Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 575
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Аз пак в петък и събота имах болки и отидох на преглед. Нищо не се видя на ехографа, тонове ми мериха, Ок бяха. Шийката също е добре. Започнах обаче да пия но шпа 3*1 и диаспорал 2*1.
Аз нищо не съм правила още, но съм и малко след вас. От утре 32-ра г.с. Дрешки съм накупила достатъчно вече, хавкийки взех, шишетата съм ги поръчала, леглото и количката ще си ги взема при мен към средата на август. Одеала и пелени трябва да купя. По колко ще ни трябват? Дайде предложения за ваничка и стерилизатор. Бях си харесала на Авент, но ми казаха, че нямало смисъл-и някой за 30лв същата работа вършел, та съм в чуденка  newsm78

# 496
  • София
Ох,Рот, ние се движим заедно с теб и аз съм до никъде  ooooh!
За ваничката се чудех защото в банята след ремонта не остана никакво място.Има едни модели сгъваеми,трябва да видя,колко са ниски и дали ще вършат работа.
Стерилизатор не съм ползвала с Марти и сега не знам дали ще ми е нужен.Мисля да изчакам,за да видя как ще съм с кърмата.В момента и коластра нямам още.Може пък изобщо да не тръгне.А ми се иска да кърмя.Като се сетя що пари съм спестила с това кърмене на първото ми дете...
Кои шишета поръча?
Аз съм се спряла на МАМ,но още не съм купила,помпа за кърма ще взема ръчна на Медела.Одеало поне две плътнички ще ти трябват и олекотена завивка.
По-тънички също поне две.Това за начало.Може и по едно да вземеш и после да докупуваш.
От вчера съм затърсила подходящ комплект за изписване и бебешко бельо-смятай комплект чаршафчета.Обиколници не ми трябват.

# 497
Игривата слива-коластра и аз нямам, нищо не пия и с нищо не се мажа. Не знам, дали трябва. Поръчах бебешкия стартов комплект шишета на Авент, този по-новичкия, класик мисля, че беше.
А комплекта за изписване съм го оставила на сестра ми Simple Smile

# 498
  • Дряново
Здравейте и от мен Simple Smile Не съм писала отдавна, но покрай моята работа и ремонтите в къщи ви чета със забавяне от няколко страници Grinning.

Честито на мамите с бебета Simple Smile Като ви чета се поуплаших малко, че аз още нищо не съм гласила. Още малко остава да довъшим стаята, не съм прала нищо, не сме сглобявали легло и т.н. Но мисля да започна с чантата за болницата, че тя най-належаща ми се струва. В тази връзка Катрин и аз ще съм в Авис, също при Бързашки Simple Smile ако устискам до тогава.

За сега при мен всичко е наред с бебка, миналата седмица тежеше 1900гр. На 4ти съм на преглед и да си взема 45дн болничен.

Някоя от мамите с второ да каже за болницата какво е необходимо извън стандартния списък? Някой беше споменал преди за еднократни гащи за възрастни, нещо такова ми се върти в главата, извинявам се ако е неточно това описание  newsm78

# 499
Рот, Сливке май се движа заедно с вас. Термина ми е на 27.09. с девойка съм. Аз още не съм гладила, но не съм и събрала достатъчно дрешки за малката, което малко ме притеснява. Козметика и шишета съм взела и разни там дреболии. Количка взехме наскоро, която ми беше най-голямата чуденка, а сега съм поръчала и скрина и гардеробчето за стаята. Кошарката днес или утре ще я вземем.
Чудя се за тия стойки, който включват ваничка и повивалник и имат по две рафтчета отдолу  newsm78  понеже не знам доколко ще ми е удобно да я къпя на земята или пък да рискувам да я сложа на някое нестабилно място..
За родилното още не съм подготвена, само 2 нощници имам, не знам дали да избързвам с помпата за кърма или да изчакам да видя как ще тръгне. Иначе консумативите мисля, че бързо ще си ги набавя.

# 500
  • София
С първото в Майчин дом-София носех всичко-нощница,чехли,помпа за кърма,памперси,мокри кърпи,превръзки,а и чорапи.Да,чорапи.Аз родих април месец и си беше хладничко.Става ми студено на краката  BlushГащи носех два броя големи,памучни.Обувах след визитация.
Сега мисля да раждам във Вита.Моята лекарка каза,че те всичко дават.Пак ще питам.

just_smile и аз съм с момиченце  Hug, относно стойката-за мен много удачен аксесоар.А повивалник само ако нямаш къде да преобуваш и преобличаш бебето.
На земята е неудобно,защото е много ниско.Нивото трябва да ти е на кръста.Иначе е трудно и изморително.
Затова ще търся или ваничка със стойка,която се разглобява и прибира или сгъваема ваничка,която също мога да прибера някъде.
Леглото й ще бъде със скрин и място за преобуване.Там ще слагам нещата й.

# 501
Здравейте!!!
Катрин , как си, минаха ли болежките, ние с теб тази седмица влизаме в 9 м Simple Smile . Моята беба и тя вчера не знам какво й стана щеше да изкочи през корема направо, забелязала съм я, че като се пренатоваря и после е мн активна.
Dmariela, как си ти, изписаха ли те от болницата?
Аз тези дни се сетих, че съм забравила да купя 2 протектора за дюшека, та утре мисля да отида да взема и едно спално комплектче, по нататък ще взема и комплект от обиколник, олекотено одеало, възглавничка и спално бельо има вътре пак и смятам , че няма да ми трябва друго. Одеалца имам три още от мен останали и пелени много, дори прекалено, смятам за чершафи да ги ползвам.
Не знам но на мен хич не ми се мисли за тази чанта за родилното, то нама да е чанта ми огромен сак за да се побере всичко

# 502
Да ти кажа не сйм много добре.правим разни ремонти и нещо се изнервих. После има чистене , за което дори да ме отмени някои аз трябва да стоя да казвам кое къде какво....супер натоварващо. Мъжа помага ама да съм до него и само да командвам....а така ми бори кръста , че ми се реве...искам само да легна....Както и да е....дано скоро гушкам бебка , че да се успокоя мялко

# 503
Здравейте мами. Вчера и аз бях с контракции на моменти леко болезнени,но понеже пътувах дълго в кола и явно е от това. Днес излязохме с баткото на разходка и забелязах,че и докато вървя на моменти корема ми се стяга. Както казват,че всяка бременност е индивидуална така е. Между първата бременност и сега има голяма разлика. Вече съм готова със всичко. На 4 влизам в болница за да ми изгорят вируса и ми е доста притеснено от сега,макар че ми казаха,че не е нещо сериозно и на другия ден ще ме пуснат,но не мога без да го мисля.  Simple Smile
Добре дошли на новите мами. bouquet
И честито на мамите гушнали своите съкровища. Heart Eyes

# 504
Здаравейте момичета!
До сега не съм писала в темата малко късничко се присъединявам,но до преди 2 седмици си бях на работа и с малката нямах толкова време.
Това ми е 2-ра бременност с момиченце и термин 15.09..Все още не съм приготвяла нищо,но от утре почвам да разглеждам дрешките от каката за да видя какво ще ползвам,че тя ми е родена зимата.Ще раждам планово секцио,някъде след 5.09 ако до тогава всичко е Ок.До сега бременността ми минава добре,с първата също не съм имала проблеми,но бях в болнични от началото тъй като беше ин витро забременяване,след което сега сполучливо забременях естествено.За това и сега го приемам не толкова с притеснения и за това и се мотая още де ,но да видим.
Коластра имам от 5 месец,така беше и с първата бременност.Тогава кърмата  ми дойде след секциото на 3-ти ден и кърмих около 1 месец и малко и спря,сега ще видим как щее.Иначе помпа имам и ще си я взема пак с мен болницата ,беше ми лесно с нея.
За сега е това че малката се събуди и вика  Wink

# 505
Катрин, не се ядосвай, вс ще бъде наред.
Мика, добре дошла.
Някой беше писал за стерилизатор, аз взех от една приятелка малко ползван на Авент електрически и изглежда един такъв кекав сякаш, пластмасов, не мога да разбера капака се затваря леко , не плътно някак си да го затвориш, та аз го взех за символична сума, ако трябваше да давам сто и косур лева никога не бих го взела.

# 506
 Hug
Аз взех на Нук елекнрически. На братовчедка ми , после ще го връщам. Надявам се да сме на кърма и да нямам нужда от шишета

# 507
Момичета,  препоръчайте добра марка за детска количка...

# 508
Моята е бекса. Не знам коя колко е добра....тази си я харесах и нея си взех.1023 лв летен , зимен кош и кошница за кола

# 509
  • София
Аз съм си харесала Грако Ево  Трио.

Общи условия

Активация на акаунт