Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 458
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Какво да приготвя за две деца/на 16год./за екскурзия на планина/за половин ден/?

Момичета: вода, плод и соленки.

Момчета: Поне по два сандвича, чипс, фъстъци, вода, сок и вафли. Simple Smile

# 136
  • София
За втори път правя тази торта
http://mysweethobby.blogspot.bg/2012/10/blog-post_6355.html
Харесва се вкъщи, НО.
Първият слой с натурален шоколад се губи, според мен попива в блата. Какво бъркам? Изчаквам достатъчно време, сместа стяга до твърдо, да не кажа замръзва.
При мен нещо не се отвори, нищо не видях, за коя торта става въпрос..??

# 137
Троен шоколадов мус с основа от бисквити

# 138
  • София
Троен шоколадов мус с основа от бисквити
Пак ще търся, благодаря.

# 139
# 140
  • София
Благодаря ти! Намерих я през Гугъл, същата е, но рецептата ми е объркана, не ми е последователна, има много грешки в правопис и ми е трудно да я чета. Мисля, че Лабреск я беше пуснала някъде и на вид беше чудесна, аз не съм я правила, но съм си записала нейната рецепта. Ако не се лъжа и Пейч я беше пускал и даже има и снимки негови. Нека да сподели.

# 141
няма причина да поема в блата. Той трябва да е напълно студен, в хладилник. Муса е с желатин - когато започне да се тресе - желира, тогава разсипваш, нали? И до 15мин в хладилника той трябва да се стегне съвсем, да се желира,  виждам Соня 10 мин е писала,  аз държа час. И не успява да пропие в блата, макар моя да си е блат за торта.  И да - бисквитите трябва да са фино смлени и мноооого добре притиснати на дъното на формата - да не остава въздух, който да изсмуква крема

# 142
Благодаря за помощта за рулото.  bouquet Утре ще пробвам.

# 143
Може ли да ми дадете идеи какво мога да направя с лимони. Имам доста.

# 144
  • Русе
За втори път правя тази торта
http://mysweethobby.blogspot.bg/2012/10/blog-post_6355.html
Харесва се вкъщи, НО.
Първият слой с натурален шоколад се губи, според мен попива в блата. Какво бъркам? Изчаквам достатъчно време, сместа стяга до твърдо, да не кажа замръзва.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post_20.html

# 145
  • Пловдив
Привет момичета и момчета  Grinning Имам няколко бучки сирене,които искам да запазя поне още няколко дни,че не можем толкова бързо да го изядем. Мисля да направя саламура,но не знам в какви съотношения вода-сол  Blush Ако предложите и някакъв друг вариант за съхранение много ще съм благодарна  Heart Eyes  bouquet

# 146
  • София
Може ли да ми дадете идеи какво мога да направя с лимони. Имам доста.
1. Домашна лимонада, + мента + захар +вода.
2. Лимонов кърд с маслено тесто
3.. ето ти 6 бр лимони, за друго не не сещам.  newsm78

# 147
Лимонада си правя, но сладкиша, ще го пробвам. Имаш ли изпробвана рецепра, защото съм зле със сладките неща.

# 148
Имате ли идеи за салата с кус-кус? Или може би по-скоро гарнитура кус-кус за печено пиле? Дали ще върви с пилето? Моля, споделете идеи!  bouquet

Гарнитура не знам,но точно вчера си правих салатка с кус-кус.Сваряваш го,измиваш със студена вода и отцеждаш. Нарязваш на ситно някакъв колбас,добавяш една консерва царевица и една майонеза,добавяш и кус-куса и разбъркваш. Ако обичате сол и черен пипер може да добавиш. Това е за 1/2 пакет кус-кус. Имай предвид,че поема майонезата и може да ти трябва още малко.  Hug

# 149
  • София/Испания
Как да направя вита баница с корите на сач от Лидл?
Искам да изненадам децата с баница утре за закуска. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт