Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 144
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте и честито на мамите, които се радват вече на бебоци  Hug
След голямо чудене и консултация с АГ дали да се замъкна до морето - отидох и вече се прибрах  Grinning искам да кажа, че ми се отрази много добре и не съм имала никакви проблеми нито там, нито с пътуването. Даже напротив - чувствах се много по - добре, без сутришно гадене и по - малко киселини Simple Smile на 15.08 ще пусна изследвания и дано всичко е наред

# 631
Аз днес се поуплаших малко,че бебето от вчера доста флегматично рита и ходих до АГ-то за тонове(в провинцията съм и си казах,че по-добре да отскоча да проверя,а не да чакам да се прибера в СФ).Слава богу всичко е наред,но ще трябва вече да я карам по-полека.
Исках да питам има ли още някоя бъдеща мама в близки до моите седмици с необърнало се бебе?
Все още е седалищно.
Аз съм с термин 17.09.Все още е седалищно.Могат да се обърнат и в деня преди раждането по принцип.Иначе към 36-37 седмица насрочват секцио по медицински причини,ако не се е обърнало.И ако се обърне главично преди операцията,по твое желание можеш да откажеш и да изчакате нормално раждане.Поне в Пловдив е така,питах и двамата АГ миналия път.

# 632
  • София
Рая,благодаря!На 19 съм на консултация и ще пиша,какво сме се разбрали.
Стаси,радвам се,че морската ви почивка е минала спокойно и както трябва.

# 633
Здравейте мами. Изчезнах за известно време, не успях да изчета всичко , но сум зле с времето.
Katrinkoleva честита рожба , да ви е жива и здрава и много да ви радва  Hug

Сега и аз да си кажа , че имам прекрасна принцеса , която се роди със секцио на 05.08 . В къщи сме си от 2 дни , гледаме се ☺
Много бърза ,както кака й. Роди се в 35 г.с. ,2.240 кг. ,миньонче. Щастието за мен беше ,че не я сложиха в кувиоз , нямаше нужда. Кака й беше в такъв и 10 дни страдах без нея...

Видях, че сте обсъждали как стават нещата , да кажа и при мен.  На мен корем никога не ми е падал , с нито една от бременностите, може да е , защото и двете ги носих ниско, нямам си и идея.
Та падна ми тапата и започнаха малко след това да текат по малко води. И след няколко часа вече гушкаш принцесата си.
Не е толкова страшно секциото. Аз вече мога да кажа , че съм раждала и по двата начина и определено секциото ми допада повече. На 4-я ден ни изписаха , а на 2-я си поисках бебето и въобще бе съм им го връщала. Първите 2 дни при мен бяха по - тежки , тъй като имам проблем с кръвното и не успяха да ме раздвижат веднага. Но след като веднъж станах , повече не легнах. Болкоуспокояващи ми даваха 3 дни, след това повече не исках. Болеше , но аз търпя на болка и предпочетох да потърпя и да мине по - бързо.
Стана доста дълго.
Само едно запомнете, бъдете спокойни , всичко ще е наред  Hug

# 634
Dmariela, честита принцеса!!! Да е жива и здрава, много послушна и щастлива!!! Ти бързо да се възстановяваш!!! Как я кръстихте?

# 635
  • София
Дмариела,жива и здрава да ти е и бързо възстановяване.Тъкмо те мислех и отворих темата да пиша  Hug

# 636
Дмариела, честита  радост!! Здраво бебче и щастливи родители !!

Рая 27, прави упражнения за обръщане на бебето, аз бях пуснала в един мой  пост ,но бяха  на немски. Моята бебка в началото лежеше седалищно(но тогава имаше много място) правих 2 дни и се обърна и само усетих, че рита  вече на друго място.

Вчера разглеждам Вайбъркомуникацията с моя  мъж и как му показах(ехо снимката),че съм бременна, стана ми много мило. Общо взето от 1 седмица  рева за всичко,а доскоро не  беше чак така. Вие как сте  с емоциите? Усещам,че след като се роди  ще бъдат рев и сополи и на двамата ни.

Красолка02, голямо бебче ще е,те не са сладки за раждане,но после за гушкане толкова пухкави и сладички!

Мами( и особено към нормално раждащите) ,ще се радвам ,ако опишете подробно всичко около раждането. Пък и ако има весели истории още по-добре Simple Smile

# 637
  • Морска приказка
Здравейте, момичета. Честито на всички родили момичета. Влизам с предложение някоя от Вас да поеме оформлението на темата, защото аз нямам никакво време. Още сме в процес на ремонт и пренасяне в новото жилище, отделно не съм приготвила  почти нищо за бебето, а времето доста напредва. Нека ми пише на ЛС някоя от вас, която ще се заеме сериозно да попълва първа страница с родените вече бебчета, а и да пуска нова тема. С каквото мога ще помагам.

# 638
Дмариела честита принцеса да ви е жива и здрава.  bouquet

# 639
  • София
Сега се връщам от срещата с акушерка, анестезиолог и кардиолог в Щерев. Попълних разни документи за информирано съгласие, за кардиолога ми правиха кардиограма, той ми мери кръвното и ми зададе няколко въпроса. Анестезиолога е много забавен, прегледа ми последните кръвни изследвания много подробно, гърлото и ми зададе няколко въпроса, след това ми обясни (аз съм за нормално раждане), че е много важно, в момента когато започнат контракции на 15 минути или ми изтекат водите да спра приема на храна и течности и да отивам към болницата. Обясни ми и за видовете упойки и като цяло, че в хода на раждането той и лекаря преценяват дали и кога да се ползва упойка. Накрая акушерката ми взе кръв и също ми обясни за храната и напитките. Това е в общи линии.

# 640
Здравейте!
Аз имам едно питане, садаха ми доста дрешки и има много 50 номер , исках да знам това 50 ръст ли е и въобще дали ще влязат в употреба, има ли смисъл да се занимавям да ги пера и гладя, защото ако е ръст най вероятно ще са малки, аз се родих над 50 см. Или това е някакъв размер примерно и могат да се ползват известно време -месец-два? Защото за изписването където купих костюмче пише 0-3 м не пише  50 см и е видимо по голямо

# 641
  • София
Гери,това е размер за новородено бебе.
Моят син се беше родил 52 см.Затова тогава взимах размер 56.
Според мен 50 е много малък.

# 642
  • София
dmariela честито бебче и на теб!Да ви е жива и здрава малката бонбонка и бързо възстановяване на теб!

KokonTessa наистина доста пухкав ще стане до края,добре че ще е секцио иначе не ми се мисли.Прогнозите са за 4кг и отгоре,ако са верни предположенията естествено.Ще видим!

Koikoii, благодаря ти много за споделената информация!На 18.08 съм на отворени врати и ще споделя и аз как е минало.Днес бях на тонове и чух,че ремонта щял да продължи поне още 3 седм.но така и не разбрах стария или новия сектор е в ремонт.Логично би трябвало да е стария.Гледах на едно клипче стаите със скосени тавани и изобщо не останах очарована.Дано да не сме там,но като се знам какъв съм карък...нищо чудно.

Geri852 на мен в един магазин ми обясниха ,че това са дрешки за дребни,недоносени и преждевременно родени бебчета.Ръста е,да!

# 643
Sad значи, сигурно няма да стават , а са много красиви.
Днес бях на тонове, наред са.
Утре съм на преглед , струва ми се , че за седмица доста е пораснала, мин сед още бушуваше, скачаше, а сега пак се движи, но по плавни движения прави, мързеливи и пржменя направо формата на корема

# 644
Не бъди сигурна. Моята кака се роди 3.250, 52см и всичко 56 и беше широко. Кара в началото с 50-ти.

Общи условия

Активация на акаунт