Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 142
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Аз също имам доста 50ти размер и мисля, че за моя случай ще ги поносим някоя седмица. Днес док. каза, че ще са около 47см, но изчисляването на размера, било още по-несигурно от това на килограмите.  Crazy
За изписването съм взела комплектчета, които със сигурност ще доидат големички, поне като ги сравнявам с 50, но друго нищо не ми хареса. Боденцата ще са 50ти номер.  Wink
Гери, ако питаш мен, вземи едно комплектче 50ти размер и едно 56ти размер за изписването и напасвай на място, а то ще си покаже, кое номерче ще е.

Моя преглед мина, след 2 седмици пак. Мислех, че вече ще сме на една, ама явно моя док го дава ларш...
Тонове едвам записахме, че едната Беба е още по-напречно застанала и сърцето и се пада отсрани на корема ми, а другата беше толкова буйна, че нямаха хващане.  Heart Eyes
Около 2200кг и 2400кг са, плацентата е започнала са старее, но не било страшно и водите са ми наред.
А да, ще пия антибиотик за възпаление на пикочния мехур  Shocked. Това нещо незнам откъде го хванах... Антибиотика не бил опасен за бебетата. Ха, дано!  Praynig

# 646
А какъв антибиотик ти изписаха? Питам, защото аз явно изхвърлям някакви песъчинки и тече възпаление, сега сме пуснали стерилна урина и с нетърпение чакам да разбера в понеделник от Антибиограмата какво ще ми се падне на мен Sad

# 647
Здравейте момичета, на 32 г. съм от София и съм с двустранна слухова загуба от 4 годишна възраст. Реална причина - настинала съм и просто там ме е ударило. Или по-скоро това е слабото ми място, както и на брат ми - той е с практическа глухота.
Пиша по-конкретно с определена цел - бременна съм и ми предстои раждане. Терминът ми е насрочен за 16 септември . Проследяващата ми лекарка ме прати на очен лекар - там съм ОК за нормално раждане, но ме прати и на ушен лекар поради проблема със слуха. Та, ушният лекар ми предписа желателно е раждане със секцио. Ходих на второ мнение - там ми казаха, че няма проблем да раждам нормално. Проучих сред приятели в нашата общност - и всички, които са като мен - с такава загуба, и да говорят по телефон, всичките са ги пратили секцио, говоря за родилки.
Та, някой от вас чувал ли е такова нещо? В чужбина няма такава практика.
Много ще съм ви благодарна ако споделите, и съответно ако кажете и при кой УНГ да ида за 3то мнение.

# 648
Nimeria84, добре дошла. Ами аз не знам защо трябва да е секцио, нали за очите е опасно заради напъните да не се загуби цялостно зрението, а при теб е слуха, ама и казваш , че е нацяло загубен вече, гениколога какво казва , който те следи?
Мока, аз взех 52-56 за изписването, така ми казаха в магазина. Аз за 50 се чудех дали ще й става, понеже една приятелка ми даде 10 гащеризончета 50 размер Grinning което е много според мен, че се чусех дали ще й стават, понеже са много сладки и исках да ги поноси малко поне.
Днес от сутринта до следобяда много ме болеше сгомаха, ужас направо  Sad  , явно е от преяждане , много грозде изядох вчера 1 кг сигурно и зелен боб ядох и днес пак грозде ядох и беше ужас .
Преглеса мина и той, много чаках днес .
Мокка мен всяка сед ме викат на преглед, теб с бризнаци много на рядко. Днес съм 27+0 , бебето казаха, че е над 3 кг , не каза колко, ама на мен нищо не ми казват за водите и за плацентата как са. Док каза, че ще родя по-рано, няма да дочакам термина, шийката била се скъсила вече  Sad

# 649
Нимериа, добре дошла! За съжаление немога са кажа нищо по въпроса ти, но в България за почти всякакви неща извън нормата, така да ги нарека, предпочитат секцио... То май и без да има нещо, като кажат, таза е тесен, бебето е голямо, пак на секцио удрят...
При мен не е така, при вече правено секцио, операции на очите, диоптри и т.н съветват да се пробва нормално раждане.

Ерин, изписаха ми Cefuroxim, ще го пия 6 дни. Питаx си акушерката и се оказa, че е заради доста завишени левкоцити в урината. Можело да се предотврати с много пиене на вода. Но аз тези стойности ги имам още от миналия месец, незнам къде са спали до сега.  Crossing Arms

Гери, и на мен ми се вижда рядко, като се има впредвид, че следващия път ще е най-вероятно и последния, но такова е. Днес даже незнам как ме гледа на видеозона.  Rolling Eyes По принцип и в това отношение се въздържа. Май споменах, че сигурно ще ми вливат желязо преди раждането, днес му го казвам, реакцията беше, че едва ли не, неразбира защо е нужно.  Shocked

# 650
Здравейте, мами. Малко да се отклоня от сегашните теми, но да питам: влизам в 34г.с. и се чудя дали да започвам да си мажа зърната с крем и коя марка сте си взели вие, че голямо чудене за всичко.

# 651
Здравейте и от мен  Hug Най-накрая реших и аз да се запиша . От Поморие съм на 27 години , това ми е втора бременност ,  имаме 5 годишен батко , сега пак очакваме момче . Терминът ми е на 21.09 и съм в в 35 г.с. Миналата седмица бях на преглед , бебо е добре и тежи 2,670 , но имам контракции и се налага малко повече да почивам , за да "избутам" поне още 2 седмици . С покупките съм до никъде Embarassed и сега като разбрах , че малкият най-вероятно ще подрани започнах да пазарувам . Ако има фейсбук група , бих се радвала да се присъединя . dimitrinka1889@abv.bg това ми е имейла .

# 652
  • София
Стаси,и аз съм в твоите седмици и не си мажа зърната с нищо.Но съм чела,че доста момичета мажат с лансинох.Предишният път започнах да мажа след като започнах да кърмя.Сега нямам коластра и се чудя дали ще имам мляко.
Иначе си събрах торбата за болницата.Само помпа нямам и се чудя ако взема и не кърмя,какво да я правя?

# 653
Гери и Мока, благодаря ви за отговорите. Открих още един професор и в понеделник ще се пробвам да се запиша и при него. С док още не съм говорила, в понеделник сутринта съм на преглед при нея и даже на първи тонове.
По отношение на кремчето - взела съм си Лансинох - още не ги мажа, не знам трябва ли или не трябва. По отношение на сакчето - ей сега почнах да го стъкмявам - аз ги имам нещата, но не съм ги набутала вътре. Искат и чаша от болницата и термометър, да им се чудиш. Спряла съм се на Шейново - там ми е проследяващата.

# 654
За подготовка на гърдите имам до сега две мнения по въпроса:
- от родили приятелки: гърдите и около зърната да се разтриват леко с кърпа след баня, за да загрубеят и после да няма разранявания.
- от две акушерки: да не се пипат, мажат и т.н въобще, защото се предизвикват контракции, а и са все пак много чувствителна зона.
Същото важи и за галенето и пипането на корема - пак се предизвикват контракции.

# 655
Мокка8 , днес съм 37+0 ,започвам да търкам тез зърна и тоз корем и да се подготвям  Joy Joy Joy , а сега  пия и чай за подготовка за раждането,но на акупунктура не ми се занимава да ходя.

# 656
Коконтеса, твоята акушерка какво каза по въпроса? Между другото е ясно, че ще има различни мнения  Wink. В друга тема търкането на зърната и корема също не се препоръчва от много Бг лекари, именно поради споментатите причини. Но пък мазането с кремчета явно е доста популярно.  Rolling Eyes

Като каза акупунктура...ако не помогне, ще е ми е поне интересно  Mr. Green, обаче едва ли ще намеря термини толкова бързо, за следващата седмица при мен.  Thinking

# 657
Аз 37+2 , имам кремче на Авент да мазане, но все забравям, само веднъж се бях намазала Grinning , тр от днес да го изкарам и да ми е пред очите, то в тези седмици сигурно вече може да си пипаме коремите. Днес и утре ми е последно да пия и магнерота и витамините , ще остане само ферро-фолгамма до раждането. Док ме изплаши, че по рано ще родя , няма да дочакам до термина, а аз пък все по добре се чувствам, нито контракции имам , нито ме боли нещо, но вчера събрах чантата, т.е. огромен сак се получи и още ня съм сложила всичко, останаха някои неща коитоползвам в момента и тр да стерилизирам биберон и шише

# 658
При първата бременност не съм се мазала с нищо,но още същия ден когато родих ми се разраниха зърната първите дни кърменето беше се превърнало в кошмар за мен. Бях забравила и да взема залагалка,а бебчо искаше постоянно да суче,чак ми се плачеше от болка. След това ми дадоха крем за разранени зърна и за няколко дни минаха и след това нямах проблеми. Аз съм още в 35г.с. И все още се чудя сега да ги подготвям ли или не. Simple Smile

# 659
Ми аз ще си взема Лансинох, а пък ще видя кога ще започна да се мажа, иначе за масажите и контракциите и аз съм чувала. Багажът ми е почти готов, макар и още да не съм взела списъка от конкретната болница, но знам какво искат. Тези дни ще се замъкна. Помпа за изцеждане и аз още нямам и се чудя, иначе имам малко коластра като се натисна

Общи условия

Активация на акаунт