Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

• 155 077
  • 542
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!  Към днешна дата бихте ли ми препоръчали качествено прясно мляко, достъпно в по-големите магазини?
За мен, най- хубаво прясно мляко, продавано в големите супермаркети е това на Елби. Но гледайте срока на годност, защото е точен и след него, млякото се разваля. Аз го "удължавам" малко, след като си го сваря и наливам в стъклена бутилка после. И в хладилника така го съхранявам, особено през лятото. Същото правя и с фермерските (сега, колко са фермерски - Господ знае, но "Земенея", "Вършец", "Наслада"., изобщо...тези от фирмените млекарници).

# 511
  • на брега
и от мен глас за Елби!

# 512
  • Пловдив
Определено Елби е истинско мляко, но последният път миришеше ужасно. Не на развалено, а на нещо друго, чак ми се догади. След този случай спрях да купувам каквото и да е на Елби, а им бях голям фен преди това.

# 513
  • Sofia
Прясното мляко на Елби трябва да се вари ли?

Кисело мляко вече взимам само Боженци 4%.
Вкусно е,тествах го с йод,подквасвам мляко с него и става хубаво.
От други хвалени млека все лигаво ставаше.

# 514
  • Sofia
Определено Елби е истинско мляко, но последният път миришеше ужасно. Не на развалено, а на нещо друго, чак ми се догади. След този случай спрях да купувам каквото и да е на Елби, а им бях голям фен преди това.

Точно! Имах същия проблем на няколко пъти. Оттогава спрях да купувам LB. Принципно, вече, така или иначе, не консумирам млечни продукти, та няма особено значение, де. Simple Smile
Обаче, не знам защо го развалиха така. На мен ми се струва, че може да е умишлено. Как пък в продължение на години нямаше абсолютно никакви издънки и точно като нашумяха онези скандали с марката, се започна с кофти партидите. Thinking
Иначе, преди много ми харесваше вкусът на Olympus Bio. Естествено, не мога да се изкажа относно качеството, но вкусът ми беше баш по мярка.

# 515
  • под тепетата
Аз съм доволна от продуктите на Добротица. С него и квася, когато имам домашно мляко на вилата. Но си имат фирмени магазини, в големи вериги не съм виждала.

# 516
  • Mostly in my mind
Здравейте!  Към днешна дата бихте ли ми препоръчали качествено прясно мляко, достъпно в по-големите магазини?
За мен, най- хубаво прясно мляко, продавано в големите супермаркети е това на Елби. Но гледайте срока на годност, защото е точен и след него, млякото се разваля. Аз го "удължавам" малко, след като си го сваря и наливам в стъклена бутилка после. И в хладилника така го съхранявам, особено през лятото. Същото правя и с фермерските (сега, колко са фермерски - Господ знае, но "Земенея", "Вършец", "Наслада"., изобщо...тези от фирмените млекарници).
Кои са тези големи супермаркети? В Кауфланд и Лилд, най-масовите, няма. Само за Била се сещам, че има.

# 517
Харесвам от киселите млека Боженци, На баба, Тертер с каймак-отдавна не съм го купувала; много го харесвах. Само да не да са му развалили качеството.

# 518
Аз купувам прясното на Олимпус, а за кисело - ЕлБи по БДС.

# 519
  • При децата ми
Аз купувам прясното на Олимпус, а за кисело - ЕлБи по БДС.

От известно време и аз купувам същите млека. Купувам също  и домашно мляко и квася.

# 520
  • Варна
Предните дни ми попадна забутано кисело мляко в хладилника. Обикновено допълвам нови млека, а това е останало изтървано без да му се обърне внимание, че стои отдавна. Датата на фолиото, служещо за капак беше с дата 07.07.24. Не беше надуто. Вместо директно да го хвърля, полюбопитствах дали ще му има нещо и го отворих. Видимо нямаше нещо нехарактерно - без лоша миризма, без странен външен вид на повърхността. Взех лъжица и гребнах малко. Опитах го и очаквах все пак силно да киселее, но не! Загребах по-смело с лъжицата, изядох това количество и пак нищо нехарактерно не усетих. Запитах се тогава що за кисело мляко ще е това, след като е изкарало лятото в хладилника, а дори го бях спрял за минути и стоеше с отворена врата да сменя уплътнението, че имаше скъсана част и магнитната лента досадно се показваше. Все пак изядох млякото и чаквах поне нещо да усетя и евентуално да имам рязък призив към тоалетната. Нищо ми нямаше! Колкото и технология да участва при производството, защо тогава пишат дати - най-добър до? В случая киселото мляко е на Димитър Маджаров и го имам за скъпите марки, които имат качество, което по начало оправдава по-високата цена. В активни потребители не са откривали проблем с кашкавала, с малката подробност, че водното съдържание във вакуумираното сирене беше почти колкото е максимално допустимото процентно количество вода, което е доста над други марки, които са по-бюджетни.
Бивш колега на мой приятел забравил отворена неназована кофичка кисело мляко за близо седмица в хладилника си и не било вкиснато. Нарочно го държал с месеци и все така нищо му нямало. Когато минало още време, хвърлил го. Преди бях по-скептичен това да е истина. Случката е станала доста преди да има строг контрол.
През пролетта намерих вкиснато кисело мляко с надута капачка, но не помня каква марка беше. Отново от масовите магазинни марки, което си е похвално. Миришеше си остро. Не съм го опитвал при условие, че имаше ясни признаци. Замислих се, че отдавна не бях чувал за вкиснато мляко.

# 521
И на мен неотдавна ми се случи ЕлБи прясно мляко да мирише на някакво лекарство и да накиселява, оттогава не купувам. Смених го с Олимпус.

# 522
От пресните млека най ми допадат Верея и Олимпус, като Вереята не е "вечна" и ми се е случвало след 10 дни да не става за пиене. От киселото най-харесвам Ведраре, макар че Домлян ми е също ок като вкус и качество, а и е с по-добра цена. Техните кофички са едни от малкото на 500 гр.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 09:06 от zlatenceto

# 523
От фермерския пазар, ферма "Овчарника". Като затопля прясното им овче мляко до телесна температура и капна в него мая за сирене, буквално след 10 минути вече се е сгъстило. В повечето видове мляко от магазина бактериите от маята за сирене умират от химиите, с които е натъпкано, и млякото не се сгъстява дори на следващия ден.

# 524
Ведраре не го харесвам аз, взимала съм много пъти и все ми се струва някак нишестено (нетипично гъсто и не кисело).

От известно време се чудя от кога оранжевата Верея не е по БДС? Гледам, гледам, преди беше, сега има друго кръгло подобно обозначение, но вече не е БДС. Естествено спрях да я купувам. Вчера взех ЕлБи по БДС и изглежда хубаво.

Иначе е вярно, че млеката не вкисват, случвало ми се е, и то не веднъж, да подмине срока и са си хубави и след това, ядем си ги. Което е странно, защото в съдържанието пише само мляко и закваска, ако реално няма друго би трябвало да вкисва...

Общи условия

Активация на акаунт