ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 621
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Да са живи и здрави всички деви!  Simple Smile  bouquet

Нашата родителска среща мина. 50 лв за учебни помагала. Нищо ново и специално за учебната година. В новото училище ще има сборна занималня за два класа, за 24 деца максимум. Миналата година ходи на частна занималня, но сега е в обратната смяна (на старото училище) и няма вариант да го изпращам там. Страх ме е да го оставя сам да се организира, но пък в занималня с толкова деца едва ли ще е пълноценно. Ще го пусна първоначално, а в последствие ще решавам.
Ангел носи маратонки 36 номер, не върви висок, около 140 см. Мартонките ги купих от Спортдепо - онлайн магазина. По принцип якета и обувки пазарувам в края на летния и зимния сезон. Вече имаме боти 37 номер, края на зимата ги взех от Дайхман.

# 331
  • от Луната
Здравейте, момичета  bouquet. Отдавна не съм ви чела, но мисля пак да влизам редовно и да си сверявам часовника покрай вас.
Морена да ти е жива и здрава Гушкан! Много успехи в училище!
Гледам за мерки сте говорили. Мишка е 135 с; 27 кг и 33-34 номер обувки  Mr. Green
В понеделник сме на първата РС и от сега трески ме тресат като се сетя колко ще ми струва  Twisted Evil

# 332
Морена, малкият ми син е астрален близнак с твоята гушкан. Да са ни здрави децата.

Аз съм много щастлива, че започва училището, защото ще е зает.

# 333
  • София
  ЧРД на детето на Морена!  bouquet

Моят си е направо бебе в сравнение с мерките, за които пишете: 130/30  Whistling Чак се чудя дали няма да се изненада много след няколко дни.
  Иначе е мега-кифла/кифльо! Ходим по молове заедно, прави си сам "стайлинга" от чорапите до шапката, избира и на мен дрехи...Споменах ли, че иска да става дизайнер или архитект.  Whistling Обещах си, че няма да се притеснявам, докато не почне да ми ползва моливите.  Crazy Joy Joy

# 334
  • В светлината на слънцето
Морена, честит рожден ден на Гушкан! Нека това нежно цвете бъде все така слънчево и лъчезарно! Жива и здра да е!  Hug

Кристина, честит празник на синчето! Да расте щастливо и здраво!  Hug

Яна, не искам дори да чувам думата пубертет, ужасТ на квадрат.  #Silly Днес като казах за петицията и пуберът заяви, че веднагически я подписва.  hahaha

# 335
  • София
lulu, ти каза, че те чака мол. И аз мразя, но за една седмица бързо ми се случиха два ooooh!.

Предварително се уговаряхме, че пред продавачки няма да спорим и културно ще дискутираме различията си. Добре мина, доста леко, само в набелязани магазини.

През това време малката си отигра по ледени пързалки и батути, едва ходеше накрая.

Днес, ако всичко е наред, ще изкачат и едно "връхченце", защото почват дейностите, които заемат съботните дни (много мразя).

Хубава неделя на всички!

# 336
Бе ние винаги тръгваме с уговорки да не се спори, но поне в два от набелязаните магазини добрите намерения биват забравени. Че и третокласникът вече има свое мнение по въпроса с облеклото. От пролетта ни мрънка за черно кожено рокерско яке, което няма да получи по причина, че цените им са уау, а неговият ръст постоянно се мени, та това уау ще е най-много за един сезон. Сега сигурно пак ще има включване с подобаващо мрънкане, сърдене и изводи "вие не ме обичате".  hahaha

# 337
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мноо целувки за малкото моренче  Hug много щастие и игри  Hug

# 338
  • ГОре на черешата...
Моренка, ЧРД на патеричка на Гушкан bouquet! Да е здрава, щастлива и обградена с любов!
Честито и на другите рожденици bouquet!

Върнаха се от очен лекар. Още няма да слага очила. Днес са измерили -0.5 диоптър.
Това си е направо нормално. Че онзи ден с -1.5 направо ми изкараха акъла.

Няма нормално късогледство. Има физиологично/бебешко/ далекогледство, от порядъка на +1, +2 диоптъра, което обаче "се изчиства" докъм 5-7 годишна възраст. Препоръчвам да следите стриктно на 6 мес, защото диоптърът при късогледството скача, особено през пубертета.

В тази връзка да кажа, че Андриан е свалил с почти 1 диоптър и сме много щастливи, защото най-сетне, след почти 8 години нещата се раздвижиха Party. Дано продължава все така и в периода на бърз растеж върне възможно най-много Praynig!

За размери си говорите - скоро не съм го мерила/довечера ще се поправя/ - но е над 150 см. Маратонки купих миналата седмица - 37 номер. Ако съдя по батко му, който отдавна задмина баща си и е около 186 см/44,5 номер има оооще да расте Whistling...

Покрай новата длъжност на майка им Crazy са оставени на самотек - пазаруват си сами бележници, тетрадки, утре имат за задача да се снимат и да си облекат учебниците. Дано открадна 1 час да им купя по един чифт дънки, че сигурно нищо не им става...Баткото ходи на училище от 1-ви септември, малкият си стои вкъщи и чете или зяпа тв и играе на телефона.

23 лв събрахме за помагала и остатъка до 35 - за касата на класа. Екскурзия в началото на октомври, Зелено училище през април, модул плуване/хип-хип ура!/ всеки понеделник. Това е накратко от РС.

# 339
  • София
Честито и от мен на рождениците!
Морена, както чете, меси и готви с желание, така с удоволствие да прави всичко.

Много благодаря за написаното, момичета. В къщи сме доста стриктни по отношение на профилактичните прегледи. Доста болести са откривани навреме по този начин. И се опитваме да научим и малчо, че се ходи без да имаш проблем на лекар, зъболекар и т.н. Но и здравната система у нас ....

Хи- хи и моя е суетен. Не прекалено да се тръшка, ако нещо не го одобря като пари. Но достатъчно да си избера сам блузките, панталоните и прочие. А и за мен избира дрехи и подстрекава да пазарувам. Що не си купиш това, мамо, много ще ти отива. Laughing

П.П. ако ми поиска кожено рокерско яке, сигурно няма да удържа на натиска.

# 340
  • Sofia
Много ви благодаря, момичета, прекарсни пожелания!  Hug Дано! Simple Smile
christina1980, честит да е и твоят рожденник, здрав и щастлив!  Hug

Но и здравната система у нас ...
Мдаа и не само тя...  ooooh!

aunt Ogg, разсмя ме.  Joy

Ох за пубертет и аз не щЪ да чувам, ама... Тамън отдъхнах от двамата големи, тоя на синковеца не го помня, ама на щерката - брр... дива тинеджърка беше...
Дребната ми замирисва лекинко... От втората половина на лятото усещам промяна - определено по-зряла е, съвсем като 9годишна  Mr. Green и нещо мрън, мрън ми киселее от време на време... Аааа...  Naughty
   Алергична съм към моловете, супер рядко опирам до тях. Иначе относно дрехи и обувки за сега сме на един акъл, избираме заедно и пазарувам онлайн.  Simple Smile

Обзаведохме се и ние с боите от Лидл и двувърхите фулмастри, и хубав скицник с дебели листа.
май само пластелин ни остана за купуване, освен тетрадките като се изкаже класната.

# 341
Здравейте момичета!
Честито на рождениците! Да са ви живи и здрави!
Малкият е дръпнал с няколко см. и кг.  143 см, 31 кг и обувки 35-36 номер.
С големият ми син не разбрах какво е това пубертет, да видим как ще е с малкият.
За училище почти всичко е готово, с дрехите имам още малко да наваксвам и с обувки за големият синковец. От сега ме хваща страх - 45-46 номер обувки носи, докато намерим и да му харесат е голямо приключение. Crazy
Тръпки ме побиват какво ще купувам за бала, висок 187 см и само 53 кг. Rolling Eyes, матури ни чакат, кандидат-студентски кампании. Ще ми трябват много нерви и сили.

# 342
Честити празници на всички рожденици в темата! Да са живи и здрави и вие покрай тях, за да ги слушате. bouquet
Само аз явно обожавам моловете и живеем почти в тях цялото семейство.
Купихме някои помагала, но чакам класната да каже какви тетрадки желае.
За пубертет не ми се мисли, още от сега имаме разногласия с дъщеря ми.

# 343
Прибрахме се!  Grinning

В тази връзка да кажа, че Андриан е свалил с почти 1 диоптър и сме много щастливи, защото най-сетне, след почти 8 години нещата се раздвижиха Party. Дано продължава все така и в периода на бърз растеж върне възможно най-много Praynig!

Ехааа, супер новина! Много, много се радвам! Hug

# 344
А, и аз обичам моловете. Всичко на едно място, не обикаляш да търсиш като едно време. Много обичаме да ходим и на кино, съчетаваме с пазаруването. Също и книжарниците са голямо изкушение.

Общи условия

Активация на акаунт