Сватба 2017

• 114 770
  • 869
  •   1
Отговори
# 690
bobito исках да знам да не би да сте се насочили към Тера, че една приятелка миналата година й взеха здравето там Simple Smile

Относно минаването по масите - при нас си има традиция. За мен не е само да минеш и да прибереш един плик. Аз примерно знам, че ако не качиш булката на масата не й даваш пари Simple Smile Общо взето гостите те правят малко на маймуна в тия моменти (което на мен не ми пречи, аз съм била много пъти такъв гост), но става голямо шоу. Та поради тази причина ние ще минем, хем и да поздравим всеки един гост.
Това е измислено според мен, за да могат и госите да си отдъхнат малко и да хапнат (предполага се, че е купон и няма кога иначе), но сте прави, че за голяма сватба е кофти. При нас ще са 80 човека макс и мисля, че няма да е повече от час.

А къде е този обичай, ако не е тайна. Grinning Никакъв шанс да ме качват по масата и такива неща. Grinning

Ами аз съм от Стара Загора.

Е ти не си представяй, че хоро играеш върху масата - качват булката я на стол, я на масата, викат "Горчиво" около 20 пъти, от масата се дава горчивото и така. Шоу е, а най-важното гостите се чувстват удовлетворени и се надпреварват коя маса е била по атрактивна от другата Simple Smile

# 691
  • София
Не е моето нещо това просто, не бих го направила,ама то нашата сватба не беш от най- традиционните. Grinning Нямахме крадене,нямахме църковен брак, нямахме хвърляне на жартиер. Не ми допадат тези неща. Важно е всеки да си направи сватбата така, както му харесва.  Hug

# 692
И аз съм присъствала на качването по масите ( все пак и аз съм от Ст.Загора Simple Smile ) , но ще го пропусна на моята сватба. Както и танцуващите кумове с пиле и торта  Mr. Green ,че си е доста вероятно накрая всичко да се разпилее по пода. Като се добави факта, че кумът е от Северозапада и е тотален танцов инвалид, вероятността клони към 100% мазало.  Mr. Green Махам и ваденето на жартиера на булката от младоженеца, защото после ще ни е трудно да обясним на децата(момиченца на 6г и на 4г.), какво прави баща им под роклята на мама. Mr. Green

# 693

При нас си имаше час за влизане, никой не е влизал и после пак да излиза. Всички преди да влязат си получиха шампанското, имаше поздрави, дадохме им подаръчетата, те ни дадоха пликове, подаръци, пари и т.н.[/quote]
Абсолютно, уелкъм дринкът се прави извън ресторанта, т.е на открито - в градината или около ресторанта, зависи от мястото. Обикновено се прави гостите да не скучаят по време на снимките на младоженците, нещо като свързващо звено между ритуалите и купона. Например: правят се да речем шатричка, където се предлагат шампанско и кетъринг, високи маси, на които гостите могат да си оставят питиетата и да си говорят. То си има обявен час, а и преди да се появят младоженците, никой не се пуска в ресторанта.

Нашата сватба ще е горска, ресторанта е на открито, като над него има шатричка. И дефакто гостите от колите, вървят 10метра и са в ресторанта. Чудя се дали е удачно по този начин да ги чакаме на входа ? Или да се настанят , да пият по нещо, да мине изнесения ритуал и така да ни поздравят с подаръците?

# 694
  • London, UK
Скрит текст:
А сценарии за сватбата измислихте ли? В тих ужас съм, защото си нямам ни най-малка идея как трябва да протече събитието. Утре вечер имам среща с един DJ и очаквам той да ме светне по темата.
Основното ястие при нас ще е свинска вратна пържола със сос, гъбки и картофи. А преди това има предястие кашкавалчета в бекон.

Променихме датата на 29.04.2017 Стара Загора 

И аз това го мислих дълго време, но накрая това което решихме е: мъжа отива да взима кумовете, после ме взимат мен и отиваме към църквата, където ни чакат гостите. Оттам гостите отиват на welcome drink с кафе и сладки в ресторанта, а ние с кумовете на сватбена фотосесия. След фотосесията отиваме в ресторанта за изнесена церемония и после си е купон - музика, танци, игри и ритуали, хапване, пийване.

Хей, при нас програмата е едно към едно с вашата, страхотно си е. Дори смятам, че се облекчава доста ходенето насам натам. Даже след изнесения ритуал ще правиме снимки с всеки и ще събираме подаръците. После по време на купона ще мина за едно наздраве с всеки.

Абсолютно същия е плана. Веднага след изнесената церемония ще приемаме поздравления и подаръци и ще си правим снимки. Единствено фотографката ме посъветва снимките да са след приемането на поздравления, а не по време, защото ставало по-бързо така. А вече по време на вечерята ще минем по масите само за наздраве, за да не се обидят гостите Simple Smile

# 695
Може ли някоя годеница да предложи подаръчета за децата на сватбата или още не сте мислили? И мислите ли, че би била добра идея да си наема аниматор за тях, за да се забавляват родителите им?

# 696
  • София
Ние имахме към 5,6 деца, най-голямото май беше на 9 г, най-малкото на 2 г  Имахме една отделна маса за децата. ( Те си имаха места при родителите си, но тази беше за игра един вид). По столовете имаше балони за всички. Бяхме им взела книжки за оцветяване и моливи и телефони, които правят мехурени балончета. Преди сватбата бях чула коментари, че децата нямало да се занимават с такива неща, да ви кажа много им харесаха, а и родителите бяха впечатлени, че съм се сетила да направя нещо за децата.  Simple Smile

# 697
Ние имахме към 5,6 деца, най-голямото май беше на 9 г, най-малкото на 2 г  Имахме една отделна маса за децата. ( Те си имаха места при родителите си, но тази беше за игра един вид). По столовете имаше балони за всички. Бяхме им взела книжки за оцветяване и моливи и телефони, които правят мехурени балончета. Преди сватбата бях чула коментари, че децата нямало да се занимават с такива неща, да ви кажа много им харесаха, а и родителите бяха впечатлени, че съм се сетила да направя нещо за децата.  Simple Smile
Браво, чудесна идея! Аз съм винаги с мисъл за децата, въпреки че още си нямам. Ресторантът с това ме впечатли най-много - имат отделна стая с итделно озвучение и телевизор, което преустройваха в детски кът. Но и споменатите от теб неща не биха били излишни  Simple Smile

# 698
Чудесна идея. При нас децата ще са 10 Mr. Green

# 699

При нас децата ще 7-8, но варират според мен, заради време и болести, та може би е по-добре със залагалки отколкото с аниматор в моя случай. А за подаръци на децата мислили ли сте?

# 700
  • София

При нас децата ще 7-8, но варират според мен, заради време и болести, та може би е по-добре със залагалки отколкото с аниматор в моя случай. А за подаръци на децата мислили ли сте?

Ами при нас именно книжките и телефоните за мехури си бяха за техен подарък.  Simple Smile

# 701
Здравейте, при нас ще има около 10-12 деца, повечето ще са мънички около 1-2  годишни но има до 10 годинки. Подарък ще има мислех да сложа Киндер Яйце според това момче/ момиче. Отделно ще сложа на тяхната маса балони, сапунени балони, ще има блокове за рисуване както и моливи. За а се занимават

# 702

Ами при нас именно книжките и телефоните за мехури си бяха за техен подарък.  Simple Smile
Тези телефонни за мехури къде могат да се намерят?

# 703
  • София
Скрит текст:

Тези телефонни за мехури къде могат да се намерят?

От джъмбо накупи всичко, вероятно, ако идеш там ще ти хрумнат много идеи.  Simple Smile

За малките деца тези на 1-2 г не мисля, че е подходящ подарък шоколадовото яйце, доста майки не дават шоколад на децата си на тази възраст, а и така трябва да бъде според мен.

# 704
sea.sea we'll see ya Grinning  Мноооооого благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт