Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 200
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
  • София
С първото ми дете ми записваха тоновете всяка седмица след 34.Сега не съм питала,но мисля,че ще процедираме по същия начин.
dmariela, запис на тонове се прави независимо дали ще раждаш секцио или не.Това е докато ти следят бременността.
Когато ходя на консултация на 25 юли ще попитам моята док от  кога ще започнем.
Моят болничен се засича от средата на август.Аз съм с термин за края на септември така че имам време.
Ох,и днес ще е мъка.Вкъщи има майстори-плочкаджии.Страшно  Sick

# 196
Сега и да се оплача...днес се събудих от болки е кръста,бях легнала по гръб в съня си. След като се обърнах започнаха болки ниско долу в корема , нямах контракции.  Отдавам го на това , че съм се изпуснала и съм спала по гръб. А моето бебоче е много ниско и цялата тежест е на кръста ми. Днес ми е ужасна жега , закарах детето едвам, едвам на танцовата академия и пуснах климатика на 16 градуса. Дано да ми светне малко, че хич не ми е добре днес,а и така се надух...
Оплаках се качествено.

# 197
Имате предвид да се слушат тоновете на бебето , и аз викам какво е мерене , какво ли не си представих  Laughing
На мен на всеки преглед ми пускат тоновете. Не е имало преглед , на който да не ги чуем. На вас не са ли ги слушали?

Не, така тоновите са ми ги пускали 1-2 пъти  Mr. Green. Имам впредид с колан и запис на хартия, отбелязва се и дали има контракции по време на записа, не само тоновете. При мен продължава около 40мин, след това едвам ставам, че всичко ме заболява...

# 198
Аз редовно се събуждам през нощта по гръб, явно заспивам само на една страна.
То тез плодове не ми бяха за вечеря, те просто така преди лягане , иначе преди това ядох кроасан и вафли и не се сещам други неща още  Grinning

# 199
Охх и аз имах доста неприятна вечер. Преди да си легна изядох един тон слънчоглед..(голяма патка съм) и цяяяла вечер ме болеше корема... Целият ми беше надут, бебка рита...аз се опитвам да се наместя... Голям кошмар! Ама какво да се прави...Мноооого ми се ядеше вече от дни хихиххи.. Вие как сте? Често ли има неща които ви се прияждат или сте като мен 2,3и за цялата бременност?

# 200
Аз ,ако въобще вечерям, ям или плодова салата или зеленчукова. Ям само на обяд някаква храна. Сутрин закусвам плодове и отскоро ми се яде шоколад и хапваш или бисквити с шоколад или бонбони... иначе цяла бременност съм на различни неща , но не се изкушавам от нещо конкретно.

# 201
  • Варна
С предишната бременност не са ми мерили тоновете. И сега нищо не ми е споменала АГ-то.
Аз пък започнах да усещам една тежест ниско долу и като опъване докато вървя. Доста е неприятно и ми създава дискомфорт. Затова си взех днес и утре почивни дни, а следващата седмица ми е последна на работа. ММ обаче мрънка да не съм ходела изобщо вече. И преди малко ми се обади да съм ходела на лекар. Не смятам, че е нещо кой знае, колко драматично положението ми . Ще си полежа няколко дни качествено и така.

На мен нищо по- специално не ми се преяжда, но ми се пие кола. По принцип не пия кола и никакви газирани, но въпреки, че сега сигурно е даже противопоказно пия.  Embarassed

А косата ми много се промени през бременността- стана по-гъста, по- здрава, не капе и не се омазнява. Обаче сигурно, както и предния път в момента в който родя ще започне да капе на кичури. Това беше ужасно.

# 202
  • София
роко, на мен и космите ми започнаха да растат по-малко и по-бавно  Laughing
И на мен нищо специално не ми се прияжда.Нормално си се храня,даже бих казала по-малко от колкото ям по принцип.

# 203
И на мен много ми се пия кола.особено ако ми падне кръвното , само тя помага Simple Smile
Аз почти всеки ден пък ям сладолед. Ям и много зеленчуци и плодове, но и вредни неща Simple Smile
И аз имам затруднения със съня....
Наболява ме от време на време и мен корем ли е ...стомах ли и аз не знам.може и просто бебка да ме притиска. Вчера свекървата ми разказва за някаква дето в 8 м. И изтекли водите и родила.здраво е бебчето и вс е наред , но се стреснах все пак .....да идва този 9 месец , че там някак ще ми е по - спокойно Simple Smile
Иначе не мога да се оплача....освен емоциите ми неудържими...или това че един ден не ходя по голяма нужда , а на другия ходя по 3 пъти. ...странна работа.
А ааааа има едно нещо за хвалене Simple Smile довечера ще си вземам количката и ще пиша как е

# 204
Тоновете се мерят след 30г.с. или при наличието на контракции, за да се установи как реагира бебето на тях. Не знам дали знаете, но контракциите стресират бебетата, защото ги притискат и може да се случи това да се отрази на пулса им. Затова се слагат два колана - единият мери пулса на бебето, а другият - засича втвърдяването на матката. После на хартията се вижда ясно как пулсът реагира на всяка контракция. И понеже към края мястото пък става съвсем ограничено, при всяка контракция бебето е още по-притиснато от матката. Затова и някои лекари го практикуват. То няма нищо общо с пулса, който се вижда на ехографа  Simple Smile

Аз ще ходя на трета ФМ другата седмица, иначе тук също нямат практика да записват системно тоновете. Прави се само при оплакване.

# 205
При нас записът на тонове започва от 9 месец. С първата ми бременност в 9 месец един път ми ги записаха.След това в родилното докато се получи пълното разкритие бях вързана с този колан и беше ужасно не трябва да се мърдаш,лежиш само на лявата страна с една възглавница между краката.  Simple Smile

# 206
С предишната бременност не са ми мерили тоновете. И сега нищо не ми е споменала АГ-то.
Аз пък започнах да усещам една тежест ниско долу и като опъване докато вървя. Доста е неприятно и ми създава дискомфорт. Затова си взех днес и утре почивни дни, а следващата седмица ми е последна на работа. ММ обаче мрънка да не съм ходела изобщо вече. И преди малко ми се обади да съм ходела на лекар. Не смятам, че е нещо кой знае, колко драматично положението ми . Ще си полежа няколко дни качествено и така.

На мен нищо по- специално не ми се преяжда, но ми се пие кола. По принцип не пия кола и никакви газирани, но въпреки, че сега сигурно е даже противопоказно пия.  Embarassed

А косата ми много се промени през бременността- стана по-гъста, по- здрава, не капе и не се омазнява. Обаче сигурно, както и предния път в момента в който родя ще започне да капе на кичури. Това беше ужасно.

И аз съм като пристрастена към колата , а не пия газирани , за кола да не говорим. Дори си е правя е половин нарязан лимон вътре ...кеф  Laughing

# 207
Здравейте бъдещи мами, реших и аз да се регистрирам в сайта и да се отбележа. Живея в Италия и очакваме бебка Септември, но за конкретна дата немога да кажа понеже 3-ма различни доктора изказаха различни мнения които варират от 13-ти до 19-ти.

# 208
За яденето аз съм на периоди, ям едно нещо докато не ми втръсне после се превключвам на тледващо, първо много сирене и кашкавал , домати и краставици бяха, после риба и пилешко само, после череши вс ден по кило, сега са праскови, сладолед ест всеки ден, сладко ми се прияжда също, газирано и на мен ми се пие фанта и кола.
Косата ми също стана по плътна, не капе и не се омазнява .

# 209
Аз пък днес съм малко притеснена, защото по принцип бебка рита мноого...дали се обръща или опъва крачета, няма значение...усещам я. Днес не е така. Тук таме се върти и това е. Днес много се разхождах в парка и готвих....дали не е заради многото движения... Някой имал ли е такава ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт