Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 139
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
Аз моя още първата год като го взех и като му порасна козината и взе да се сплъстява и аз с ножицата отпред му резнах кожата , ама не го вждих да го шият , но от тогава само на ветеринар за подстрижка.
За количка някой беше писал в друг форум , че се пере в пералня, за шушилня дали се суши пак имаше отговор , но не помня какво пишеше, ама сега е горещо ще изсъхне за нула време на терасата , а и силното слънце пак действа добре да няма някакви бактерии

# 91
Изобщо пък не се бях замисляла за това , че количката се пере....ужас
А вие ще слагате ли ваксини?

# 92
Аз помислих , че на Dmariela количката е от предното дете или ако е взета вече ползвана затова иска да я пере, и аз не съм се замисляра дали нова количка също трябва да се пере? Някой знае ли?

# 93
Аз новата количка за първото дете я прах, все пак не се знае къде са се търкаляли частите по заводи и складове преди да стигне до нас. А и миришат неприятно като са нови  ooooh! Сега пак ще я пера естествено, че съм я хвърлила в гаража. За сушилня не знам, аз нямам и не мога да коментирам, освен че май не би трябвало да е проблем  newsm78

# 94
А кое по точно се пере на количката?  Аз още нямам де , но нещо не ми е ядно?

# 95
  • София
Аз не съм прала старата си количка.Т.е.когато се роди синът ми имам предвид.После да,но след ползване.
Иначе за дрешки,колички,креватчета още нищо не съм взела.Някъде към средата на август смятам да се активизирам.
В момента ММ прави ремонт на банята.После ще ходим тепърва на море,трябва да оправям и на баткото униформата за училище,въобще страшни разходи ми се очертават.Та бебока е така да се каже в последният момент  Mr. Green

# 96
Да се включа и аз. За дрешките аз съм готова а кошарката ще я бърша и ще я сглобим към началото на август като приключим с ремонтите. Нямам търпение вече. Имам чувството че докато родя ще ме хване някоя депресия, просто аз самата вече не се чувствам добре..... винаги ми е горещо, изнервено и всяко ставане или лягане ми е трудно. Мрън Мрън оплаках се вече мамчета

# 97
От количката се пере всичко вътре, до което има допир бебето - при моята количка това беше "дюшек" - то всъщност е едно тънко дунапренено с калъф, и от вътрешната страна на зимния кош имам нещо като обиколник на легло - с цип.
Дрехи не съм прала, даже не съм и сортирала. Всичко ми е архивирано от баткото и август ще ходя да си ги взема и разгледам. Нови съм взела само 2 тоалета за изписване и 2-3 бодита с дълъг ръкав от най-малките, че ще се родим 1 месец по-късно от батко, а имаме предимно с къси ръкави. Миналия път изпрах всичко в 9-тия месец, за да не стоят да прашасват. Смятам и сега така да направя, или поне ще зависи от наличието/липсата на контракции или индикации за по-ранно раждане  Joy

# 98
Здравейтееее... Благодаря за новата темаа. Вече съм в майчинснво и имам време да съм си редовна в групата. Бяхме на скан за бебка преди 2 дена и ни казаха
, че проблема с бъбречетата е изчезналл..много съм кастливаа! За неща...накупих малко докато бях в България...пеленки, одеалца, кошара поръчахме, матрак...но бодита и дрешки нямам още. Мисля началото на август да почвам да взимам. Кажете как се чувствате мами, някакви болежки, дискомфорт... как се справяте със спането?

# 99
Относно прането на нова количка...
Купихме нова и понеже ходя на лекции за бременни питах дали трябва да се изпере и казаха,че е препоръчително. Перът се частите на които е оказано,че се перът,а тези които не се, се забърсват с влажен парцал, без никакъв препарат.

# 100
Мами, ще ми кажете ли какви дрешки сте накупили за бебките ви. Аз още нямам и ще ми помогнете много Simple Smile

# 101
Wesi, относно болежките, аз от няколко дена не съм добре с кръвното. Беше много ниско , днес пък 130/80....ще видим.следя го , защото ме притеснява.уморявам се по - лесно , но като бяло съм добре.до тук добре Simple Smile
Две приятелки вече са с бебета и нямам търпение да се присъединя към тях Simple Smile
А относно дрешките , имам 2 чифта чорапи , комплект за изписване , още едни ританки и. ...няколко бодита с къс ръкав...трябва да купя няколко с дълъг и за сега от към дрехи това е. От списъка ми остава да купя : бебе фон , пасатор по- нататък , подложка за количка , подложка за повиване...памперси.и разни козметики за къпане , мазане и т.н. май това е...

# 102
Благодаря ви за отговорите , искаше ми се да е пусна в сушилнята за дезинфекция ,не от друга гледна точка.Иначе казаха , че всичко , което е плат влизало в пералнята , аз гледах и клипчета , но ще се чудя първия път кое къде беше.... 😀 на каката количката е подарих отдавна , а и тя беше от старите модели и се переше цялата в банята , не се махаш нищо.Ужасно трудно и страшно съхнене имаше там... 
За дрешки и аз не съм купувала много ,взех един комплект за изписване и от H&M има намаление и не се сдържах купих й 4 -5 комплекта боди и къси панталони и други с дълги и от Zara пак намаление , та и оттам бодита с къс ръкав 5 бр.и цели бодита 2 къс ръкав и крачол и 2 с дълъг. Това е,повече не ходя по магазини , защото мога да изгледам 5 бебета , а се изкушавам

# 103
Аз много почнах да се изнервям нещо...не спа добре...Бебка е мнооого активна и постоянно ме рита. Мъжът ми е болен и на него угаждам за всичко и направо малко ми идва в повече. Сега и се притесних, че не съм купила още дрешки и ....пффф Съжалявам за мрънкането Sad

# 104
Ох и на мен взе да ми тежи...днес водих каката на рожден ден и едвам изкарах 3 часа , хем седнала бях. Не мога да спя ,надута съм цялата ,събирам вода и от жегите не мога да си позная краката ,ръцете. ..ужас направо. Първата бременност нямах такива "екстри" и сега май природата ми го връща

Общи условия

Активация на акаунт