Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 137
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
И аз не го пускам докато съм бременна в моята стая, от скоро влиза от време на време но е под наблюдение, понеже като е горещо не се качва по легла, дивани , а лежи на земята. Той е персиец с мн дълга козина, но още май месец го заведохме да го обръснат 0 номер  Grinning , само опашката му оставиха и главата, трябваше и опашката да окастрят май , защото патат косми от нея, но е нищо в сравнение като беше космат.
Той спи до главата ми, ако не го пуснем в стаята е едно жално мяукане. Много е мил и привързан към нас. Даже сега съм в болница и мъжът ми твърди, че е тъжен и не иска да се храни, явно му липсвам. Нашият е британец и породата му е мила и любвеобилна Simple Smile Просто се чудех за комбинацията бебе + косми, но явно ще свиква от малко.

# 76
Искам да попитам как реагира котето като го подстригахте ? Тъй като и ние имаме Турски ван и те са много космати и се всяко лято си мисля да го подстрижем , но винаги ме е било жал , да не би да не му е комфортно

# 77
Нашият е късокосмест, но с много гъсто подкосмие. То точно това пада в момента. Адски му е жега и само седи под климатика. Според мен ще му направим услуга, ако го подстрижем, но и на мен ми е интересно как е реагирал другият котарак? Simple Smile

# 78
Нашия му е добре подстиган, всяко лято го стрижем иначе и той се измъчва в тази жега, само миналата година не бяхме го подстригали и много време прекарваше в банята на плочките на хладно и сишаше като куче, иначе и нашия е много мил и любвиобилен и спеше при нас в леглото , но откакто съм брем ме е страх от тази токсоплазмоза все и затова не го пускам , но ние живеем със свекървата и той се прехвърли в нейната стая да спи , така , че не страда много.
Аз нямам сушилня а тр да гладя

# 79
Ние имаме майн кууни, но са с много различна козина. При мадамата не е необходима почти никаква поддръжка, но при господина е ужас. Сега е почти през цялото време в градината и корема му е станал на огромни филцови топки.  Close  До сега успявах сама да го пострижа, поне корема, но този път е много екстремно...ще пробваме сами, ако не, ще се наложи упойка. Че той е и голямо шило, няма удържане, като не иска.   Crossing Arms
И двете спят при нас, в спалнята. Изгонване не е възможно, защото са свикнали от малки, а господина отваря врати. Ако са заключени, виси и скача на бравите докато може и мяука неистово.  ooooh!

# 80
Нашия му е добре подстиган, всяко лято го стрижем иначе и той се измъчва в тази жега, само миналата година не бяхме го подстригали и много време прекарваше в банята на плочките на хладно и сишаше като куче, иначе и нашия е много мил и любвиобилен и спеше при нас в леглото , но откакто съм брем ме е страх от тази токсоплазмоза все и затова не го пускам , но ние живеем със свекървата и той се прехвърли в нейната стая да спи , така , че не страда много.
Аз се изследвах за токсоплазмоза още в началото и нямаше нищо. Освен това той дали ще е вкъщи или в леглото ти, няма значение. Ветеринарят ни обясни най-внимателно, че при домашни котки, които са ваксинирани и обезпаразитени редовно, шансът да завъдят и предадат токсоплазмоза е минимален. Много по-голяма вероятност има да се пипне подобно нещо от неизмита маруля примерно (наакана от някое животно) отколкото от домашна котка. Виж, за уличните котки такова правило няма, аз не ги доближавам и не ги пипам.

# 81
Аз се изследвах за токсоплазмоза още в началото и нямаше нищо. Освен това той дали ще е вкъщи или в леглото ти, няма значение. Ветеринарят ни обясни най-внимателно, че при домашни котки, които са ваксинирани и обезпаразитени редовно, шансът да завъдят и предадат токсоплазмоза е минимален. Много по-голяма вероятност има да се пипне подобно нещо от неизмита маруля примерно (наакана от някое животно) отколкото от домашна котка. Виж, за уличните котки такова правило няма, аз не ги доближавам и не ги пипам.

Да , точно и аз се изследвах , то мисля че си в направо задължително при положение , че имаме котета в къщи.

Иначе и нашият спеше при мен , вечно гушна , но тъй като няма да му позволя да влиза при бебето и от няколко месеца не го пускам в спалнята и той се оказа доста разбран котарак. Сега вратата е отворена , но тъй като му е забранено ,не прекрачва прага на стаята.

# 82
И аз съм се изследвала, обясни ми, че щом никога не е излизал навън и не е ял сурови неща, няма как да има това, но аз превантивно съм го изолирала горкото същество, аз не го и пипам, марули и зеле не ям , малко остана , после пак ще го гуша . При ветеринар го водя да го стрижат

# 83
И на мен така ми обясниха за излизането на котето и храненето му. Аз го галя, реша го. Токсоплазмозата е в изпражненията им доколкото знам аз,но така или иначе чистенето на тоалетната му е задължение на мъжа ми...

# 84
Аз съм паника и все мисля , че с лапите може да я пренесе от тоалетната си, затова се пазя не му давам да се качва на леглото, мия, чистя постоянно подове, тоалетната аз му я чистя сега, с ръкавици и маска екипирана

# 85
Mokka8 - при вас всичко е по 2 май  Laughing Laughing Тъкмо да не се карат бебенцата после, има по една котка за всяко  Laughing
Момичета, какво сте се притеснили от сега за дрешките? Аз нямам още нищо купено и няма да взимам дрешки от никой, но си мисля, че има още доста време. Сега имам още една седмица да ходя на работа и след това се започва пазаруването Simple Smile Нямам търпение и сигурно като започна, трудно ще спра. Вероятно прането и гладенето ще останат чак за септември, като вероятната дата за раждане я виждам около 20,09.

# 86
Ние се притесняваме , защото някои сме в началото на септ и като е секцио идва 20.08 евентуално, а от началото на август като сме в 9 мес не знам колко ще е голям тоз корем и дали ще мога да се движа и да правя нещо Grinning , а и нали като влезеш в 9 може да очакваш всеки момент

# 87
Аз реших Simple Smile до края на юли искам да съм готова и с покупки , и с пране Simple Smile

# 88
И да ви питам дали някоя от вас е прала количката в пералня и след това дали може да се суши в сушилня? Само това не съм направила , а за план ми е да го направя към края на месеца

# 89
Ние имаме 2 котки.Женската е улична ,уж късокосместа, но се скубе сезонно и понякога тя пуска повече косми от другата ,затова я реша със специален гребен и така намалява това ,което пада по земята .Мъжкият е персиец и го подстригвам редовно -купих му специална машинка и досега се получаваше. Но последния път го резнах и се наложи даже  да  го шият. Вероятно вече ще ходим на ветеринар. Не мога  да си представя,ако го оставя с козина,тогава ще трябва 2 пъти дневно да пускам прахосмукачка. А лятото се чувства на седмото небе без козина!!

Общи условия

Активация на акаунт