Любители на котки - Тема 106

• 62 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • на брега на морето
Пожелание за спорен ден от Рафаела

А да попитам: по каква причина, тези които споменахте така, давате месо/пауч само в някои дни от седмицата?
Нашият ветеринар ни каза два дни седмично гранули, през останалите дни пауч. По финансови съображения разменихме схемата. Смятам да затворя пиле в буркани (рецептата е на първа страница) и да й давам вместо пауч. Макар че пилетата ще са от магазина.

# 661
И на нас ветеринара ни ограничи месото, заради автоимунното заболяване, искали известно време да кара така, за да видят как ще бъде. Казаха да му даваме 1 път седмично, но ние му даваме по 2 или 3 пъти месо. Rolling Eyes

# 662
  • на брега на морето
Слушай доктора, Ивекс, за доброто на котето е. Автоимунните заболявания при спазван режим влизат в ремисия.

# 663
Слушаме го, и тези от Щатите казаха да му ограничим месото, а не да яде на всяко хранене. Питах ги, дали няма да е проблем да яде само гранула, а те казаха, че ако е висококачествена няма да бъде.
Скрит текст:
На морето сме и забелязах на горната устна на Топи раничка, но не такива каквито му излизат , а като одраскано, хвана коричка и падна, но се поду леко и се притесних, знаете, с неговите проблеми и с ММ се дигнахме и го закарахме в Бургас на ветеринар да го видят. Със сто зора го намерихме, водих се от списъка на първа страница, нищо притеснително, явно се е одраскал с ноктите докато си е ближел лапите, доктора погледна и устата, сто часа я гледа, отвътре, отвън котката е добре. Топи се побърка, мяташе се като за световно, даже ухапа доктора. А той му казва: Ти куче ли си сега или котка? Joy Яд ме, че забравих да го премеря само.

Последна редакция: сб, 20 авг 2016, 09:15 от Ивекс

# 664
  • Бургас
Момичета, имам нужда от съвет. Оливър лека накуцва със задното ляво краче, даже не точно накуцва, а някак странно и забавено го премества като ходи. Много трудно се забелязва, но все пак. Бяга и играе, мърка, и е спокоен, храни се, пие вода, въобще не изглежда да му има нещо, но аз се притеснявам. Опитах да намеря инфо в нета, но нямах особен успех, общо взето за британците пише, че не боледуват често. В един сайт прочетох, че може да имат болест на която не запомних името, но се изразява в образуване на тромб, който спира кръвообръщението към задните крачета и котето не може да ги движи. Пишеше и, че много мяукат и краката са студени. Въобще звучи кошмарно и се опитвам  да не се притеснявам, но.....
Освен това и колата ми е на ремонт и ще мога да го заведа на лекар, чак във вторник, ако разбира се някой от вас не мисли, че е спешно да го видят преди това. Но никак не ми се иска да го подлагам на пътуване с градския транспорт и таксита.
Моля, ако някой има идея на какво може да се дължи това накуцване, да сподели.

# 665
  • Варна
И Писимунде ви обича Simple Smile
Рафаела е разкошен кокорчо, накара ме да се усмихна Simple Smile Стискам палци  на комапнията да се разминат леко тревогите  Praynig

# 666
Елария, не мога да дам съвет, но Топи така накуцваше със задното краче, че с ММ като се прибрахме и го видяхме се побъркахме. Оказа се, че нашия явно е скочил от високо и го беше натъртил, имаме си даже и снимка на диск. Flutter Иначе котката тичаше, не мяучеше и видимо нищо му нямаше.
Пак казвам не съм експерт, нека по-компетентните котешки мами се включат. При нас беше това.

# 667
  • Бургас
Така се притесних, че не мисля логично и току му проверявам крачетата дали са студени, а това което пишеш е много възможно. Оли по принцип не е от котките които се катерят, на кухненската маса например не може да скочи от земята. За да се качва на перваза на прозореца, (много обича любопиткото) сме му сложили табуретка под него. Ще продължа да го наблюдавам, но си мисля, че може и наистина да е скочил от по-височко за него. Забелязах, че когато бяга си стъпва нормално, но като скача върху дивана, сякаш си го пази.

Благодаря, че се включи Ивекс, сякаш малко се успокоих.

# 668
Не се тормози излишно с прочетеното из форумите, аз като тръгнах да търся информация за проблема на Топи, какви ли не неща изчетох, стигащи до евтаназия, сума ти сълзи изревах, докато не ми бе обяснено какъв точно е проблема и какво можем да направим.
Заведи го на ветеринар за твое успокоение, наистина е възможно да е скочил от някъде. Когато се случи това с Топи той беше на 4 месеца и се "катереше" навсякъде, явно от много високо е скочил, минахме без обездвижване и болкоуспокояващи, но стреса, който изживя котката докато му снимат лапичката беше неописуем, още ми е жално като се сетя.

# 669
# 670
А да попитам: по каква причина, тези които споменахте така, давате месо/пауч само в някои дни от седмицата?

Pollux, от кога е при вас котето? Като цяло тоалетната за повечето котки е "сигурното" място. Ако е отскоро при вас, може да я е страх и само там да се чувства сигурна. Другото, че може просто този ден да се е случило нещо, което я е стресирало и там да намира убежище.
И вече по-сериозноте причини: ако има здравословен проблем с пишкането или коремчето, би могла също да реагира така.

Не е от скоро- от 2-3-седмично бебе е при мен и е абсолютно адаптирана.  Не е стресирана повече от обичаното- най-големия стрес и е къпането. И с пишкането не виждам проблем- пишкала е за деня не по-малко или повече от обичайното.

# 671
От следобед:
Пред нас едни хора отвориха вратата на колата си и изхвърлиха едно малко съвършенство - котенце. С ММ го прибрахме, извадихме късмет, че веднага му намерихме дом.
Що за хора са това? Котето не прилича на улично, което няма никакво значение. Много се радвам, че веднага му намерихме дом, взе го една много мила жена, приятелка на майка ми от години, която е изстрадала много в живота си, която гледа сама детето си, което е с увреждане, пред очите ми са сълзите на детенцето когато видя котето, как го галеше само, мисля, че там ще е щастливо, сълзи ми текат докато пиша. С ММ купихме няколко пакета храна, купички, бенто, съдче за тоалетната да си има, мислим да ѝ дадем и малка сума, ако приеме. Утре ще заведем котето и на ветеринар за преглед.

# 672
  • Варна
Ивекс,просълзи ме  Hug
Ако има нужда и аз ще помогна с удоволствие.
А тези индивиди не ги мисли,аз казвам така:На всекиму според заслуженото!

# 673
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ох  Crazy, Рафаелченцето какъв сладкиш е пораснала!  Crazy Heart Eyes Heart Eyes Котьо  Hug

Ивекс  Hug, просто едно мило коте е трябвало да срещне едно мило дете.  Peace А на идиотите ще се намери кой и как да им го върне тъпкано.

# 674
Не знам какво сърце имат такива хора, никога не бих го направила.
Днес ще водим котето на ветеринар, дано намерим, ако не утре. Момичета дали ветеринара ще се съгласи да платим ваксините предварително? В Емаг има промоция на Аплаус, много изгодно излиза, току-що поръчах на  малкото един пакет от големите, да си има. Бяхте писали по-рано, че доставката е с преглед нали? За да можем да видим срока на годност.
Скрит текст:
Говорих с жената преди малко, вечерта е минала спокойно, котето даже е използвало тоалетната по предназначение. Сварила му е пилешко месо с морков и му е дала, изпапкало го е цялото. Детето е много щастливо, миличката, котето е спало при нея. Heart Eyes Тя е на 11 год. и е в инвалидна количка, надявам се това коте да ѝ донесе щастие и радост.

Общи условия

Активация на акаунт