Любители на котки - Тема 106

• 62 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Относно агресията явно котката си е доста агресивна и лудичка.Сега като върна лентата назад още от начало хапеше мен (рядко) и дъщеря ми по глезените.както си играят с една топка и котката се скрива под масата и заема нападателна позиция,както котка се мъчи да хване гълъб например.От там се спуска и я захапва за глезените.Но никога не е имало някакви поражения или нещо сериозно.Веднъж даже така я одраска до окото,че направо се шашнах.Но до този момент не съм се замисляла толкова.Нямам опит с котки и си помислих,че е нормално.Котка все пак тя драска за да се защити.А за хапането го отдавах на игра,все пак и тя се води бебе.Да не говорим,че изобщо не дава да се гали.Аз примерно я гушна и решавам да я погаля и веднага атака и захапване.
Aко заради това го смяташ за агресивен, то знай, че тогава повечето котки са агресивни.  Laughing Това им е играта. Особено като са малки и преливат от енергия, дебненето и скачането по краката е класика.  Mr. Green Нека оздравее, пък ще ти дадем някой друг съвет как е възможно да се превъзпита, но не се знае дали ще има резултат.  Laughing

Нашият Наско и той е "агресивен". Непрекъснато ни скача по краката или ръцете. Целите сме в драскотини.  Laughing Ако лицето ми е на достъпно за него място, идва със засилка, лекичко ме хапва, после ме близва и започва да мърка и да се лигави. Не знам как да му обясня, че не съм котка и не обичам да ме хапят. Но чувствам, че го прави от любов и трябва да съм поласкана.  Mr. Green

Estell, наскоро дъщеря ми засади едни стари семена и не поникнаха. Може би и твоите са се залежали в някой склад или магазин и също са остарели. Някой в темата беше споменал, че от зоомагазина може да се купи смес от семена за папагали. Ако искаш пробвай.

# 136
  • Пловдив
Здравейте. На мен не ми върви на котки и това е. Втори ден не иска да яде моята хубавица. Снощи повърна еднократно малко бяло нещо. Не косми. Иначе е игрива, гушлива, нормална си е. Пробвах различни видове храна. Одеве ѝ взех и един пауч, дето си го обича, ами близна и край. След малко ще я води мъжа ми на лекар. Много ми е притеснено.
Sweet_Dreams@, тръпки ме побиха от разказа ти. Милото коте. Дано се оправи.

# 137
Така е, Lilac. Затова казвам че й прави чест. Но аз лично не мисля че ще се справи. Май трябва повече помощ от ветеринар

# 138
  • София
Estell, моята пониква за 4-5 дни. Посявам я на съвсем плитко.

Петя
, паразити може би?

Sweet_Dreams@, дано има късмет котето и да се оправи крачето.

# 139
  • на брега на морето
Sweet_Dreams@, единственото, което ми идва на ума, доста смахнато е, е да потърсиш съвет от Джейсън Галакси
http://serial.spisanie.to/%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D … D0%B0%D0%B4%D0%B0
Ако си гледала филмчетата "Моята котка от ада" ще го знаеш. Има страница във Фейса, би могла да му пишеш.

Таня, аз си мислех, че Наско само мърка и се гали, а той  Hug
Рафаела е много агресивна и луда. И аз непрекъснато й се ядосвах и все й се карах, забраните валяха като градушка (не че тя се е впечатлявала де). Когато промених поведението си към нея, т.е. допуснах да прави някои забранени работи и спрях да повишавам тон и тя се промени. И най-вече - не допускам раздразнение. Абе, подчини ме. Даже мислех да й търся работа в някой офис да унищожава ненужни документи или перфоратор в градския транспорт. Просто приех пакостите. За мое съжаление не е гушкава. Мърка много приятно, но само когато иска да яде.

# 140
Чета, чета и не мога да разбера защо набедихте котето за агресивно, че и чак съвет от Джаксън Галакси да иска за малко бебе игриво коте newsm78 Дано се оправи душичката, аз честно казано не виждам как с инжекции ще се върне чувствителността, но не съм лекар.

# 141
  • на брега на морето
Аз не смятам котето за агресивно, как го съчини това?
Споменах за Джейсън за съвет какво би могло да се направи за самонараняването на лапичката. Аман!!!

# 142
  • Пловдив
Докторът предполага витурс някакъв котешки, не можал мъжът ми да го запомни. Имала язвичка на езика и затова явно не яде. Набоцкали са я с някакви инжекции. Олесяването на козината пред ушите често се срещало, от много миене можело да е, можело и от прекарана ушна инфекция. Не било притеснително. Ако прояде днес, ще се оправи бързо, ако – не, утре ще правят изследвания. Ще се побъркам вече.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 13:23 от -Petia-

# 143
Sweet dreams,  само можем да се надяваме вторият ветеринар да е по-загрижен и адекватен от първия, дръж ни в течение Hug котенцето не е лудо и не се самоизяжда,  просто не знае какво се случва с безчувствената му лапичка. Вета предположи ли от какво се е получило тата?

# 144
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз давам едно рамо и морална подкрепа на Sweet_Dreams@ в борбата й да разбере какво става с котето и да му помогне  Hug Peace. За съжаление не мога да допринеса с друго. Embarassed Котки обаче оцеляват и си живеят и с три крака, т.е. ако се наложи ампутация на лапичката, това не значи, че котето не може да продължи да живее. Приспиването е крайна мярка, която се прилага при едновременно - безнадеждно болни, нелечими и изпитващи страдание животни. Трикраките могат да си живеят преспокойно и грижите за тях не са кой знае колко по-различни от тези за здраво животно. Peace

# 145
Аз не смятам котето за агресивно, как го съчини това?
Споменах за Джейсън за съвет какво би могло да се направи за самонараняването на лапичката. Аман!!!

Ааа, Котьо, сори, не съм разбрала. Според мен я яде, защото не я усеща.

# 146
Майка ми писа на този Джейсън Галакси ,тя му е голям фен.
Не можеше да разбере защо,след като е видна коткарка цял живот,единствено с Джоузеф не може да се разбере.Хъска я,гони я и няколко пъти й раздра крака и я прати в болницата.Последното беше ненужно и преувеличено,според мен,но майка ми е хипохондрик в тежка форма,рева и се тръшка.И понеже настояваше за частна клиника,вместо да й промие  раната,докторът реши да й удари един-два бода за пари,не за друго.
Та за Галакси-написах  един мейл под диктовката на маман,тя си го пусна от профила и човекът наистина й е отговорил.Нашата почва да превежда с Гугъл,чуди се на глупостите,дето излизат с преводача  Simple Smile,накрая решава да ми го прати да го преведа и вместо Изпрати натиска Изтрий.В крайна сметка не видях отговора,но е имало такъв и бил дълъг  Laughing

# 147
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Е браво на майка ти!  hahaha То браузърите имат и бек, и разни други неща могат да се опитат да се върне изтрито, най-вече електронните пощи имат кошчета, в които първо отива изтритото, а кошчетата не се изпразват веднага, ама ... минало-бешало.  Rolling Eyes За другия път ще знае. Peace

# 148
  • София
Момичета, нормално ли е в тия жеги да ядат малко? Ама наистина малко? Знаете, че Кара си е по принцип малко злояда, но от известно време ми прави впечатление, че яде направо колкото да не умре от глад. Купичката със суха храна, като се замисля, съм пълнила последно преди 3 дни. Намаляла е, но дъното не се вижда... Половин пауч или консерва слагам сутрин, на другата сутрин има останало, което изхвърлям. Преди слагах по половин сутрин и половин вечер. Иначе вода пие доволно, игрива е, особено сутрин и вечер като е по-хладно, изглежда си нормално. Бях се притеснила, че не беше акала 2-3 дни, което с малкото храна може би е обяснимо, но дадох малко масълце и снощи си се изходи - твърдо и съвсем леко зелено (по принцип акото й е кафяво). Има ли за какво да се притеснявам, според вас? Благодаря ви!

# 149
  • Варна
Докторът предполага витурс някакъв котешки, не можал мъжът ми да го запомни. Имала язвичка на езика и затова явно не яде. Набоцкали са я с някакви инжекции. Олесяването на козината пред ушите често се срещало, от много миене можело да е, можело и от прекарана ушна инфекция. Не било притеснително. Ако прояде днес, ще се оправи бързо, ако – не, утре ще правят изследвания. Ще се побъркам вече.
Язвичката в устата ме притеснява! Ветеринарят спомена ли нещо за калицивирусна ифекция?

Котките успешно се справят и на три крака, а от моя опит-и на два и половина. И с безчувствена и неизползваема опашка също. Съвсем безчувстения крак не го ампутирахме-беше си изработил походка на зайче и даже с полуздравия друг заден крак и с помощта на нокти се качваше по леглата.
Ако се стигне до ампутация на крак, или крачето не се възстанови, най-добре е котенцето да стане изцяло домашно.

Успех желая на болните ни любимци и ни дръжте в течение какво се случва!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт