Любители на котки - Тема 106

• 62 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И мен ми се струват на 3-4 седмици, но може и на 5 да са. Рано им е за друга храна. Сега само адаптирано мляко им трябва и да цокат с биберон/спринцовка/пипета. Peace

-Petia-, дано мацинка се възстанови. Може просто нещо да се е била наранила и като я боли, да не е искала да яде.

Sweet_Dreams@, пиши как е котачето, че ви мисля.

# 166
Благодаря...

Пусната тема във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/838946409452474/?fref=ts
Ще я познаете по снимките на котетата.

Ако имате идея или желание за временен подслон за седмица, споделете го.  Praynig
До петък трябва да са приютени някъде.  Confused

# 167
  • Пловдив
Днес моята кукувица е в пълна, бойна готовност. От сутринта ни направи на решето от дране и гризане. Дебне, играе. Хапна мъничко пак само. Пи и малко вода. Ходи на доктор, набучкали ѝ витамини. Мие се, мърка, само дето не яде. Акото ѝ е чисто, не повръща. Докторът и той се почесал по главата. Ще ѝ слагат витамини да я подсилят няколко дни.
Нямам цветя иначе. То аз съм една цветарка... Да не дава Господ! Имам един кактус и едно дето не знам как се казва, ама не пуска сок. Кактусът е от онези с присадката, много бодлив и си е цял. Тя там още не може да се качва при него.

# 168
Здравейте и от мен!За съжаление не мога да се похваля с добри новини.Както се бях обнадеждила така сега не съм.Котето за мен се е предало и отказва всичко.Крие се в тъмни ъгли,не иска навън,не иска да идва при мен,гледа с наведена глава и празен поглед.През нощта е повърнал всичко,както и сутринта.Вода категорично отказва.Сега го оставих на спокойствие и не знам.

# 169
Добре, аз не разбрах според ветеринарния лекар какви са му шансовете на котето? Каза ли нещо? Например колко е критичният период? КОга евентуално трябва да стане ясно?
Те обикновено казват има ли шанс, няма ли, какво следва?

# 170
Никой не е говорил за критичен период и шансове.Отидохме заради травмата на крака.Тогаво нищо му нямаше освен лапичката.Каза да отидем след 10 дни някъде,когато му свършат инжекциите.Ако  до тогава няма подобрение и продължава все така ще се наложи ампутация.Никой не е говорил за това,че котето може да умре.До снощи всичко беше нормално.

# 171
Здравейте! Пиша рядко, но чета. Радвам се, че моята Маца все още си е първата страница. Милата, вече е над десетгодишна, явно ще стареем заедно Simple Smile.
Най-накрая имам сили да ви разкажа какво се случи с Ники - персийката на едната ми дъщеря. Ники е около 6г. персийка, много палава и своенравна. Взехме я преди време у нас, защото дъщеря ми е бременна. Преди около 20 дена падна от прозореца - 8 етаж, на цимента долу. Издебнала е стаята, в която не я пускаме и там вече лесно - гълъбите са пред стъклото. Не мога да опиша ужаса като я видях. Мислех, че е краят. С рев я заведохме до най-близката клиника. Биха и всякакви неща и я оставиха  обездвижена в кашон за 24 ч. да видят дали има шанс. Оживя! На рентгена беше второто чудо - цял гръбнак, цял череп, здрави 4 лапи, само счупвания в таза. И се започна - хранене със сприцовка (счупени 2 зъба и прехапан език), водичка пак така, постепенно взе да близва сама, да пишка, да се съживява, тръгна, влачейки задните лапички. Оперираха я преди 10 дни. Сега е добре, възстановява се бързо, единствено не може да скача нависоко.
Стана дълго. Исках да споделя - не отписвайте писаните в такива случаи! Да, страдат, боли ги, но не трябва да се прибързва с евтаназия. Ако бях послушала мъжа ми, сега нямаше да я има.

# 172
Здравейте,

От два дни котето ми е с разстройство. Не сме сменяли храната. Игриво е, пие вода, хапва по малко /преди имаше доста сериозен апетит/. Утре ще я водя на ветеринар, но се чудя дали мога да и дам активен въглен и по колко, както и през колко време.

На някой случвало ли му се е?

# 173
Sweet_Dreams@, да не би да е от лекарствата, които са му изписали? Разсъждавам си просто  newsm78 Милото котенце, дано да се оправи  Hug

Дъждовно време, късметлийка е персийката. Нашия Шошо два пъти пада от терасата на 6-тия етаж, на цимент. Първия път две предни счупени лапи, втория път нищо. На брат ми котето при идентично падане не оцеля за съжаление. Да се възстановява бързо Ники  Hug

# 174
Ами да ви кажа и аз си мисля,че е от лекарствата или преяжда.Защото сега за да се храни трябва да му махна яката,да го изчакам и да му я сложа пак.А откакто е с яката яде,като все едно няма да яде повече.Но вода категорично отказва.Днес бяхме цял следобяд навън и  забелязах,че когато е без яката погледа направо му се променя.Имам чувството,че се депресира от това нещо.То сигурно не е и приятно де.За вечеря му дадох малко прясно мляко и добре си хапна.Започна и да си тръска крачето.Като притреперване.Не знам дали е добър знак.

# 175
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
bla-bla, може да се даде активен въглен, но колко не знам. Няколко поста по-напред някой беше писал, че е дал разтворен във водичката за пиене.

Sweet_Dreams@  някои котки изобщо не налитат да пият вода. Набавят си я чрез храната. Който обаче е на суха храна, при всички случаи трябва да дава вода. Яката няма начин да не го стресира. Peace

Дъждовно време, стискам палци Ники да се оправи. fingerscrossed

-Petia- , да припомня, че с малко коте се играе само с ръка в ръкавица за да се научи, че гола човешка ръка не се напада. Тя служи за галене и милувки. Ръкавицата помага да заместите котешките му братчета и сестричета, с които се дерат и хапят на воля.

# 176
  • Пловдив
О, това не го знаех за ръкавицата, много благодаря.

# 177
  • на брега на морето
Ами да ви кажа и аз си мисля,че е от лекарствата ...
И аз мислех, че е от лекарствата и днес щях да го напиша. Изобщо котето е стресирано - лекарства, доктор, яка. Ще се оправи, има шансове душичката. Само то ми е в ума. Ако имаш възможност за капките на д-р Бах - Витлеемска звезда - тя се ползва при емоционален и физически стрес.
С цяла душа те подкрепям, представям си какво преживяваш  Hug

Вчера си взех малко валериан на капки, че ми призля и съвсем забравих комбинацията валериан - котка. Рафаела настръхна много особено - на средата на гърба козината й щръкна като гребен на пънкар, а опашката като телена четка.  Grinning

# 178
Здравейте!
Имам проблем с котката.
Преди няколко дни забелязах,че залита леко със задната си част. Заведох я на доктор /д-р Лалев, Пловдив/, при което й биха инжекция и и давахме лекарство перорално 3-4 дни. Не виждам някакво особено подобрение, а и да искам не мога, защото се скатава зад дивана от 2 дни и не иска да излиза. Почти спря да яде и да пие вода  Sad Не искам да пребързвам със заключенията, защото вкъщи се прави ремонт в същото време и е голяма дандания, хора, рязане, къртене и т.н. Подозирам, че може и да е заради това.
Днес пак ще я водя на преглед, ако имате добри впечатления от пловдивски доктор, моля споделете.
Изчетох доста противоречиви мнения и съм в дилема...

# 179
Навремето предишния ни котарак го кастрирахме при Лалев. Впоследствие веднъж го бяхме водили при него да му чисти зъбен камък и да му извади едно зъбче. С кастрацията тогава всичко мина добре. Но за зъбчето, което беше счупено и почистването на зъбния камък... имах някакво подозрение. Котаракът 11 часа не излезна от упойка. Още си спомням сякаш е било вчера как писах разтревожена тук дали е нормално толкова часове да не излезе от упойката. Повечето разбира се споделиха, че не им се вижда съвсем в реда на нещата. Което ме навежда на мисълта, че някак нещо не му е преценил количеството упойка или бог знае какво.

Разбира се това беше преди много години. КОтарачето ни умря години по-късно от съвсем друго нещо. И когато в края на 2014 взех ПиратЯ, реших да се допитам до моята позната (също ветеринар, но вече не практикуващ) къде да кастрирам новото котараче. Тя самата навремето ми беше препоръчала Лалев в Кършияка. Но този път каза да не ходя там. Аргументът ѝ беше, че много е занемарил кабинета. Било мръсно. Каза го с половин уста. Явно чувстваше неудобство да обсъжда колеги. Та нищо чудно да е имала и друга причина.
Попита ме в кой квартал съм и ми препоръча лекар в нашия квартал. Ходили сме при този лекар сега само за кастрацията и ведно с нея заши клепача на изваденото оченце на Пиратко. Доволна съм.
Та това е от мен относно д-р Лалев. Ако е същият де...

Общи условия

Активация на акаунт