С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 75
Деси, кой й плаща сметките и й пазарува, след като вие сте се изнесли? Може ли човек да няма други разходи, освен цигари?

Свекъра. Бюджета не е общ - всеки къта са себе си. Реално погледнато, като сме поемали всичко, сме помагали на него - не на нея. Нейните финанси какво става с тях никой не знае, дори децата  

DesiBoneva86, Това променя всичко и мога да дам съвсем различно обяснение за поведението на свекървата ти.
За себе си, наричам това поведение "гранде аристокрацие". Мислех, че е остатък от отминали патриархални времена и затова е характерно за по-възрастните жени, но явно се среща и при по-млади свекита.
Ако успееш да получиш материална помощ от такава свекърва - за да разбереш начина на мислене, намери култовата тема за "диванчето".  Joy
За да не спамя - пиша в скрит текст.
Скрит текст:
Има такива жени, за които всички любими мъже в живота им, доказват любовта си чрез скъпи покупки. И това важи за всички любими мъже - баща, съпруг/съпрузи, син или зет и даже внуците от мъжки пол.
Тези жени разсъждават така - плаща (за да изпълни всеки мой каприз),  значи ме обича.
А близък мъж да й поиска пари - Уау, това е люта обида.
Понякога този тип жени решават да направят финансов подарък. Но очакват робско послушание - виж темата за диванчето.
(То за е за смешната тема, обаче познавам 90+ годишна представителка на тази порода. Седи си в къщи, дружките й намаляват.  И понеже вече няма много възможности да проявява финансови капризи - нарочно оставя котлона включен.  #Crazy Защото внукът плаща тока и така момчето може да докаже любовта си към нея.

Не го приемай лично. Обаче за нея, синът й да поиска дори 1 лев, е кръвна обида, незачитане и липса на любов.

# 76
  • Варна
Абе, това споменаване за дивана го срещам няколко пъти вече. Чак взе да ми става интересно. Някой ще даде ли линк, моля ви, или поне насоки в кой форум и за какво заглавие да погледна? Че за толкова време така и не успях да свикна с търсачката на форума. Много ми е странна.

# 77
Абе, това споменаване за дивана го срещам няколко пъти вече. Чак взе да ми става интересно. Някой ще даде ли линк, моля ви, или поне насоки в кой форум и за какво заглавие да погледна? Че за толкова време така и не успях да свикна с търсачката на форума. Много ми е странна.
Аууу! Не си чела драмата на Популе с дивана, който е жизнено важен за брака и цялостното житие-битие на сина и снахата? Резил!  Laughing Ето да се насладиш:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772407;topicrefid=20

# 78
Въпросната свекърва с диванената драма не се ли беше кахърила, че снахата не готви яхнийки на синчето й или нещо смесвам образите newsm78

# 79
Въпросната свекърва с диванената драма не се ли беше кахърила, че снахата не готви яхнийки на синчето й или нещо смесвам образите newsm78
Същата е. Но за яхниите се тръшкаше не в темата за дивана, а в темата за оплакване от снахите. И твърдеше, че синът ѝ на 26-години е преуспял, нищо, че живее в апартамент, осигурен от мама. Същата мама, която му е купила обзавеждането и ДИВАНА. Негово Величество ДИВАНА!

# 80
Чудно ми е младите с дивана успяха ли да издържат заедно и какво е отношението им към момента към "мама"  Laughing

# 81
Чудно ми е младите с дивана успяха ли да издържат заедно и какво е отношението им към момента към "мама"  Laughing
Тези подробности и на мен са ми любопитни!

# 82
Нещо ми се струва, че много ви липсва, щом я зовете.

# 83
  • София
Предполагам, отношението към същата тази "мама" е като на донор. Спомням си, че бъдещата снаха нямаше проблем с подаръците. Само Popule имаше съмнения за възвращаемостта на "инвестицията"- подарък Simple Smile

пп- не я зова Simple Smile absurt е достатъчното показно за "нещата трябва да стават по моя начин", "аз съм последната инстанция" и "снахите нямат право на собствено мнение- те трябва да почитат и обичат свеки (поне както родителите си)" Simple Smile
То, добре, че е абсурт-чето, та малко разум да влее в разпасаните редици

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 10:49 от molive

# 84
А Популе защо не пише?

# 85
  • София

Аууу! Не си чела драмата на Популе с дивана, който е жизнено важен за брака и цялостното житие-битие на сина и снахата? Резил!  Laughing Ето да се насладиш:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772407;topicrefid=20
Хи,хи!
Чета и се смея, но не мога да не призная, че Популе нарича нещата с истинските им имена, дори и да са в ущърб на нея... Joy

# 86
А Популе защо не пише?
предполагам защото в онази тема много я нападнахме и тя видя, че много лоши снахи има тук и затова е решила да си го спести  Laughing

# 87
  • София

пп- не я зова Simple Smile absurt е достатъчното показно за "нещата трябва да стават по моя начин", "аз съм последната инстанция" и "снахите нямат право на собствено мнение- те трябва да почитат и обичат свеки (поне както родителите си)" Simple Smile
То, добре, че е абсурт-чето, та малко разум да влее в разпасаните редици
Хайде, дай един цитат, който да потвърди написаното от теб.
В противен случай, ще те наричам " оная лъжкиня моливе". Mr. Green

# 88
Да си призная, аз търся диван. Embarassed Embarassed Embarassed Още не съм свекърва, но синът ми живее отделно и се оглежда за нов диван. И аз реших да се включа в търсенето. Ама само в търсенето. Плащането- от него. Но припомняйки си драмата с дивана, се притесних дали ще намерим правилен модел или ще се натресем на такъв, който гони гаджета и съсипва любоФФФта? Laughing

# 89
Да си призная, аз търся диван. Embarassed Embarassed Embarassed Още не съм свекърва, но синът ми живее отделно и се оглежда за нов диван. И аз реших да се включа в търсенето. Ама само в търсенето. Плащането- от него. Но припомняйки си драмата с дивана, се притесних дали ще намерим правилен модел или ще се натресем на такъв, който гони гаджета и съсипва любоФФФта? Laughing

Ако не наречеш дивана "велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват", все едно купуват съмнителни акции минути преди срива на фондата борса, смятам, че ще сте ок.

Общи условия

Активация на акаунт