Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 146
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Имам 4 бр. ританки,
4 бр. бодита с дълъг ръкав,
 3 бр. бодита с къс ръкав,
3 бр. гащеризона,
1 блуза с дълъг ръкав,
3 бр. чорапи,
7 бр. лигавника,
1 бр. шапка
1 бр. ръкавички
 Искам да купя 2 бр. жилетки или суичери,1 бр. ританки и още 1-2 шапки

Имам списък и ако гледам от него като бройка трябва да купувам още по 1-2 бр. От всичко което имам

# 106
Ох де да беше вирус... има проблеми със стомаха и лежа 3 дни в болницата и сега чакаме за иследвания и глупости... общо взето... Дълга и широка! Искам да към подготвена, но майка ми е от типа..."не преди 9ти месец" и постоянно ми мрънка като кажа нещо. Не ми помага така! А за крачетата...слагайте си възглавнички докато спите. Много помага. Магнерота също върши чудеса Simple Smile

# 107
  • Варна
Аз пазя от баткото шишетата за мляко, пластмасови, от преди три години. И се чудя след като ги стерилизирам, дали да ги ползвам или да купувам нови.
Аз имам почти всичко от баткото. А бебефон и люлка купих още септември, когато планирахме бебето, от благотворителен базар във фейсбук в помощ на болно дете. Ако нямате против да си вземете неща втора ръка може да се включите в някой такъв базар.

# 108
С възглавници спя , а Магнерот пия в уникални количества заради контракциите и положението се подобрява до известна степен , но до обяд , след това надуване.
За пазаруване и аз така бях с първото,нищо не бях купила. И ме изненада в 35 седмица се роди,та каквото ми беше купила майка ми. Нямах удоволствието да си напазаря каквото си искам. Сега не вярвам в такива неща , гледам да съм готова. С второто май наистина е по - леко. Знаеш какво да чакаш и какво да правиш и не се шашкам за нищо.

# 109
За пластмасовите шишета мисля че трябва да се подменят. Може ли някой да даде линк към Фейсбук страничката. Благодаря Simple Smile

# 110
И аз не съм запозната много с това за шишетата. Аз лично не бих ги ползвала , но си имам странности и си ги поддържам 😊 
Аз само шишета не съм купила. Всичко изхвърлих от каката.

# 111
  • София
Моят термин е чак в края на септември и бодита с къс ръкав няма да купувам.
Но ще взема от пижамките с цяло закопчаване от този вид
http://m2.hm.com/m/bg_bg/productpage.0342345002.html
жилетчици,ританки,чорапки,шапки,хавлийки за баня,чаршафчета,тензухени пеленки,космонавт за извеждане и още куп неща,които ще добавям в последствие.
Шишета няма да купувам докато не видя как съм с кърмата.

# 112
Да и аз така мисля за шишетата и кърмата ,но и в болницата ми искат 1 шише и за вода ще трябва да взема,за чай. Те станах 3 вече ,ако ще сме ок с кърмата ☺

# 113
Аз имам стъклени на нук и пластмасови на авент

# 114
Добро утро!
Аз най- накрая успях да строша някой лев за бабчо и се чувствам щастлива Simple Smile Купих някакви дреболийки, като термометри за вода и телесна температура, четка за миене на шишета, две шишета, едно стъклено и едно пластмасово от най-малките 125мл. , препарат за измиване на шишета, ножичка бебешка... всички са на Нук, пластмасовото шише е на Авент, стерилизатор електрически на Чико, прах за пране взех Персил сензитив, пелени взех на Памперс(баткото от началото до края си беше с такива и опитите ми да ги сменя, водеха до обриви  Rolling Eyes ), мокри кърпички Бебелан. Дрешки взех 5 на 5 бодита с копченца отпред съответно с дълъг и къс ръкав, 10 ританки, един брой по-дебели ританки и камизолка, един комплект за изписване от българските Simple Smile, там има буйки, лигавче, шапка и ръкавички и не смятам да взимам засега повече... Помпа за кърма си взех Медела мини електрик, доста четох и реших че си заслужава покупката, като помня какви мъки изживях с баткото и една ръчна помпа Sad... Мажа си зърната вече от една седмица, силно се надявам този път да не станат рагади, че е много гадно... За себе си взех, две нощници за кърмачки, три най-обикновени сутиени за кърмачки, три чифта широки памучни гащи за болницата, лигнин, еднократни тампони за кърмачки. Моите нещица ги изпрах, за бебето ще ги изпера след една- две седмици, ако нещо се обърка, майка ми ще ги изпере и така... Остава да взема шампоан, олио и крем за подсичане... Пудра не съм ползвала грам с баткото, крем за подсичане ще си взема правен направо, без експерименти и шампоан 2 в 1 и олио на Бюбхен, беше много икономичен и е на сносна цена... Остава още коритце, останалите неща ще ни ги подарят... количка, кошарка... Ще се наложи чаршафи за кошарата, но не знам колко е голяма хах Simple Smile

Искам да попитам мамите от Бургас, дали вече са избрали педиатър за бебковците и ако да кой,  в коя болница или поликлиника преглежда?

# 115
Аз съм от Бургас, но въобще не познавам нито един педиатър, но искам да практикува или в Окръжна или в Лайфа да не ми е далече и да мога пеша с количката да стигам. Една пр ще ражда след някжлко дена, та нея й препоръчаха някаква в Зорница й е кабинета, ще я питам по нататък дали е доволна да се запиша и аз при нея. Понеже на мен ми е за първи път и искам педиатърката да ми обяснява вс, да казва по колко мляко тр да давам , после с какво,  кога се почва да се захранва и др...

# 116
Препоръчително е бодита, ританки, гащиризончета, блузки да са по 5 броя, и 1-2 връхни дрешки, чорапки, шапчици по 2-3 броя, повечко лигавници, две хавлийки, спални комплекти, одеялце. Комплект за изписване - тук такова животно няма, затова ще си комбинирам, както на мен ми харесва. Всъщност купихме едни комплектчета блузка с ританки,  ама май ще доидат големи, че са по друга номерация.  ooooh!
Аз мисля, че с дрешките съм готова като цяло, но ще погледна пак, да не би да съм пропуснала нещо.  Mr. Green
Бодита с къс ръкав не съм купувала, но се замислям, дали да не взема две за всеки случай.
Иначе имам няколко броики 50 номер, че очаквам да се родим по-мънички на дължина и повечко 56.

Днес рано-рано исках да си поръчам количката - грешка в сайта - голям късмет....

Шишета съм взела пласмасови на Авент, защото сигурно ще се дохранваме, козметика също съм взела. Така като се замисля, май ми остана само килимчето за детската стая  Grinning. Предвидила съм някои неща за подаръци от родата, ако попитат и така.

Иначе подуванията са ОК при мене, ама то и при 22 градуса като бременен добре се живее.  Laughing
Корема само ми тежи и обръщанията нощем са ужас. Все по-трудно си намирам място и на дивана вече...

RottJoy,  ако и Буболечките бяхме улучили мъжко и женско, щеше синхрона по две да е пълен.

# 117
А каква козметика сте избрали? Аз предния път взех Мустела, но не съм впечатлена и искам друга. Не искам медицинска, защото според мен е много тежка. Замислих се за Бочко - по принцип ми харесват техните неща, но чак за къпане и мазане - не знам  newsm78 Другото, което харесах, е Хип, сега ползвам тяхното олио против стрии и съм доволна. Вие избрали ли сте вече?

# 118
Някой беше написал , че си маже зърната вече .Това нещо за подготовка за кърменето ли е ? Че и аз се чудя кога да започвам , както и с чайовете за лактация. Започнах със шусрерови соли, дано имат ефект

# 119
Добро утро момичета ☺ Аз закарах каката сутринта и пия кафенце.
Как мислите да раждате ? Аз ще съм секцио по медицински причини , първото беше нормално , така да се каже , че имаше усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт