Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 24

• 30 480
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Сигме, добре че нищо и няма, другаде може и да се удрят, но главите са опасна част.

Кокона, това което се опитваш да кажеш да знаеш, че е кауза пердута. Преди години се опитвах да покажа на едни хора, че да си добър е много по-хубаво отколкото да си лош. Хората са станали много зли, гледам и новото поколение което идва е с много лоши заложби. Усещам, че и нашата група в ДГ няма да я подмине съдбата на имащите и изтъкващи се родители.

Да ви кажа днес изпитах едно такова хубаво чувство. Моя големия видял, че на едно детенце под годинка в количка му паднала дрънкалката. Човека отишъл, отворил ми чантата, извадил мокра кърпа, избърсал дрънкалката и я дал на бебето. Говорих с друга майка и съм с гръб към случващото се. Първата ми реакция беше, че това е нормално и аз бих постъпила така, но майките ми казаха, че много малко деца на тази възраст биха постъпили така. После като се прибрах си помислих, не съм ли много строга към децата, и дали не съм ги обременила още от толкова малки. Незнам за възпитанието нищо, действам според нашата нагласа с мъжа ми, надявам се да възпитам добри деца  Whistling

И друго ми прави впечатление, отворила съм пакет с гризки, наобиколили са ме 5 деца и си вземат. Детенце на 2 год. посяга към гризките и си разперва ръката над тях, така че другите да не вземат. Има по-голямо братче на което ми пресъхна устата днес да му обеснявам, че се държи лошо с други деца. Идва едно детенце, което се е родило без пръсти на едната ръчичка. Това другото му се хилише и подиграваше, че нямаше ръка. Вярвайте ми направо заврях като го чух. А то детето толкова красиво и добро, като видя, че го почвам му казва - аз имам ръка, нямам пръсти, просто така съм се родила. Направо ми се дорева, ако моите ги чуя някой път така да говорят, ще им откина вратовете  #Cussing out

# 661
Ох, Фели, и на мен ми се дорева, като си го представих Sad

# 662
  • Пловдив
и на мен ми стана мъчно  Sad милото детенце, а за другите не знам какво да кажа, има и родители, които не ги учат на нищо добро, ама има и деца дето каквото и да им се говори са си лоши, едно такова ежедневно идва да играе при нашите, ами - проклетия тотална, постоянно се оглежда кое дете се занимава с нещо и ходи да го дразни, да граби играчки и да налага при съпротива Rolling Eyes и да му се скарат, то се обръща и погва следващото дете Rolling Eyes бие, хапе, събаря ги от колички и колелца, страшна работа Confused

# 663
Мен точно от това ме е страх...как ще си сдържам нервите на детски площадки и паркове, без да реагирам остро на някое дете Sad

# 664
Фели, много тъжно, горкото момиченце  Sad

Кристи, обикновено скандалите са между родителите.

# 665
amini, аз съм малко като бик с червен шал пред него. Пада завеса и за 20 секунди много поразии мога да направя, особено ако има явна несправедливост спрямо малко дете или беззащитно животно. Опитвам се да се боря с този инстинкт, но наглостта и грубостта много зле ми действат Sick

# 666
  • Пловдив
Кристи, и аз съм подобна, в повечето случаи родителите се стараят да казват по нещо на такива деца, ама с другите е..... а и на собствените си не знае човек какво да каже - нито да ги учиш на грубост, нито пък да се оставят такива да ги тормозят Rolling Eyes

# 667
Да, Гуги. Най-много ме е страх какъв пример ще дам на моите деца. Как ще асимилират моята (най-вероятно) лоша реакция. Ама да стигнем до там...ще намеря начин да се справя.

# 668
  • Пловдив
аз засега се карам на разни по-големи, от които не могат да се защитят, ей така преди време на една пързалка едно момче, на градинска възраст, сигурно 4-5., качва се на пързалката, пред него моето голямото, без да е станало нищо, се засилва да го блъска, буквално без причина, развиках му се да не го пипа, погледна ме лошо и спря,след малко като слезе от пързалката грабна един голям камък и го метна по мен Rolling Eyes
иначе снощи беше много забавно, моето малкото е много общително и страшно се радва на по-големи каки и батковци, та пристигна един батко на 5-6г. с колело, започна да върти едни кръгчето около него, той пък като се впечатли, като се захили, ще се попикае от смях, баткото го гледа, че се забавлява и продължава да прави лупинги с колелото, накрая взе, че падна чак Laughing по едно време пак се връща голямото момченце, много харесало моя малкия, закача се с него, хилят се двамата и ме пита: "Кога ще дойдете пак, искам утре пак да го доведете да си играя с него..." Simple Smile много бяха сладки двамата Simple Smile на батути така много се кефи с по-големи деца да скача, голяма радост пада Simple Smile ама все се оглеждам да са свестни хлапетата и да го пазят Rolling Eyes

# 669
Е, как ще метне камък по теб Shocked

# 670
  • София
Има си направо лоши деца, много е сложно как да реагира човек. Аз уж гледам да не се меся, ама често се налага. Особено като се срещнат деца с голяма разлика. Големите се дразнят че малките пречат, малките им вземат нещата  Rolling Eyes

# 671
  • Пловдив
Кристи, така, има страшни проклетии, ще видиш, а това дете и друг път съм срещала в парка, майката една кротка, опитва се да му се кара, не е някаква смотанячка, ама то няма оправия просто, като я гледам хич не и е лесно Rolling Eyes
иначе тоя батко беше голяма душица снощи Heart Eyes
Бамба, и аз се меся, особено е гадно като видиш големи да налитат на малки, като са на една възраст по-нормално е човек да гледа донякъде и по-търпеливо да реагира, ама големите направо ги насмитам ако прекаляват Rolling Eyes за градините това ми е притеснено като ни няма нас какво става Rolling Eyes

# 672
  • София
В градините са на една възраст.
Макар че и там имат конфликти. Персонала би трябвало да реагира.
Ние ходим с едно дете в парка, та ги гледам, сбиват се за секунди и докато с другата майка реагираме вече се прегръщат, та чак се обичали  Crazy
Ама са на една възраст, та и силите са им еднакви, ако бутнат едногодишно ще има последствия.
Аз затова дебна и все му обяснявам да пази малките. Не че не ги побутва понякога, ама работим по въпроса.

# 673
amini, аз съм малко като бик с червен шал пред него. Пада завеса и за 20 секунди много поразии мога да направя, особено ако има явна несправедливост спрямо малко дете или беззащитно животно. Опитвам се да се боря с този инстинкт, но наглостта и грубостта много зле ми действат Sick

същата съм, направо откачам в ситуации на несправедливост към беззащитни  Rage

# 674
  • UK
Много ми стана мъчно и на мен. Горкото детенце, какво още, ще му чуят ушите  Rolling Eyes
По детските площадки, хубаво избягвах да ходя, ама моите сутрин ,като отворят очи, отворят гардероби,  дрехи се избират и пристигат, да ми казват да ставам, че да се водим на люлките  Joy
А там, в 80% от случаите,  се превръщам в пъдар,  портиер и не мога, да престана сэс забележките  Crazy а понякога, направоооо отвътре ми идва, да 'отвъртя', на някое , 'един'  ooooh!

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 21:46 от kokona20

Общи условия

Активация на акаунт