Кое е най-качественото прясно и кисело мляко на пазара?

• 151 060
  • 542
  •   1
Отговори
# 525
Предполагам, че вкисването на киселото мляко зависи и от бактериите. При подквасването на млякото участват две бактерии Лактобацилус булгарикус и Стрептококос термофилус (да не се бърка с "онези" стрептококи Wink). Чела съм интервюта с технолози, че от съотношението между двете бактерии зависи вкуса на киселото мляко и че в последните години се подквасва с такова съотношение, че млякото не е толкова кисело, колкото е било преди 30 год. Следователно за мен поне е логично, че щом няма голямо количество от "киселите" бактерии, то млякото не вкисва толкова бързо и може да се яде дори и след срока на годност. В случая срокът на годност е защото наистина може да се развали след този срок, но най-вече защото вкусовите и здравословните качества не са оптимални след изтичането му.

# 526
Лолита, LB го имаше в Кауфланд по времето, когато бях в България. Да не би да са го махнали отново? Ако имаш Била - виж там.

# 527
  • Mostly in my mind
Лолита, LB го имаше в Кауфланд по времето, когато бях в България. Да не би да са го махнали отново? Ако имаш Била - виж там.
В Кауфланд има кашкавал и сирене ЛБ. Редовно взимам. Но кисело и прясно мляко няма. Не знам защо.
В Била има, да. Но не ми е удобна.
Иначе основно взимам Олимпус прясно мляко и Хармоника, Боженци или Домлян кисело мляко.

# 528
Аз съм взимала кисело мляко и айрян, дори пробиотичното го намирам. Може би при вас да ги няма, аз съм ги намирала във Варна и Стара Загора.

# 529
За мен Герзовица и Каймакани най ми допада ха  на вкус като кисели такива.Но тъй като вече няма от къде да пазарувам тези марки залагам на домашно овче докато го има

# 530
Ако в киселото мляко (особено на дъното на кофичката) се усещат понякога миниатюрни гранулки - това сухо мляко ли е?
Справка: марка Билла 3,6% , не по БДС.

# 531
  • София /Абсурдистан
Ако в киселото мляко (особено на дъното на кофичката) се усещат понякога миниатюрни гранулки - това сухо мляко ли е?
Справка: марка Билла 3,6% , не по БДС.
Желатин.

# 532
Благодаря, безвредно ли е? Защо не го пишат в съдържанието?

# 533
  • Sofia
Може и каймак да е.

# 534
Повярвай ми, не е. Като нещо не(до)разтворено ми се струва, дето не е много традиционно и редно да е там.

# 535
Сгъстителите в млеката и храните са проблемни и за панкреаса.

# 536
Какво мислите за мляко "Петя"?

# 537
Запис.
Предстои ми да давам кисело мляко на бебката и съм в чуденка.
На първата бебка Зелена и Червена Елена вършеха чудна работа, с тях си квасих мляко даже.
Сега обаче какво е положението не знам...

# 538
  • София
Като им пробвах овчето мляко на Елена, ясно ми е и за кравето. В никакъв случай не стават за тази тема.

# 539
Здравейте! Любимо кисело мляко в момента е Бор Чвор пробиотик 3,6%, 400г. Просто перфектна комбинация от киселичко и мастно. Любим десерт в жегите ми е млекцето с узрели праскови или нектарини. Единственият проблем е, че се изкупува бързо и трябва да се следи за наличности онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт