Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 182
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Хубавелки,малко остана,искрено се надявам с всички всичко да е наред.
GERI,дано проблемът у комшията не е от вас.Само къртене ти липсва сега!Иначе етажите кой след кой е няма нищо общо с това откъде идва проблема.Ние сме на втория.Имаше теч при нас и на първия етаж.Оказа се,че проблемът идва от седмия,не мокри апартаментите над нас,защото водата стичаше някак си скрито вътрешно и избиваше чак при нас.
Аз днес приключих с покупките.Имам всичко необходимо за бебка и за болницата.Нямам само количка,корито(тях още не съм ги избрала),протектор за матрака,нощна лампа и спирт и лепенки за пъпче.Но тях мога да си ги набавя,дори след като родя,живот и здраве.

# 526
Момичета, привет Simple Smile

И аз не съм от редовно пишещите, но все нещо има, което да ме държи далече от темата. Сега правим едни размествания вкъщи, смяна на мебели - голяма лудница... И понеже къщата е голяма, ми се разказва играта да катеря стълбите по 1000 пъти на ден  Crazy  Mr. Green

За болежките - какво ли не ме боли, едва мърдам вече  Mr. Green Ставам с "ох", ходя с "аууу" и все в тоя дух, хаха Simple Smile За пишкането и неспането да не говорим... Качила съм досега 11кг, ще видим до края колко ще натрупам...

Днес бях на преглед -  лекарката ми още като ме видя и каза: аууу, голяяям корем, голямо бебе Simple Smile И после го измери 3кг  Shocked Shocked Shocked Върви с две седмици напред и голям като батко си  Crazy А има още месец до края - да му мисли тоя, който ще го ражда  Laughing Laughing Laughing Аз се надявах този път да е по-малко бебето, че предишният път беше 4кг и 53см и видях бая зор, аме засега младежът си дебелее  Mr. Green  Но е вярно и че измерването по време на бременност не е точна наука, та винаги има малко надежда, хаха Simple Smile От друга страна, в последния месец бебето качва бая, та да видим..

За количките - взех си две - една градска и една за солидни разходки. Градската е Bugaboo Bee 3 - малка, компактна, много маневрена и идеална за в града, молове и магазини. А другата е Maxi Cosi Mura 4 - тя е по-тежка, по-солидна, но пак много маневрена и е идеална за паркове и разходки (ние живеем до един огромен парк и голямата количка си е задължителна).

За кошарката - за първите няколко месеца си взех Baby Bay - тези малките легълца, които се закачват към леглото на родителя. Намирам ги за много практични, но са подходящи само за първите месеца, после им стават малки на бебоците. После ще видя какво ще взема.

Почти всичко съм изпрала вече и подредила. Шишета имам две - миналият път не ми трябваха изобщо, надявам се и сега да е така. Помпа за кърма ще си наема от аптеката в началото, после ще купя, ако ми трябва. Миналият път дадох луди пари за помпа, а почти не я ползвах, затова този път ще изчакам.

Любимите ми покупки са слинговете и ергономичните раници за носене на бебе (на англ. - carriers), голям съм фен и на двете, и съм се заредила с различни и любими варианти Simple Smile

Аууу, извинете за дългия пост. Спирам до тук. Лека вечер на всички и дано да ни е по-леко до края (мечтиииии)  bouquet

# 527
Дано не е от нас , само при него на третия има теч, никъде другаде , той тр да види и на 6,7 и 8 , а вика , че няма как да е оттам чак и тормози само нас

# 528
Dmariela, радвам се, че всичко при теб е наред!  Hug
Fleur, много добре се движите!  Hug

Да се похваля, вече съм в майчинство!  newsm44 Много съм доволна и че изкарах до тук! Вчера ми се разказа играта да приготвям почерпка за колегите днес и бях на ръба на кризата, но се справих.  Mr. Green
Иначе много ме боли таза, само пъшкам и охкам и аз.

От два дни вали почти постоянно и ми се провалят плановете. Crossing Arms Прането и миенето на прозорци ще го отлагам за по-хубаво време, което теоритично трябва да е събота и неделя, ама да видим.

Аз съм фен на дървените кошари и такава сме взели. Идеята е също после да се преобразува в нормално легло и до към 4-5-6 годинки да спи там. 70х140см е размера. За сега само един брой имаме.
Имаме и една сглобяема, подарена, ако се наложи да пътуваме, ама незнам къде ще го пъхаме дюшека при всичкия останал багаж.  Laughing

# 529
Mokka, благородно ти завиждам за дъжда,  при мен за цяло лято дори и едно обраче не се е появило, аз прозорците измих с 300 зора,  голяма горещина, то без да правиш нещо е ужас и цялата съм мокра, дрехите съхнат за секунди, но после в горещината мн трудно се глади , на почивки Grinning

# 530
Здравейте момичета , аз вчера пак бях с болки. .. днес засега не е зле положението, не знам колко ще изкара това малкото.  Утре съм на преглед , дано не се налага пак да звъня на докторката поне до прегледа... и утре ще се решава съдбата на моята бременност . Аз отново ще съм готова за раждане и така да видим докога...

# 531
Sneji90 25години, първа бременност , термин30.09.2016

# 532
Здравейте.аз бях на преглед,  всичко е наред.на 13 ще ходя пак на тонове и ще ми уреждат час за секцио към 20.08 Simple Smile

# 533
Моя преглед мина също , док ме пита дали не искам да ме сложи малко на системи в болницата,  понеже ми се втрърдява корема,  казах , че не искам  Grinning , той се втърди понеже вървях до болницата, а после много чаках иначе рядко се втвърдява. После го видя на ехо и каза , че е добре и ако реши да излиза е добре дошло вече 2750 гр е , ама според мен в близкити три седмици няма да излиза, пак не се знае де, ама нали трябва да падне корема първо , моя не е още и главичката още не е почтала да слиза в таза. Аз на 12 ще съм пак на преглед, иначе на тонове миказаха да отида в петък, всяка седмица по веднъж, при нас не се ходи при лекаря на тонове , а в родилното отделение, безплатно е . Та за  10 дена порасна с 550 гр бебка, бях се притеснила , че е малка предния път.
Катрин, твоя лекар нали ще е в отпуска до 24.08  или при друг ще раждаш?

# 534
До.при друг ще раждам.избрах го днес.и на 13 ще ида да се срещна с него и да доуточтим всимко вече.моята бебка е 2900 Simple Smile почти 3 кг каза.
Иначе вече осъзнавам, че малко остава.ако вс е наред. ..две седмици, което никак не е много Simple Smile
Трябва да се стягам с багажи , ремонти , пране и всичко оооо Simple Smile

# 535
Забравих да се оплача, днес звънях на няколко педиатъра и вс отказват да приемат нови бебета, взех да се плаша , че няма да намеря, май всичко с познати само става Sad

# 536
Олее защо така не искат да вземат детето?  Аз виж по този въпрос не го мисля въобще, нали имаме от каката и съм много доволна. Тази жена за нищо на света не я сменям.
п.п. Моето диване пак се разхълца...голямо хълцане , голямо нещо

# 537
Ох аз да се оплача , имам нещо на пръста на ръката като кокоши трън.ама като не съм имала никога и не знам дали е това.твърдо е и ме боли....
И четох , че ако е такова , е заразно....а може скоро бебче да нося Sad

# 538
Леле, Момичета, големички Бебчета май ще имате!  Hug Нашите Бубки може би ще ги видим в петък, ама само може би...  Rolling Eyes. Тогава имам час в Болницата където мисля да раждам, да говорим как би могло да протече раждането. На нормален преглед съм другия петък.

Днес започнах да подреждам малко дрешки и напълних вече един скрин, май съм попрекалила със запасяването  Blush

Хич не съм за завиждане с този дъжд, лято тази година пак 2 седмици има-няма видяхме...  Crossing Arms

# 539
Забравих да се оплача, днес звънях на няколко педиатъра и вс отказват да приемат нови бебета, взех да се плаша , че няма да намеря, май всичко с познати само става Sad

Същият проблем е и в Соф. В петък ще ходя да се моля на един и то идеята ми е да е само про форма педиатър на детето. Иначе ще си го водим на частно в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт