Любители на котки - Тема 106

• 62 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Стейси Грей, точно това е споменал. Точно днес щяхме да я водим на ваксина. Дано не е това. Уффф...

# 151
Е браво на майка ти!  hahaha То браузърите имат и бек, и разни други неща могат да се опитат да се върне изтрито, най-вече електронните пощи имат кошчета, в които първо отива изтритото, а кошчетата не се изпразват веднага, ама ... минало-бешало.  Rolling Eyes За другия път ще знае. Peace
Има,ама е ината и не слуша.Натиска,трие и омазва всичко.Писна ми от преинсталации,активации,а в момента даже е с два фб профила-не знам какво направила от телефона си.
Иначе щяхме да имаме автентични съвети от Галакси.Май доста сме с бесотии тука,щеше да ни е от полза.

# 152
-Petia- стискам палци да се оправи.
Топи си яде нормално в жегите не съм забелязала да отказва храна, но повечето се оплакват, че не искат да ядат.
Ние сме с  разстройство и повърна еднократно смляната храна от сутринта, водихме го, мериха температура - няма, биха му противоповръщащо и за разстройството и утре пак искат да го видят. Никаква храна до утре, а той търси, милият ми.

# 153
Отново ще кажа,че не претендирам за нищо.Полагам грижа и усилия доколкото ми е възможно.Темата е "Любители на Котки" и аз съвсем искрено си признах,че не съм от тях.Обърнах се тук за помощ и съвет,защото бях объркана,шашната и потресена от случката.Не съм виждала и не искам повече да виждам подобно нещо.Ако искайте ми вярвайте откакто го видях какво прави не съм спала,само си представям как си откъсва нещо.Не съм слагала залък в устата си,защото ми се повръщаше и ми се причуваше как се дави със собствения си крак.Не знам и на мен какво ми стана никога ама никога не съм се чувствала така.Явно нещо психиката ми се е повредила.

На ветеринара му имам доверие и го познавам от много години.Отнася се много внимателно към животните.Той каза,че има чувствителност,но слаба.Гледаха го 2ма човека.Сега ще продължим лечението с 2та вида инжекции и спрея.Ако няма подобрение крайна мярка е ампутацията.Ако не се оправи крачето,но пък свикне с влачещата лапичка не бих го ампутирала.Откакто му биха инжекциите крачето го държи високо,а не се влачи.Не се опитва дори да се ближе,той и не може де.Не се е и опитвал да се яде.Което мисля,че е добър знак  ям78 Пръсках го със спрея и направо подскочи,като ужилен.

Иначе днес правихме 1 час разходка навън.Попече се на слънце.Малко ми се вижда депресиран от тази яка.Като с усмирителна риза е.Мъчи се да я сваля дано не успее.Походи малко,но се уморява.С добра храна и повече тренировки ще заякне.Хапва си доста добре.Малко ми е криво,че трябва да седи затворен,но.....

# 154
  • Пловдив
Sweet_Dreams, аз също нямаше да мога да се съвзема от подобна гледка, напълно те разбирам. Дано се оправят всички котета и да са здравички.  Praynig

# 155
  • София
Внимавайте с паучовете в жегите и стоенето им твърде много часове, не бях видяла аз, че ѝ е останало на моята още от предния ден и е яла стар пауч. Не я храня само аз и не знам винаги кога кое ѝ е дадено.

Явно се натрови милата и повръща доста пъти, но с почивки през 2 часа и иначе беше в много добро настроение, дори си мъркаше, гушкаше се. Дадох ѝ да пие вода с разтворен активен въглен, веднага ѝ мина от него. 1 милион пъти бях на косъм да ходим към вет, но си дадохме назаем транспортната чанта и не исках да я мъча в раница.

# 156
Явно нещо психиката ми се е повредила.
Голяма прегръдка от мен! Hug

# 157
  • София
Момичета, защо заговорихте веднага за ампутация.?
Ето котето се оправя. Praynig

И моята чат пат ми се хвърляше отзад на крака, но без да вади нокти.
Като малка нямаше този шанс, защото живееше с куче и там "конкуренцията" беше жестока. Може би и затова после не е имало "агресия", но е факт, че се хвърляше и дереше баща ми, други мъже/гости/, ако не дай си Боже ме приближат. Абе, на външност котка, а отвътре куче. Laughing

Sweet_Dreams@, като за неголям любител на котки се справяш чудесно. bouquet
Не ти ли предложиха да слагаш превръзка? Може би спрея изпълнява тази функция? Мисълта ми е да се предпази детенцето ти.

-Petia-, сега не може да я ваксинираш. Трябва да е абсолютно здрава. Peace

За тревата : не може ли да я късате отвън?

# 158
  • Пловдив
Mayya, ясно ми е това. Просто за този вирус има ваксина, а аз точно днес щях да я водя, че предната с-ца и тази нямах възможност. Саго пак се обвинявам и изобщо... Тя дано се оправи само. Хапна съвсем малко. Само ребра е останала и то за 1 ден неядене. Страшно ми е притеснено.

# 159
Привет, да споделя и тук, ако можете да помогнете да намерим постоянен или временен подслон за четири изхвърлени малки котенца.

Темата е тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=931946;topicrefid=19

# 160
  • София
Докторът предполага витурс някакъв котешки, не можал мъжът ми да го запомни. Имала язвичка на езика и затова явно не яде. Набоцкали са я с някакви инжекции. Олесяването на козината пред ушите често се срещало, от много миене можело да е, можело и от прекарана ушна инфекция. Не било притеснително. Ако прояде днес, ще се оправи бързо, ако – не, утре ще правят изследвания. Ще се побъркам вече.

Petia, не че вероятността е голяма, но да изключим и още нещо. Имаш ли растения като дифенбахия, фикус, каучуково дърво и изобщо такива, които, като се отчупи част от тях, тече бял сок? Защото когато котка е погълнала по някаква причина такъв сок, тя получава разязвяване на езика, устната кухина или хранопровода. Искрено пожелавам на писенце да се оправи!

Sweet_Dreams, от сърце пожелавам всички нелюбители на котки да са като теб! Да се грижат за тях, пък нека не ги обичат  Grinning Hug И да, разбирам те, колко те е потресло това, което си видяла. Дано всичко при вас се оправи! Между другото, сега юначето-котараче няма да може да скача върху краката ви, по ''технически причини'', колкото и да звучи гадно. Присъединявам се към съфорумките, които изказаха уважението си към теб за грижите, които полагаш за животинчето! Дано ти се връща доброто, което правиш!
Между другото, помислих си, че може в безчувствената лапичка да е останало едно боцкане, както когато на нас ни изтръпне например кракът, когато седим на високо и после стъпим долу, как ни боцка и е супер неприятно. Така че да го дразни и да се опитва да премахне точно такова боцкане. Хубаво е, че нещата леко се подобряват! Но не си мисли изобщо, че котето е агресивно. Било си е просто игриво, затова се е хвърляло на краката ви, а иначе си има котки, които просто не обичат да бъдат пипани. Котките, колкото повече порастват, им минава бебешката игривост, и се кротват доста. Да, и като се кастрират, още повече. 

# 161
  • София
-Petia-, няма да се отчайваш !!! Тук много от пишещите са имали по-голям проблем. На живот и смърт. Преборвали сме се, кой по-добре, кой- още по добре. Аз съм в числото, който според мен можех и още. Писала съм и пак ще го напиша специални за теб:
Животните разбират когато сме отчаяни, омърлушени, когато не ни е добре.
Така че, горе главата, все едно че нищо не е станало. Hug
Ако ти си добре и Кот ще е Ок.
Стискам палци, мила. bouquet

Free Soul, с удоволствие бих помогнала, ама имаме гости от чужбина с малко дете, а след седмица заминаваме пак на море. Така, че нямам представа дали бих могла да помогна.
Малко преди друга съфорумка предлагаше полу персииче. Очите ми изтекоха. Ама мм категорично се съпротиви. То, не че аз му обръщам внимание, ама предвид излизанията ни по море, да не говоря, че майка ми пак е направила аденокарцином и пак ще трябва операция, този път го чух. Peace bouquet 

# 162
  • Пловдив
Хапна малко пауч и малко котешки пастет. Опитва се да ме изяде, драска, играе и препуска като унгарска кобила от край в край на апартамента. Някак не ми се вижда като поведение на смъртно болна котка. Дано утре е добре. Много благодаря за подкрепата. Аз явно страдам вече от някаква параноя.

# 163
Две от котетата. Колко са големи, според вас? Не са слепи, ходят непохватно...Все още ги храним с биберон, консерва котешка - само я ближеха, после не искаха повече.

# 164
  • на брега на морето
Сините очички и непохватното ходене показват, че все още са само кърмачета.  Аз бих давала единствено  млекце. Може да са на около месец.

Общи условия

Активация на акаунт