Сватба 2017

• 114 915
  • 869
  •   1
Отговори
# 525
Позатрих  Mr. Green се от темата, но да се отчета. Сменихме си дата от 22.04.2017 на 29.04.2017
-Роклята е избрана и капарирана
-Пръстени- избрани и капарирани
-Запазени дата и час за гражданския брак
-Ресторант- капариран
-Менюто е избрано
-Покани измислени, но все още не съм ги дала да ми ги принтнат на паусна хартия

# 526
Tsveti_G   bouquet Надявам се и аз някой друг да се включи със съвети и предложения, ако не, ще импровизираме  Simple Smile Просто съм много мнителна и все гледам да се застраховам  Grinning

# 527
Момичета, никой ли няма да откликне на въпросът/молбата ми за помощ?  Rolling Eyes

Принципно ресторантите си имат готови бланки за договори. Можеш да ги попиташ. Ако нямат можеш сама да изискаш да си сключите ако държиш. Като информация в него можеш да запишеш всичко, което прецениш - от менюто и цената му до дати за плащане и часове за настаняване. Общо взето си е договорка между двете страни. Хубаво е да го има, моя приятелка миналата година й казаха 5 месеца преди датата за сватбата, че кувертът, който си е избрала вече не се предлага и могат да й предложат подобен с по-висока цена (имали нов управител и не били наясно, че стария е резервирал стар куверт). Тя съответно нямаше какво да направи и се наложи да се съгласи.
Та ако имаш черно на бяло написано всичко поне можеш да си отстояваш правата.

# 528
Да, точно заради такива неща си мисля, че е по-добре да има нещо наистина, да не вярвам само на думи. Благодаря ти, Stefka1987, дано на всички всичко ни е наред и да няма неприятни изненади.  Hug

# 529
Здравейте,

Имам следният казус. Живея в София и юли месец ще правя сватба в Пирин Голф близост до Разлог. Планувах да подпиша някой ден преди датата в София и да имам изнесен ритуал в хотела без юридическа стойност. В самият ден исках да сключим църковен брак в местната църква Св. Благовещение в Разлог. Проблемът е,че свещеникът там държи кумовете да имат венчавка, а ние нямаме хора или имаме само едни приятели,които имат такава венчавка...но искаме други да ни кумуват.Имам няколко варианта - да не правя венчавка на деня или да направя и венчавката изнесена в градината на хотела и проведена от друг свещеник. Аз съм по-скоро за втория вариант, при който ще имам все пак църковен брак на деня на сватбата.

Може ли да ме посъветвате някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Има ли опция някой свещеник от друго населено място да ни венчае там и услугата колко би струвала?

Много се надявам да получа някакви насоки,че леко се позагубих вече...

Благодаря много  Simple Smile

# 530
  • София
Скрит текст:
Здравейте,

Имам следният казус. Живея в София и юли месец ще правя сватба в Пирин Голф близост до Разлог. Планувах да подпиша някой ден преди датата в София и да имам изнесен ритуал в хотела без юридическа стойност. В самият ден исках да сключим църковен брак в местната църква Св. Благовещение в Разлог. Проблемът е,че свещеникът там държи кумовете да имат венчавка, а ние нямаме хора или имаме само едни приятели,които имат такава венчавка...но искаме други да ни кумуват.Имам няколко варианта - да не правя венчавка на деня или да направя и венчавката изнесена в градината на хотела и проведена от друг свещеник. Аз съм по-скоро за втория вариант, при който ще имам все пак църковен брак на деня на сватбата.

Може ли да ме посъветвате някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Има ли опция някой свещеник от друго населено място да ни венчае там и услугата колко би струвала?

Благодаря много  Simple Smile

Няма такова изискване, направо аз се ядосах като те чета, какви са тези работи. Може ли изобщо свещениците самосиндикално да си измислят правила...  Close

Забравих коя от вас даде линк за рокля - направо е вълшебна.  Heart Eyes Аз имах една идея за рокля, но като отидох да меря такъв модел се оказа, че въобще не ми отива и се спрях на друг.  Simple Smile

За ресторанта - ние имахме само бележка за платен капаро, но доста често комуникирахме с ресторанта и въпреки че и аз съм много мнителна за ресторанта точно не съм се притеснявала.  Simple Smile Виж диджеят не ми вдигна веднъж и изпаднах в криза.  hahaha

Колкото по-рано си организирате нещата, толкова по-добре.  bouquet

# 531
Здравейте,

Благодаря много  Simple Smile

Много набожен тоз свещеник бе Thinking чак да не повярва човек. Аз за първи път чувам за такова изискване да си призная.
Няма ли друга църква наблизо?

А принципно може да дойде друг на място да ви проведе ритуала, въпроса е да намерите някой, който да се съгласи. За цената е много относително, но върви около 200-300 лв.

# 532
Да, и аз знам,че няма такова изискване и бях много учудена,но като не иска явно няма е той. Лошото е ,че е на цялата епархия свещеник т.е. двете църкви в околността  Sad А ако е друг се притеснявах пък да няма някакви забрани между служенето в различни епархии....?

# 533
  • София
Момичета, никой ли няма да откликне на въпросът/молбата ми за помощ?  Rolling Eyes

Изготвя се фактура за сумата на капрото и договор с цената на кувертите и допълнителните неща./такса за внасяне на алкохол, допълнителнп ползвне на залата над определения час и т.н/

# 534
  • София

Изготвя се фактура за сумата на капрото и договор с цената на кувертите и допълнителните неща./такса за внасяне на алкохол, допълнителнп ползвне на залата над определения час и т.н/

Май на малко места го правят това, а е хубаво да го има.

# 535
Ние като капарирахме ресторанта подписахме договор и съответно ни издадоха фактура за плащането. Самият договор е доста подробен - има описани естествено дата/час, условията за капарото, оувъртайм, куверт с приложе оферта с различните ястия, от които може да се състави куверт, таксите за внасяне на алкохол, какво следва при отпадане на събитието и разни такива.

# 536
Мислите ли, че е време да се обърне внимание и на булчинската рокля? Ориентирали ли сте се какво искате, как си я представяте? Или всички дружно да се втурваме към Асеновград без много, много да му мислим Simple Smile
Честита Нова Година и от мен! Много здраве и хубави емоции ви пожелавам!
Love Summer, аз мислех булчинска рокля да търся месец преди сватбата, ама преди месец съвсем случайно влязох в един магазин и се влюбих в една и си я купих. Според мен трябва малко по-рано да се избере. Знаех само, че исках да е тип принцеска (не права) и знаех, че не искам да обиколя всички възможни магазини. Затова бях само в два магазина (във втория отидох ей така, колкото да си кажа, че съм ходила и на друго място). Пробвах няколко и първоначално тези, които много ми харесаха, се оказа, че не ми стоят толкова добре колкото тази, която я мерих просто така и в която в последствие се вкюбих.
Когато облечеш роклята, просто си усещаш, че е твоята.

Кети*9, хубаво е да си имате договор, но да не се стига до там, да се налага да се разправяш с някой, че с договор и без договор, пак може да те изпързаля. Ние имаме подробен договор с ресторанта, в който ще сме.
Би трябвало те да имат драфт на договора и да ви го пратят. Ако няма такъв в общи линии се описва, че възложителят (младоженците) възлага на изпълнителя (ресторанта) да проведе сватбено тържество. Описват се място, час, локация, брой гости, куверт-какво включва, колко струва, такса за алкохол, торта. Ако има изнесен ритуал, украса, озвучаване, дегустация на куверта-кога, хотелска част, ако има такава, ще се ползва ли, условия на ползване, както и цени.
Към всяко перо се описват подробности, ако нещо не е ясно се прави плаващо. Например брой гости: между 100-150, като броят ще бъде уточнен 5 дни преди сватбата или час -  от 14:00 до 05:00, като точният час ще бъде уточнен 5 дни преди събитието.
Хубаво е всяко нещо да бъде описано, дори да не се поема от ресторанта или да е безплатно от негова страна, т.е. например торта - възложителят си осигурява тортата, като изпълнителят не е ангажиран с това или ако осигуряват изнесен ритуал безплатно (т.е. столове, арка и тн), е хубаво да се упомене, че е срещу допълнително заплащане от 0 лв.
Описва се ако има авансово плащане, условия на плащане в ресторанта, ако има овър тайм, някакви допълнителни наеми за нещо. Ако има допълнителни услуги, които се заплащат или съответно такива, които не се заплащат или по-точно безплатни. И накрая при неизпълнение на договора, неустойки, които си дължат страните.
Ако имаш други въпроси относно това, питай. Може да видя да ти пратя нещо примерно. Важното е всичко, което сте уговорили и както сте го уговорили, да присъства в договора. В кой ресторант сте?
Момичета, пак ви моля, казвайте имената на ресторантите, DJ, магазини от които сте пазарували, имена на фризьори, гримьори. Иначе ако казваме запазих това и онова, няма да си бъдем много полезни. Благодаря.
Пръстени мисля да си вземем от SSG на Солунска. От там ми е годежният пръстен и други неща съм купувала и ми харесват.

M0n17y, много е хубава роклята. Страхотна е. С камъни е нали? На моята бюстието е цялото с камъни и предната част, и гърбът също, направо е уникално, надолу е органза, абсолютно изчистено (за сметка на горната част).

Aimbriel, всеки свещеник си е с разбирането.  Аз лично искам изнесен църковен ритуал, по-назад писах в темата. Ще направя всичко възможно да бъде така, ако не стане, ще минем през църквата. Не е фатално. Казах си, че няма да се напрягам за сватбата. Както дойде. Само музиката и храната да са ок, другото се оправя. Ако има свещеник, който да се съгласи да го направи, по-добре изнесен ритуал. Аз все още не съм се заела с тази част. Ако не става, идете в друга църква. След като е задължително само да бъдат кръстени кумовете, а не венчани, няма смисъл да търсите други такива, само защото свещеникът така е преценил. Няма да ти откажат от друга църква. Можеш да се венчаеш в която църква поискаш ти. Разгледай около Пирин Голф за други църкви. Може и от Банско или селата около Разлог. Вече зависи на теб колко ще ти бъде удобно.

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 20:58 от shakri

# 537
Явно 07.07.2017 г е желана заради седмиците.  Simple Smile Симона вие на 01.07 ще имате само тържество, така ли.  Simple Smile

Ще имаме и изнесен ритуал, но ще го води наша приятелка и ще си имаме наш сценарии.  Blush Crazy

# 538
Аз мисля да търся булчинска рокля най-рано 3 месеца преди сватбата, защото дотогава може да има вариации в теглото /надявам се  Praynig  Laughing/. Същото се отнася и за халките. За рокля мисля да отида директно до Асеновград - и са по-евтини, и има по-голям избор. За халки ми препоръчаха Сара Трейд в Раковски. Тук в София цените са много надути.

# 539
За халките и на мен ми препоръчаха Сара Трейд и ще отидем до там. За роклите, наистина са по-евтини в Асеновград, но се надявам и тук да намеря това, което ми харесва на добра цена. Ако пък не отивам там. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт