Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 180
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Ами не го искат Grinning , днес ми казаха едни други два ще ги търся утре. Аз пък с най голямата си глупост вечерта изядох почти цял шоколад и това се побърка направо , вече наистина имам чувство, че се е объртало неправилно някак си.
Катрин, кокоши трън с лазер мисля , че се маха, тр да се консултираш с лекар , по време на бременност само се появяват тякакви гадурии, на мен по гърдите и корема ми се появиха някакви по изпъкнали лунички като малки брадавички и мен ме притеснават, но казват уж , че е от бременността и после падали сами, ще видим тази работа.

# 541
Ох аз да се оплача , имам нещо на пръста на ръката като кокоши трън.ама като не съм имала никога и не знам дали е това.твърдо е и ме боли....
И четох , че ако е такова , е заразно....а може скоро бебче да нося Sad
Няма да го заразиш, спокойно.  Аз имам много ,смисъл вече са 4 и от шубе не ходя да ги горя. Дъщеря ми няма ,не е заразно. Двата си ги отглеждам от 15 години сигурно , новите 2 са ми от около 3 години.  Неприятни са ,болят , разрастват се. Ако не те е страх , отиди след като родиш да го махнат с азот.

# 542
Благодаря. Аз дори не съм сигурна какво е. Иначе по гърдите и аз имам такива ....скоро ми излязоха , както и две като стърчащи бенки на врата...

# 543
Dmariela, да се върнеш с хубави новини от прегледа.  Hug
О, и аз имам разни израстъци откакто съм бременна...много се надявам да изчезнат след като родя. Не болят, но просто са не много приятна гледка.   Embarassed

# 544
Тези, които излизат по гърдите и врата, едни дребнички такива, падат сами след раждането. Една дерматоложка беше казала на една лекция, че до 6 месеца се махат. На мен от предишната бременност ми остана само едно по-големичко, другите паднаха без да разбера кога. Май от хормоните излизат ...
В София наистина е голям проблем с педиатрите, не искат да записват нови деца, имали били много пациенти, дрън дрън. Аз и преди 2 години имах проблем с баткото, сега вече док не може да ми откаже и ми е по-спокойно  Joy
И да се отчета и аз с малко закъснение - в 34+3 д. бебето беше 2,618 кг., води, плацента, кръвотоци в норма - както казах накрая на док - перфектния мъж още не се е родил  Joy
От утре отиваме във Велинград за 10-тина дни, стискайте палци да не реши да излиза по-рано  Laughing Че както бързо родих първия път, може и да се наложи да караме с 200 на връщане  animal037

# 545
Момичета, някоя от вас има ли проблем с венците?
Аз от трети месец съм с кървящи и подути венци... Мажех се с индекстол поправиха се....сега в 34 седмица пак същото - кървене, подуване не мога да ям нормално, а това мазило е много опасно за бременни и не знам какво да правя.... Мажа сода, аптеката изкупих с лекарства и ме болят венците и това си е.... Дайте съвет Sad

# 546
Мами,
Дайте съвет за педиатър за южните квартали и центъра на София? Моят термин е в средата на септември и чисто психологически ми се струва малко рано да мисля за това, но явно също е болезнена тема.
Благодаря предварително!

# 547
Момичета, някоя от вас има ли проблем с венците?
Аз от трети месец съм с кървящи и подути венци... Мажех се с индекстол поправиха се....сега в 34 седмица пак същото - кървене, подуване не мога да ям нормално, а това мазило е много опасно за бременни и не знам какво да правя.... Мажа сода, аптеката изкупих с лекарства и ме болят венците и това си е.... Дайте съвет Sad
Моите венци кървяха много, сега са добре ,зъболекаря ми каза да си мия зъбите с Parodontax и четката за зъби ми е по мека Bio care от аптеката я купувам, евтина е 3 и нещо, наподобява малко както преди имаше от естествен косъм четки. Също така зъболек ми каза да се жабуркам  с лайка сутрин и вечер,добре действа, но го правих една седмица точно , понеже ме мързи да я приготвям

# 548
Мами,
Дайте съвет за педиатър за южните квартали и центъра на София? Моят термин е в средата на септември и чисто психологически ми се струва малко рано да мисля за това, но явно също е болезнена тема.
Благодаря предварително!

Хах, днес звънях в 20 дкц - от регистратурата ми отговориха, че те информация за личните лекари нямали, обслужвали специализирани звена. Дори не си направиха труда да ми кажат, че д-р Марио Томов не е вече там, което разбрах, като по случайност звъннах в един от кабинетите. Въпросният д-р е в някакъв МЦ, на който няма дадени телефони в нета. Това просто един пример от днешното ми проучване.

# 549
На 20 ДКЦ и сайтът им е под всякаква критика за съжаление. Другата седмица ще отида на място да проверя каква е ситуацията Simple Smile

# 550
  • София
Ох аз да се оплача , имам нещо на пръста на ръката като кокоши трън.ама като не съм имала никога и не знам дали е това.твърдо е и ме боли....
И четох , че ако е такова , е заразно....а може скоро бебче да нося Sad
Като кокоши трън ми звучи и на мен. Повечето лекари съветват да се гори с азот заразеното, но това е доста болезнен метод, от който няма особен смисъл, предвид че трънчето често избива пак дори след процедурата.

Аз съм фармацевт и в аптеките сега предлагат сега разни препарати за локално третиране на проблема - разтвор Гала, лепенки съдържащи салицилова киселина и т.н. Има си неинвазивни варианти.

Въпреки това обаче ще ти препоръчам да пробваш един много прост народен метод за лечение, който преди години на мен лично много ми помогна срещу кокошия трън на стъпалото - а бях толкова зле, че накуцвах като ходя. Прави се преди лягане. Засегнатия участък се измива хубаво с гореща вода и сапун, после се отрязва парче домат, слага се памучен тампон отгоре, увива се в марля и се завързва. Спиш с него и на сутринта го махаш. Повтаря се няколко вечери процедурата (обикновено сработва за по-малко от седмица), докато засегнатата кожа не омекне и не се олющи. Лечението действа, понеже в домата се съдържа естествена салицилова киселина, която убива вируса-причинител, без каквато и да е болка или дискомфорт. Опитай, сигурна съм, че ще подейства Hug

Иначе, момичета, следя ви темичката от известно време, понеже съм с термин 1-ви октомври, но раждането ми ще е секцио 10-тина дена преди това, така че бебчо ще е септемврийче Simple Smile

# 551
  • София
Аз ще си ползвам нашата лекарка.
Добре дошли на всички нови момичета Hug
Лека да ни е до термин.

# 552
Аз два дена се ядосвам с тез педиатри и ми писна вече, всичките са само педиатри на които звъня, а на мен ми трябва да е и личен лекар ( педиатрично джипи така да се каже) , тези които са и лични лекари си имат достатъчно раб и не приемат или само с връзки. Та аз се обадих на моята лична лекорка и тя каза, че ще дойде в къщи като се роди бебето, ще си говорим на дълго и широко каза и явно ще ме насочи някъде или най вероятно тя ще е лична и отделно само педиатър ще има( 2в1 не ми се получи да намеря). По добре така поне това ще е на едно място, защото иначе другите педиатри ми предлагат някакви техни лични лекари, които са на друго място и трябва да се разкъсвам.

# 553
Да питам нещо,което може да ви се стори глупаво. Ако докато получа достатъчно разкритие за да родя ми се доходи до тоалетната по малка или голяма нужда ще мога ли да отида? Ами ако съм гладна или жадна?

# 554
На 20 ДКЦ и сайтът им е под всякаква критика за съжаление. Другата седмица ще отида на място да проверя каква е ситуацията Simple Smile

Ами дано да е ползотворно. Една друга майка беше писала, че ходила на място и й казали, че личните лекари били "отделни бойни единици" (WTF), да си търсела информация по интернет. Аз мисля да водя детето при д-р Ковачев, много е хвален, близо ми е, не взима скъпо, но не работи със ЗК. И си търся личен лекар... Утре ще звъня в Алитера.

Общи условия

Активация на акаунт