължина идва малко по-скъп. Не съм казала че евтините са кофти, просто направих сравнение.
Разбира се че човек преценява по бюджета си, както виждаш въпросния 24-105мм съм го споменала и съм казала че всичките цитирани от мен са под 1000лв, което си е бюджетно.
Има и алтернативи и на Сигма и на Тамрон, от Тамрон поне аз съм очарована, макар да работя на друга система.

Та това визирах, а не че са боклуци...

# 86
Спя още... Мунчо извинявай, моя грешка, в бързината не помислих и по инерция...разбрахме се  bouquet

# 87
  • София
Привет и от мен! Дразни ли ви нещо в тази снимка и какво. На мен нещо не ми харесва, но не мога да разбера какво.
10 7.6 IMG_5537 by Elka Valcheva, on Flickr

И един кадър с новата ми камера  Whistling Направо не мога да и се нарадвам и особено като снимам с 85-цата се родих.
25 22.6 IMG_9193 by Elka Valcheva, on Flickr

# 88
  • Варна
За моя вкус са много тъмни снимките ти и с много студен бял баланс, изглеждат като недоекспонирани.
На първата има този неприятен панда-ефект, който се получава около очите, когато не идва от правилна посока светлината. Бокето в предния и задния план ми харесва.
Втората не ми е ок по същите причин, плюс композиционно (необосновано е центрирането), плюс позата, плюс емоцията, плюс ъгъла, от който си снимала...

# 89
  • Mostly in my mind
На мен първата ми допада доста. Simple Smile а нещата, за които Мимс е споменала,  мисля, че са лесно поправими. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт