С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 945
  • 793
  •   1
Отговори
# 195
Уф, какви хора. Не го разбирам това с почерпките. Моята братовчедка и аз живеем в различни градове, не се срещаме по празници и рождени дни на масата. Не е пропуснала да прати подарък на малката, нито аз за децата й. То е подарък за децата, които обичаш. Не чакаш да те поканят да ядеш и пиеш,за да го дадеш.

# 196
  • София
Уф, какви хора. Не го разбирам това с почерпките. Моята братовчедка и аз живеем в различни градове, не се срещаме по празници и рождени дни на масата. Не е пропуснала да прати подарък на малката, нито аз за децата й. То е подарък за децата, които обичаш. Не чакаш да те поканят да ядеш и пиеш,за да го дадеш.
За мен е нормално, докъм 2- 5 годинки да поканиш най- близките.
Хем ще се видите, хем децата ще поиграят.
Но, после е редно да се канят само деца.

# 197
А, таткото?
Остави почерпката, разцелува ги и си дойде? newsm78

Е, какво да направи таткото- да им се скара и да ги пита що така ли?
Насила не можеш да накараш никой да бъде баба или дядо.
Насила хубост не става.
Вярно е, че насила хубост не става, но не може да се оставят така нещата. В продължение на три години собствената ми майка не честитеше рождения ден на сина ми. Не говоря за подаръци (такива нямаше), а за елементарно позвъняване по телефона с "Честит рожден ден". Нито са се карали, нито синът ми е имал някакви провинения. Завърши 1АЕГ със златен медал, приеха го да учи архитектура, започна да работи още от втория семестър- ще кажеш, всичко е ОК на младежа. Но баба му реши, че той не заслужава дори да го поздрави за рождения му ден, въпреки че той не е пропускал нейн празник. След три години подобни изпълнения на майка ми, цялото семейство дружно не ѝ се обадихме на нейния рожден ден. Моментално на следващия рожден ден бабата се обади да честити на внука си.

# 198
Ние сме нестандартни, Абсурт, тъй че изобщо не споря за кое как трябва да се прави. При нас с братовчедката не е удобно и няма възможност за пътуване и присъствие на празник. Ако бяхме в един град, щеше да е друго.
 Споменах само, че не е нужно баба и дядо да чакат да им сложат масата, иначе подарък за детето няма. Дори да се обиждат, да го кажат на сина си, че не им е достатъчна една торта, детето в случая е малко да отговаря за организацията на празника.

# 199
светлина,
това са глупости от страна на бабите и дядовците. Докато бяхме в България правихме на децата партита в детски клуб. Купувахме по-голяма детска торта - 30 парчета. Половината торта се изяждаше в клуба от децата, другата в къщи, обикновено на следващия ден с баба и дядо. Никакви софри, ала-бала. Просто идват на кафе, носят подарък, пак духаме свещи, голяма радост и това е. Случвало се е да купя дори нова малка торта за друг ден или събота и неделя, ама никой не се сърди, че не е поканен на рожден ден. Обикновено се обаждат и 2 комплекта баби и дядовци и питат кога е удобно да дойдат. Те просто искат да видят децата, да им донесат подаръци и толкова.

# 200
Да, де, ама все пак си ги канила да дойдат, да видят детето, да му се порадват и отпразнуват с него!
Това с изпращането по бащата на парче торта на баба и дядо, които са в същия град и не са на легло, ми се вижда доста грубо и неуважително. Можеше поне и детето да отиде с таткото! Сега е било пратка по куриер... ами мерси Tired
Иначе, подарък за рожден ден на дете си е задължително, според мен. Особено пък на внуче. Каквито и да са отношенията с родителите, в случая с майката.

# 201
Ся  формалности.Детето е достатъчно голямо да говори по телефон за да му честитят без да ангажират никого и нищо.Поне това. И подарък може да получи дори не точно на деня,а  когато го видят.Може да пратят подаръка ,може да дадат на таткото пет лева да купи нещо ,дори ако добави е  достатъчно да кажа,че е от баба и  дядо.нищо да не  купят ,има начин да покажат внимание.
Какво да кажат онези баби,дето  поемат  внуците и родителите са спокойни на работа,техният подарък е  ежедневен.Спокойствието и  общуването са безценни.И тук се зареждат едни сметки...кой кога какво да прави.Каквото му идва отвътре.Трябва да приемаме решенията на близките си безрезервно,да не се цупим,ако не са по наш еталон.Стига да има в тях внимание, грижа и обич.

# 202
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Това с изпращането по бащата на парче торта на баба и дядо, които са в същия град и не са на легло, ми се вижда доста грубо и неуважително. Можеше поне и детето да отиде с таткото! Сега е било пратка по куриер... ами мерси Tired
Иначе, подарък за рожден ден на дете си е задължително, според мен. Особено пък на внуче. Каквито и да са отношенията с родителите, в случая с майката.

Птица, тя беше при тях на гости с баща си два дни преди рождения си ден- тогава не пратих почерпка, защото, когато по Великден пратих предварително / поради планирано наше няколкодневно отсъствие от града/, реакцията на свекърва ми е била доста остра, така че дори ММ ми беше повишил тон, заявявайки  занапред да бъда така добра да не им пращам нищо.
А дори и да се съглася  с теб, че поведението ми е било грубо и неуважително, детето няма нищо общо с моето поведение; нито пък има вина  за  това, че майка му не поддържа  отношения с баба му и дядо му.
А защо детето не е отишло с баща си да занесат почерпката- защото  той ходи да я носи, след като се прибрахме от детското парти, което беше от  18 до  около 22,30 часа. Тя беше капнала от умора и емоции, едва се изкъпа и заспа.
Нарочно не оставихме носенето на почерпката за другия ден, да не би пак нещо да се обидят, че не е на деня.

Допълвам, че дъщеря ми има собствен телефон от една година. Можеха да й се обадят поне.

K.A.G. , благодаря ти за поздравите bouquet

# 203
Да не беше случаят с торбичките за Великден, дето казала, че е рано за козунаци? Ясно, ако е тя.

# 204
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Да не беше случаят с торбичките за Великден, дето казала, че е рано за козунаци? Ясно, ако е тя.

Аха, същата Simple Smile

# 205
  • Mediterraneo
Малко да ви разведря-

Скрит текст:

# 206
Бронте,
аз те разбирам.

Птица,
сега като се прибираме в България само по веднъж в годината, да не мислиш, че е различно? Бабите пак са приготвили подаръци за внуците, нищо, че само ние им ходим на гости, те на нас - не, поради здравословното си състояние, не защото не искат.

# 207
Нали това казвам - давате им възможност да си видят внуците! Без значение е дали е с покана за гостуване у вас или вие отивате при тях.
Защо Бронте е избрала този начин на общуване, тя си знае. Вероятно си има своите причини за това. В нейните очи със сигурност е правилно и предизвикано. Но тогава защо очаква нещо различно от страна на бабата и дядото! При тяхното поведение и при нейното отношение?
А подарък за детето може и да има приготвен и да му го дадат, като го видят.
Ако ли пък няма, голяма работа. Щом малката не се интересува от тях, не иска да ги вижда и не ги чувства близки, липсата на подарък не би трябвало въобще да я впечатлява.

# 208
  • при късмета
Чудно как чужди свекърви знаят дали друга е подготвила подарък на детето и колко общува с него, по-добре от майка му и истинската свекърва.
Бронте не е спирала контакта на детето си с бабата, нито този на мъжа си. Писала го е многократно, само тя не контактува с нея. Конкретно в нейния случай, аз лично бих спряла съвсем умишлено този контакт. Детето вече гледа на нещата  по друг начин и все повече само ще го променя. Отдавна не е на 5. Не е нужно да се тормози за нищо. И от баба си нищо ценно нито ще научи, нито ще получи. Под "ценно" нямам предвид подаръци.
Тя е решила обратното и си знае най-вероятно най-добре. Никой не може да прецени нейната ситуация, по-добре от участващите

# 209
  • Варна
Но тогава защо очаква нещо различно от страна на бабата и дядото! При тяхното поведение и при нейното отношение?
Защото отношението е нейно, не на детето. Детето ходи при баба си и дядо си с баща си. Смяташ, че е честно да получава такова отношение от баба си и дядо си, защото е нормално те така да си го връщащ на майката?

Общи условия

Активация на акаунт