Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 141
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
Честито на родилите мами  Wink
Аз също не съм готова с багажа имам още нощници да купувам и еднократни гащи,иначе другото го имам.
Зърната не съм мазала нито преди и сега също,коластра имам от 5-ти месец.
Утре съм на преглед,че док я нямаше 2 седмици и вече ми интересно да знам как е бебка,преди 4 седмици тежеше 2кг.
Аз ще раждам в 1АГ Св.София/Тина Киркова/,само след 25-ти  ще се разбирам с Док за дата за секцио началото на септември.

# 661
Аз също с нищо не си мажа гърдите и не знам, дали трябва. Коластра нямам изобщо, но не мисля, че това е критерии, дали ще имам кърма след рабдането.
Аз още до никъде не съм стигнала с приготовленията, само всички дрешки съм купила. Чистене, пране, гладене и подреждане мисля, към края на месеца. Надявам се, имам достатъчно време още-в 34 съм Simple Smile
Момичета, дайте предложения и препоръки за ваничка със стойка и стерилизатор. От кои магазини ги взехте (за София) Вече съм ходила в няколко и въртят 3-4 еднакви модела и все не мога да си харесам и функционалност, и цвят.  newsm78

# 662
  • София
Рот,аз съм така с креватчетата.Исках едно,сега друго ми идва наум ooooh!
Аз мисля да взема  сгъваема ваничка и стойка.След ремонта на банята остана място само за мен вътре Sick
Иначе щях да кажа,че еднократните гащи хич не ги харесвам.Купих си три чифта памучни и с тях ще изкарам.
Исках да попитам помпи за кърма взехте ли?Още не знам,какво да правя...

# 663
Рот,аз съм така с креватчетата.Исках едно,сега друго ми идва наум ooooh!
Аз мисля да взема  сгъваема ваничка и стойка.След ремонта на банята остана място само за мен вътре Sick
Иначе щях да кажа,че еднократните гащи хич не ги харесвам.Купих си три чифта памучни и с тях ще изкарам.
Исках да попитам помпи за кърма взехте ли?Още не знам,какво да правя...
Аз помпа за кърма имам от братовчедка ми. Дано да я ползвам много Simple Smile
Може ли линк за тази ваничка? Виждала съм в интернет една сгъваема, но е без стойка.

# 664
  • София
http://www.bebemarket.bg/bg/item/За-банята/Сгъваема-Вана-Flexi-bath---a-Real-Cool-World-7348.html
Нещо такова.Изпиши в гугъл сгъваема ваничка и ще видиш какви красоти има.Лошото е,като пораснат малко и ще трябва по-голяма.

# 665
Аз имам две помпи чак, не че ще знам как се ползват и въобще дали ще влязат в употреба, но две приятелки ми ги връчеха. Аз ваничка със стойка си взех от Айко ( Бургас)  , но и в Соф сигурно има такъв магазин, моята е за 35 лв не е мн стабилна ми се струва, но имаше по-скъпи по-хубави

# 666
Здравейте, момичета, малко информация от мен за тези от вас, които са секцио в Щерев и още не са минавали консултациите. Главната акушерка ми даде да попълвам формуляри и ме записа за ВИП стая в една тетрадка, в случай че е готов новият блок. После ми направи ЕКГ и влязох при кардиолог. Казах му, че ми е ниско кръвното, а той "Браво, много хубаво, за нашите цели е най-добре да сте с ниско кръвно!". Той ми го и мери, де Simple Smile. После влязох при анестезиолога с един куп въпроси Simple Smile. Каза, че на вечерта преди секциото мога да си пия вода колкото си искам. Не до 10 вечерта, както пише в указанията от сестрата, а до колкото си искам часа. На следващия ден също мога да изпия до 120 мл вода 4 часа преди секциото. Нищо газирано, нито пък кафе сутринта. На самото секцио първо обезболяват самото място, където поставят спиналната, а после слагат и нея. Упойката държи 4 часа, а вода дават на 6тия час от секциото. Кафе обаче чак на другия ден Simple Smile. Раздвижват на 12-я час, ако всичко е наред, дори това да се пада посред нощ. Анестезиоложката каза да поискам акушерка да ми помогне да стана, нищо че ще е късно през нощта.Това по моите въпроси. Иначе старшата сестра дава 2 хапчета, едното се изпива на предния ден, другия в деня на секциото (за да се избегнат стомашни проблеми). Хапчетата си имат писмени указания, които ще ви дадат - кое в колко часа се взима. Ако е нисък хемоглобинът ще ви вземат пак кръв за препотвърждаване на кръвна група, ако се наложи кръвопреливане. Това пак го прави старшата сестра. А, да, питах за клизмата - прави се при тях преди секциото (за съжаление не е от тия прахчета, които се пият на предния ден). Конците каза, че са в повечето случаи от тези, които се разграждат, освен ако няма причина да се ползват други конци. Ами това се сещам от днес Simple Smile.

# 667
Ето това е ваната. която аз взех: http://cangaroo-bg.com/products/product_id/2873/%D0%B1%D0%B5%D0% … 0%BD%D0%B0-bubble

Препоръчаха ми е в 2 магазина. Изглежда доста стабилна а и функционална. Има шишенца за козметиката, които доста стабилно се закрепват за ваната и казаха че са страшно удобни. Има и термометър и подложка /която мисля да не ползвам/. Ще взема и от тези мрежички за вана на sevibaby, за да е по стабилно бебчето а не да се чудя как да го крепя.

# 668
Ние решихме проблема с ваничката като взехме комод за повиване,отдолу се отваря и се открива ваничката и има мнооого място да трупам. Освен това е на колелца и мога  да си го бутам до банята и обратно
https://www.amazon.de/gp/product/B00L6YPXZQ/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Мокка,  аз се пошегувах,че започвам да си масажирам зърната ,за да стимулирам окситоциновата продукция и да раждам. Вече съм в 38ма седмица, няма какво да чакам повече. Иначе нямам акушерка за преди раждането, а само за след това При нас изпече слънцето и се активизирах-всеки ден  ходя по няколко километра, чистя всеки ден Simple Smile ако не родя до термина ми, съм решила да изчистя фугите на плочките с четка  за зъби...и това вече ако не предизвика контракции, не  знам ....

Последна редакция: вт, 16 авг 2016, 23:34 от KokonTessa

# 669
Здравейте, макар и късно се присъединявам се към групата ви. От София съм, първа бременност, момче, с термин 01.09.
Започвам да си мисля вече за гушкане на бебе 😃

# 670
Мами знаете ли някой сайт на онлайн магазин освен Хиполенд. Искам да закупя музикална играчка за кошара и понеже не съм в България гледам в интернет.

# 671
Коконтеса, разбрах те  Wink. И моята е само за след това, но въпреки това имах вече два термина - първия опознателен и сега втория за кърменето, даже и тоновете ми слуша. Мислех, че е нормална процедура при всички  Rolling Eyes.

Аз съм готова с всичко (май) и сега чакам. Е, разбира се, намирам си работа, по вкъщи все нещо излиза.
О, и аз искам да чистя така банята, ама за да застана на колена, бая зор ще видя, може и в тази поза да си родя, ако се пробвам.  Mr. Green Пък и ММ няма да ми даде, да се дупя така. Преди няколко седмици прах едно килимче в банята на колена, направо си беше приключение.  Laughing

Ти си напред, така, че наистина и сега Бебо да тръгне, не би трябвало да е проблем.  Hug Педиатър намери ли си? При нас е ужас, утре ще звъня на няколко, да видя дали ще ни вземат някъде, че всички са препълнени. Надявам се за новородени да нямат право да отказват...

Аз минах и днес прегледа, Бебките ги изкараха големи, почти колкото и моя док. 2300г. и 2400г. Плацентата ми е степен 2, имат още околоплодни води. Ако постоят още около 10 дни, може би ще качат по около 100г. още, но теглото и сега им е супер.  Heart Eyes Препоръчват, от сега всяка седмица да ме преглеждат, да видим само кой ще ме гледа - моя док или директно в Болницата, където искам да раждам...

Амели, добре дошла! И на теб не е останало, да гушкаш бебче Simple Smile.

# 672
Аз акушерката  я познавам и затова нямам нужда от такъв разговор,иначе е  нормална  практика, да.

Гинеколожката ми(има 3 деца) препоръча няколко педиатъра  и ми каза,че няма смисъл да се обаждам преди раждането,а директно след него и да направя термин за У3. Освен това ми каза да внимавам колко възрастен е  периатъра, защото той изкарва детето до 18г. и  ако сменяш педиатър, много често са препълнени и не  приемат повече нови деца и реално никой не може да ги задължи да приемат нови,както е след раждането.

# 673
Коконтеса, вчера се рових по темата и за съжаление, май имат право да откажат да те вземат, дори и да си с новородено, защото пак се води нов пациент, ако са препълнени.
Ще видим, как ще е положението. При мен са само няколко праксиса, една с двама лекари е затворила миналата година и съответно пациентите са разпределени по другите...навсякъде термините не се спазват и се чакало по 2-3ч. - май ще е забавно! Но дано не се налага да ги посещаваме често!

Мелис, напиши в Гугъл "играчка за кошара" и ще ти излезнат много предложения от различни онлайн магазини в Бг. Според зависи какво ти харесва, може в чужбина да я намериш по-изгодно.   Peace

# 674
 Mokka благодаря! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт