Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 501
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Ще посрещам гости на барбекю. Дайте идея за нещо по-интересно, което може да се приготви, освен стандартните кюфтета и меса!

Пърленки и зеленчуци- тиквички,чушки, лук,  моркови и люти чушлета. Зеленчуците след това може да се мариноват....
Приятно прекарване!! Simple Smile

# 436
  • ту тук, ту там
Момичета, някой правил ли е торта Червено кадифе на Йоли? Изглежда ми лесна, дали наистина е така?!
Кремът й ми се вижда тежък обаче и малко скъп откъм продукти най-вече, макар че сега видях, че количествата са малки. Някакво предложение да заменя с друг или не е добра идея?!
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 18:22 от elleni

# 437
Ще посрещам гости на барбекю. Дайте идея за нещо по-интересно, което може да се приготви, освен стандартните кюфтета и меса!

пърленки , шишчета от зеленчуци и сирене в лозов лист http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post.html

# 438
Момичета, някой правил ли е торта Червено кадифе на Йоли? Изглежда ми лесна, дали наистина е така?!
Кремът й ми се вижда тежък обаче и малко скъп откъм продукти най-вече, макар че сега видях, че количествата са малки. Някакво предложение да заменя с друг или не е добра идея?!
Благодаря предварително!
Елени, правила съм Червено кадифе (макар и не точно по рецептата на Йоли) и мисля, че никак не е сложна...  Peace Правила съм я както в класическия вариант с крема с маскарпоне, така и по една моя измишльотина с млечно маслен крем  Simple Smile У нас се харесва и по двата начина, по втория идва малко по-лека като вкус  Peace

# 439
  • Калифорния, САЩ
    Някой правил ли е това или нещо подобно; и какъв е бил резултата след това?

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5683619

# 440
  • ту тук, ту там
Благодаря, huliganka! Пропуснала съм ти някак си отговора, макар че съм влизала във форума за това време.  newsm78
Ще имам предвид коментара ти, но засега се отказах (за днес ми трябва тортата), поради прозаичната причина, че не намерих никъде червена сладкарска боя.  Rolling EyesВ малък курортен град съм, та затова.  Grinning

# 441
Имам пържоли изпечени на скара - вчера.  Изглеждат много сухи.
Някакви идеи да ги преработя -

# 442

в йенска тенджерка - с малко течност (вода, вино, бира и т.н.), малко масло, топено сирене или там каквото има и във фурната - за 30-а минутки. Или пък със зеленчуци - до готовност на зеленчуците

# 443

С гъби на фурната -правиш си гъбите и като е почти готово мяташ пържолките и за 15 минутки запичаш под фолио стават мозък. може и други зеленчуци да са, Може и само малко вино и водичка  да завриш в фурната, добавяш пържолките, фолио, 10-12 минутки и готово. Вкъщи често се случва като диванетата се приберат яли и месото остане. Simple Smile

# 444

Някой правил ли е това или нещо подобно; и какъв е бил резултата след това?

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5683619

ir74, пробвай, в микровълнова става, в хлебопечката, сигурно и в тиган ще се получи. Кекс не съм правила, торта правих, т.е. пекох блатовете на тиган, някакви сладки също пробвах, хлебчета, е, не са като във фурната, но са доста прилични. Peace

# 445
  • София
За пържолите - правиш сметаново-горчичен сос и ги заливаш. Сипваш и малко водичка, загъваш с фолио и във фурната за около 20-тина минути на умерена температура.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 12:11 от izoma

# 446
  • Русе

Нарежи ги на ивици дебели 1.5-2 см, пръжни за около 60 сек. с лука и задуши по тази рецепта.

Може да направиш този сос, като накрая с брашното прибавиш нарязаните на парчета пържоли и бъркаш до сгъстяването му. Остави ги захлупени за 15 мин. след отнемане от огъня.

# 447
Доматите за боб в гърне кога се слагат в края на самото готвене и колко мин преди него ?

# 448
  • Варна
Здравейте, момичета, имам нужда от мнения и съвети. Утре ще посрещаме гости по повод рожденния ден на съпруга ми, менюто ще бъде рибно - миди , скариди, раци и два вида риби, но не за тях ми е питането. Десерта какъв да бъде? Притеснявам се да е торта (заради съдържащите продукти) но какво? Давайте идеи, има много деца сред гостите и искам те да поднесът тържествено "въпросния" десерт с горящи свещички и т.н. Благодаря Ви предварително!

На Никулден мъж ми е именник и последните две години получава бисквитена торта с кока кола и стар хляб. Уникална е. И подходяща за риба. Честичко я правим и все не стига.

Рецептата:

500 г. хляб,125 г. краве масло,1,5 ч.ч. захар, 8 с.л. какао, 2 пак. бисквити, 500 мл.кока кола

Хлябът се накисва във две трети от колата след като се отстрани кората му. Изстисква се и се смесва с маслото, захарта и какаото . Разбиват се, докато се получи еднородена смес.
Във форма с подвижно дъно се нареждат ред бисквити (потопете бисквитите в кока кола), ред крем, като се редуват до изчерпване на продуктите. Накрая се намазва отгоре и отстрани с крем. Може да се доукраси с захарни пръчици или кокосови стърготини. Да ви е сладко. Simple Smile

Сърдечно ти  благодаря за предложението, стана фантастична, а като знам колко се притеснявах от крайния резултат...... със сигурност ще я приготвям често и без повод  bouquet

# 449
След като се свари боба - в края на готвенето. 10минути му стигат на домата.
П.п Аз слагам домата в запръжката на боба. Като се сгорещи олиото,  слагам червения пипер с  малко брашно (1кафейна л) и изсипвам веднага нарязания домат.

Последна редакция: пн, 01 авг 2016, 12:24 от polly

Общи условия

Активация на акаунт