Сватба 2017

• 114 842
  • 869
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте на всички Simple Smile

Доста търсих, но не намерих тема "Моята сватба през 2017та"? Тъй като съм нова има вероятнот да има такава, а аз да не мога да я намеря Simple Smile Ако може някои да помогне , ще съм много благодарна!

# 421
Сеа, наистина си страхотна, браво Simple Smile

# 422
  • София
Благодаря ви  Hug

# 423
Здравейте момичета, аз да попитам а халки харесахте ли си? Ние да и сега ще ходим да ни ги направят.
Здрасти, аз още не съм си избрала. Гледахме по каталог само някакви модели, изпрати ми ги от SSG, но не съм питала все още колко струват. Май по-нататък ще ги купуваме.

Скрит текст:
Момичета, да ви попитам вие ще имате ли книга за пожелания? Аз исках да имам, но всички ми казват, че ще получа картички и никой няма да пише в нея. Мисля си и за дърво на което всеки си оставя отпечатъка, но ме притеснява, че по-възрастните хора няма да разберат за какво е или няма да искат да се цапат, или като цяло ще им дойде прекалено не-българско. Те и сега ми мрънкат, че искам да вкарам много от американските и западни традиции. Има и едни рамки в които се пускат сърчица на които всеки е написал пожелание. Този вариант ми се струва добър, само че мястото за писане върху сърчицата не е много голямо. Просто ми се иска да имам нещо което ще ми остане като спомен и ще е събрано на едно място, защото като получа 50-100 картички няма как да си ги гледам всички заедно. Последната ми идея (и тя си е лично моя, не съм я виждала никъде) е да си взема книга за пожелания и който пише в нея пише, а аз после на празните страници (защото такива 100% ще има) да си залепя картичките които съм получила. Вие какво мислите? Как ще процедирате с тези неща?
Ако държиш да имаш книга с пожелания, си направи. Аз съм била на сватби с книги за пожелания и е много яко, всички писаха. Но е популярно това. Според мен от по-горе изброените, книгата е най-удачно. Картичките може отделно да си ги събереш, не е задължително да ги лепиш. Но както прецениш. Аз мисля, че няма да имам книга, защото после само прах ще събира, но като идея я одобрявам.

Sea.sea, много хубава булка си била. Браво!

# 424
Здравейте момичета,

Малко късно се включвам, но се надявам да съм полезна все пак.

Относно църковния брак - ако поповете не се съгласят да ви направят ритуала преди гражданския брак предлагам вариант, който на мен ми предложи жената от ритуалната зала: каза, че без проблем може да ми даде номера на свидетелството (който всъщност трябва за църквата) предварително и в последствие да ми издаде документите. Попитайте в ритуалните зали за подобни опции. Тази информация ми е от ритуалната зала в Несебър.
Като цяло ние държахме и двата ритуала да са изнесени и реални и си запазихме всичко. Ако един поп не се съгласи, то друг не вижда проблем, така че просто трябва да се намери някой по-светски човек Simple Smile

Относно препоръка за ди джей: доста хвалени са Бедрос, Хорхе и Живко Микс.
Аз лично се срещах с Хорхе. Доста ми допадна, но цените му за сватба извън София ми дойдоха в повече. Иначе за сватба в града са доста приемливи.

Надявам се да бях полезна!!!
Успех с организациите Wink

# 425
Здравейте момичета,

Относно църковния брак - ако поповете не се съгласят да ви направят ритуала преди гражданския брак предлагам вариант, който на мен ми предложи жената от ритуалната зала: каза, че без проблем може да ми даде номера на свидетелството (който всъщност трябва за църквата) предварително и в последствие да ми издаде документите. Попитайте в ритуалните зали за подобни опции. Тази информация ми е от ритуалната зала в Несебър.
Като цяло ние държахме и двата ритуала да са изнесени и реални и си запазихме всичко. Ако един поп не се съгласи, то друг не вижда проблем, така че просто трябва да се намери някой по-светски човек Simple Smile

Аз лично се срещах с Хорхе. Доста ми допадна, но цените му за сватба извън София ми дойдоха в повече. Иначе за сватба в града са доста приемливи.

Аз бях на сватба на едни приятели, на която Хорхе беше DJ, на мен лично неговия стил на водене не ми допада. Много говори и нещата, които говори не са ми забавни. Харесвам по-обрани хора, при мен е голям проблем намирането на DJ. Sad

# 426
Момичета, какво сте измислили за украсата? Аз обмислям идеята да наемем флористка, която да се погрижи за украсата на масите, тъй като аз искам главно украса от живи цветя. Някоя от вас наясно ли е колко би струвало това и изобщо удачен вариант ли е? Споделете вашите идеи за украсата и мислите ли да си правите някои от нещата сами?

# 427
  • София
Не мога да ти кажа конкретни цени, но живите цветя са доста скъпи, особено ако ще са ти основна украса. Ние имахме на масата едно сандъче с истински лилави рози като украса и на тортата също имахме живи цветя. Изкуствени не сме имали.

# 428
Аз смятам да правя украса от рози, може и да добавя лилиуми. Отделно мисля да има свещи и перли. Това е, мисля, че ще се получи добре, хем ще е стилно, хем ще е семпло и няма да е претрупано. Цветята ще бъдат живи задължително.
Смятам да наема и аз една жена, която да ми подреди украсата, като предварително ще уточним как точно да бъде подредено.

# 429
Здравейте момичета,

Аз бях на сватба на едни приятели, на която Хорхе беше DJ, на мен лично неговия стил на водене не ми допада. Много говори и нещата, които говори не са ми забавни. Харесвам по-обрани хора, при мен е голям проблем намирането на DJ. Sad

Възможно е и такъв да е, ние само една среща си направихме и останахме с добро впечатление (нямаш идея с какви сме се сблъсквали Simple Smile ) Като цяло едно от спряганите имена за София е.

Момичета, какво сте измислили за украсата? Аз обмислям идеята да наемем флористка, която да се погрижи за украсата на масите, тъй като аз искам главно украса от живи цветя. Някоя от вас наясно ли е колко би струвало това и изобщо удачен вариант ли е? Споделете вашите идеи за украсата и мислите ли да си правите някои от нещата сами?

Аз си наех флористка за украсата. Ние ще сме с живи цветя. Тарифата на жената е 10% от стойността на цветята. Транспорта е отделно.
За цена на цветята е доста относително, тъй като има някои, които не се намират всеки сезон и съответно се оскъпява ако ги искаш извън сезона. Ориентировъчно една висока ваза с цветя е от порядъка на 40-70 лв., по-ниските са по-евтини. За украса на младоженската маса цените са около 250-350. Ако нещо друго те интересува, питай Wink

# 430

Аз си наех флористка за украсата. Ние ще сме с живи цветя. Тарифата на жената е 10% от стойността на цветята. Транспорта е отделно.
За цена на цветята е доста относително, тъй като има някои, които не се намират всеки сезон и съответно се оскъпява ако ги искаш извън сезона. Ориентировъчно една висока ваза с цветя е от порядъка на 40-70 лв., по-ниските са по-евтини. За украса на младоженската маса цените са около 250-350. Ако нещо друго те интересува, питай Wink
[/quote]
А ти от къде си? Може би си споменала по-назад, но съм пропуснала. Трябва ми флористка от Варна (по възможност). И в твоя случай предполагам няма да има агенция, нали? Май и аз искам така да направя, но не съм сигурна дали една жена ще успее да се оправи сама. newsm78

# 431
 Цялата сватба си организирахме сами + украсата.Имахме много идеи,много желание и много помагачи Wink(главно действащо лице беше кумата).Бутониерите,украсата в ресторанта и моя букет направи тя!От ресторанта,когато го видяха украсен ме питаха за кординати на фирмата,която е украсявала.
  Живи цветя купихме(2 цвята рози-0,50ст бр ,купихме 150бр).Свещници за всяка маса 20лв(общо),свещи 14 лв,малки дървени дъски,на които пишеше нашите имена и датата 5,6лв.Тейбъл картички перлен катастрон и дантела(пак кумата ги прави).Букета за кола моя приятелка го направи огромен! 14 лв целия !.Цветята отново купихме от борсата в София(пазара Димитър Петков)
 За да не става мн.дълъг пост- украсата ни беше най-много 350 лв всичко.Столовки осигуриха от ресторанта.Вечерта преди сватбата украсихме ние и приятели.Може и без агенция(лично аз мисля,че това са излишни пари)Подготовката беше много приятна.Забравих да кажа,че ние бяхме 58 човека,9 маси Wink

# 432
Be_special,горе долу и нашите гости ще са толкова.
В кой ресторант бяхте? Аз още търся ресторант, но предпочитам да е в хотел.
И аз ще организирам сама без помощ на сватбена агенция и то от чужбина.
Момичета искам роклята ми да е бг и съм се ориентирала към София Борисова и Стоян Радичев. В какъв ценови диапазон се движат?

# 433
Cloe,в Панорама на Дондуков бяхме(останахме много доволни).Единственият минус е,че хотелска част няма,иначе каквото обещаха го изпълниха!
 Роклите на С.Радичев са невероятни!Ходих до бутика му в Асеновград,харесах рокля за 1250лв,имаше и по 800 ,но моята не е от него Wink

# 434
Be_Special, много ти благодаря за подробната информация относно украсата bouquet Аз също мисля, че ще е не само по-евтино, но и много по-приятно ако сами си направим тези неща. Надявам се само да се справим, защото май не се очертава да имам помагачи. Трябва да поразгледам как вървят във Варна цените на цветята.

Общи условия

Активация на акаунт