Любители на котки - Тема 106

• 62 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
40 грама храна разделена на 2 хранения не е ли твърде малко ...? Искам да Ви питам някой знае ли какви са тия ваксини лява кожна и дясна кожна в първите 6 месеца на котето че не можах да намеря инфо за тях и дали са важни...? Благодаря Ви!

# 646
  • на брега на морето
И аз мисля, че е малко. Рафаела имаше порцион от 60 гр дневно Аплауз. Сега са 70 гр и виждам, че я храним неправилно, т.е. когато поиска. Но като мъничка беше неустоима с това тъничко мяу, мъркане, галене. Беше ни много, много жал за нея, че е изхвърлена.

# 647
И аз това се чудя.
Не знам какво да правя...

# 648
  • София
Но като мъничка беше неустоима с това тъничко мяу, мъркане, галене.
А Наско никога не мяука за храна. Явно е свикнал, че се яде само когато има ядене. За пръв път виждам такова коте. Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 05:09 от Тaня67

# 649
  • на брега на морето
А Наско никога не мяука за храна. Явно е свикнал, че се яде когато има ядене. Стараем се да го храним сутрин, обед и вечер, но няма съвсем точно определен час, а и няма точно определен човек, който да го храни. Случва се както да изяде двойна закуска, така и да не я получи навреме.  Grinning
Оф, успокоих се. Peace Наско е душичка, догодина, живот и здраве, ще черпи за имен ден  Grinning

Ивекс, за количеството гранули ние се водим от упътването на производителя. Рафа понякога яде повече, понякога по-малко от "разкладката". Има случаи, когато е дразнещо настоятелна, а хапне съвсем малко.

# 650
Ще му увелича дозата.
Топчо никога не мяучи за храна, но като види, че му взимам купичката идва и почва да се ежи.

# 651
Маги днес вечеря свинско с ориз и много и хареса! Grinning Сега лежи на перваза на прозореца и наблюдава.

# 652
Не е хубаво да ѝ даваш свинско месо, котките не могат да го усвоят добре и доколкото съм чела и тук натоварва черния им дроб. Peace

# 653
  • Варна
Дрямка по късметски и нагризан плакат за фон Simple Smile

# 654
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Писимунде е прекрасна  Crazy Heart Eyes Heart Eyes и въобще не ми дреме какъв плакат е нагризала. hahaha Hug

# 655
  • Варна
Снощи в квартирата се оказа един голям скакалец. Ама голям-съща богомолка.
Достраша ме да го хвана и изгоня и го показвах няколко пъти на Мага-никаква реакция. Twisted Evil

Сутринта намерих части от него до входната врата. Добре, че не беше го довлякла в леглото ми. Учудих се чак, защото Мага не е такава ловджийка. Даже се е случвало да ѝ метна мръвка от моя залък на земята, а тя да я търси и да трябва да ѝ я покажа.

Има един паяк в банята в квартирата от два месеца-все още си е там. Simple Smile

# 656
 Joy
И аз така си мислех, но яде всичко където може, особено обича движещи се мишени.

# 657
  • София
Мира Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Знаеш, че твоето е любимо на много. Пази го да не би един ден да осъмнеш без него. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аз съм първата заподозряна. bowuu

от: Стейси ама какви са тия желания? Да "хвърляш" върху домашен любимец твоята защита??? Sick Вместо ти да го защитаваш? Shocked
Ааа, ще има бой бой бой и т.н.

Извън кръга на шегата, мисля че Котови се забавляват до насита.
 Hug Heart Eyes Wink

# 658
Здравейте. Може ли да питам за мнение по-опитните.
Моето коте е още на 6 мес., това ми е първо животно и нямам опит.

Днес имаше странно поведение и се чудех на какво се дължи...
На няколко пъти си ляга....в собствената тоалетна тавичка. Не за да пишка, а просто ей така се изтяга върху гранулите да си лежи. Sick Като че ли няма къде другаде... Да не казвам че в скъпото си креватче не е лежала още никога.
Та така...вадя я от тавата, отупвам я, и след известно време тя пак е там.  Прашлясала цялата и осмърдяна на бебешка пудра с пику.  Sick

Е какво и стана, какво показва с това поведение, някой има ли представа?

# 659
А да попитам: по каква причина, тези които споменахте така, давате месо/пауч само в някои дни от седмицата?

Pollux, от кога е при вас котето? Като цяло тоалетната за повечето котки е "сигурното" място. Ако е отскоро при вас, може да я е страх и само там да се чувства сигурна. Другото, че може просто този ден да се е случило нещо, което я е стресирало и там да намира убежище.
И вече по-сериозноте причини: ако има здравословен проблем с пишкането или коремчето, би могла също да реагира така.

Общи условия

Активация на акаунт