Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 899
Когато я пиеш си слагай лед или си я разреждай с нещо. Не разреждай цялото количество, защото шансът да съсипеш всичко е доста по-голям  Peace
и моят свекър прави вишновка, която става направо лепкава от сладост. Разреждам си я с много лед или с малко сода, когато я пия. Става като коктейл.

# 481
  • Мнения: X
 i_peych, SilverDream, много благодаря за съветите! Ще се възползвам. Точно зърнеста му стана структурата и го изхвърлих. Сега ме яд, че не пробвах други начини да го оправя.

# 482
  • София
  • Мнения: 1 832
Слагам лед, но пак ми е сладка, а я правих с половината количество захар от плода.

# 483
  • Sofia
  • Мнения: 29 225
Разреди я с алкохол.
Може ли рецептата?

# 484
  • София
  • Мнения: 1 832
На 2 кг. вишни изчистих костилките и ги посипах с 1 кг. захар, малко вишневи листа. Така престояха една седмица на слънце /в голяма бутилка от минерална вода, по-добър вариант е в стъклен съд/, след това ги залях с около литър домашна ракия, сложих и 3-4 пръчки канела и оставих на сравнително хладно и тъмно 3-4 седмици.

Това е може би варианта и аз си мислих да й добавя още малко алкохол, за да видя какъв ще е резултата, или да отсипя малко и в него да добавя, за да преценя дали ще ми хареса.

# 485
  • Мнения: 22 867
Бихте ли ми предложили рецепта за сладки/бисквити, които не си променят обема и формата по време на печенето?
Децата много искат да си направим бисквитена къщичка като в Хензел и Гретел. Намерих такива формички за тесто, които изрязват отделни елементи от къщичката - стени, покривче - а после, след изпичането, се сглабят. Ако използвам известните ми рецепти, сладките винаги се раздуват по време на печенето, и после няма да пасват една към друга.

В краен случай ще ги направим от неядливо солено тесто, но не ми се вярва да няма подходяща рецепта. Благодаря!  bouquet

Bibiana_, защо не пробваш от меденото тесто за рождественски къщички? По-приятно е да се изхруска готовата къщичка, от соленото тесто няма да стане. Като краен вариант може и от бисквити да я слепите, има такива за торти, от Закуска-та също става, сигурно и от други. Развихряш фантазията за украса и е готова! Peace

Една от моите коледни къщички

Къщичка

Една къщичка на Хензел и  Гретел

# 486
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Бихте ли ми предложили рецепта за сладки/бисквити, които не си променят обема и формата по време на печенето?
Децата много искат да си направим бисквитена къщичка като в Хензел и Гретел. Намерих такива формички за тесто, които изрязват отделни елементи от къщичката - стени, покривче - а после, след изпичането, се сглабят. Ако използвам известните ми рецепти, сладките винаги се раздуват по време на печенето, и после няма да пасват една към друга.

В краен случай ще ги направим от неядливо солено тесто, но не ми се вярва да няма подходяща рецепта. Благодаря!  bouquet


Аз бих използвала тесто за маслени бисквитки - 200гр масло - много студено, 500 гр брашно, 150гр пудра захар, щипка сол, ванилия. Маслото се реже на малки кубчета, смесва се със захарта и ванилията, към него се добавя брашното и солта и се бърка докато се получат ситни трохи, които след като се стиснат си запазват формата. Ако идва много сухо тестото може да се добави лъжичка - две ледено студена вода. Тестото се меси докато се събере на топка и се оставя да почине за час - два поне в хладилника. След това се разточва, реже и пече на 180 градуса докато съвсем леко започне да си променя цвета. След като се извади се оставя да изстине добре.

# 487
  • Русе
  • Мнения: 6 215
Слагам лед, но пак ми е сладка, а я правих с половината количество захар от плода.

Лед, лед и още лед. Ако добавиш вода или алкохол ще развалиш вкусът й.

# 488
  • София
  • Мнения: 1 832
Значи, на лед ще я караме, пък следващия път ще сложа по-малко захар.

# 489
  • На Дунава
  • Мнения: 268
labrex, SilverDream - благодаря за идеите! Ще опитам първо с тестото за меденки. Масленките със сигурност са много вкусни, но не съм убедена дали конструктивно ще са стабилни. Но може от тях да направим декорациите. Благодаря!

# 490
  • Мнения: 399
Здравейте! Моля за идеи, какво мога да направя с арония. Имам около 2 кг. от домашния ни храст.

# 491
  • Мнения: 1 098
Не съм правила,но съм купувала сироп от арония.Страхотен е,особено за лятото разреден с лед и сода  Peace

# 492
  • Мнения: 9 475
и аз това предлагам. Малко еколичеството, но пък сока от арония е много хубав.

# 493
  • Мнения: 2 855
Здравейте,

имам различни видове шоколад, по 30-40 г. от 6-7 вида. Имате ли някаква идея за сладкиш с различни видове шоколад?

Също така бих искала да попитам - сещате ли се за изпитана рецепта за брауни с шоколад?

Благодаря предварително  Simple Smile



# 494
  • София
  • Мнения: 12 730
Здравейте,

имам различни видове шоколад, по 30-40 г. от 6-7 вида. Имате ли някаква идея за сладкиш с различни видове шоколад?

Също така бих искала да попитам - сещате ли се за изпитана рецепта за брауни с шоколад?

Благодаря предварително  :


http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B0%D0%B4%D0%BE

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%87%D0%B8%D0%B0


Общи условия

Активация на акаунт