Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 322
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 43 655
Правя торта. В рецептата за крема белтъците се отделят и се разбиват на сняг с 3=4 с.л. захар.
Не ми се получи сняг за първи път! Добавих и няколко капки оцет(нещо ми се е запечатало, че и така се прави), и пак нищо. Някой има ли идея защо? Съдът беше стъклен и сух.

# 616
  • Мнения: 2 152
белтъците - студени, захарта - малко по малко
миксера - първо бавно, сетне по-бързо

# 617
  • Мнения: 22 036
Вчера правих парена царска туршия и днес като обърнах бурканите видях, че нито един не се е вакумирал. Има ли проблем и колко време ще издържат след втасването?

Пепчо, видях пълнените пържени чушки и искам да те питам как ги пържиш. Аз веднъж пробвах със сурови, но много пръскаха.

# 618
  • Мнения: 9 785
Здравейте! Моля някой ако е правил фалшиви бутчета от кайма за съвет. За следната рецепта става въпрос: http://kulinarki.bg/119-testeni-butcheta-s-kayma.html Мога ли да пропусна тестото? Да не се разсипе каймата без него, макар че едва ли, но все пак. Дали бих могла да ги изпека, вместо да ги пържа? Thinking

# 619
  • Русе
  • Мнения: 6 212
Здравейте! Моля някой ако е правил фалшиви бутчета от кайма за съвет. За следната рецепта става въпрос: http://kulinarki.bg/119-testeni-butcheta-s-kayma.html Мога ли да пропусна тестото? Да не се разсипе каймата без него, макар че едва ли, но все пак. Дали бих могла да ги изпека, вместо да ги пържа? Thinking

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_6760.html

# 620
  • Мнения: 9 785
Чудесно. Обаче ако искам да оформя като бутчета и им бучна солета, какво ще стане с нея при печенето? Не ми се играе да увивам с фолио. Ако е дървено шишче, има ли опасност да се овъгли? Чувствам се като пълен аматьор в кухнята с тези въпроси. Crazy

# 621
  • Мнения: 2 152
Чудесно. Обаче ако искам да оформя като бутчета и им бучна солета, какво ще стане с нея при печенето? Не ми се играе да увивам с фолио. Ако е дървено шишче, има ли опасност да се овъгли? Чувствам се като пълен аматьор в кухнята с тези въпроси. Crazy

солетата може и да не прегори, на дървените шишчета във фурната нищо няма да им стане.
Както и да оформиш каймата (дори и като бутче) при печенето във фурната ще се сплеска и ще си станат обикновени кюфтета на дървено шишче, но все пак пробвай - може и да греша ...

# 622
  • Мнения: 9 785
Да, може и да се сплескат наистина. Умувам още как да постъпя. Щеше ми се ако някой е пробвал точно това оформяне да се включи, но явно никой не е.
Благодаря на включилите се мъже! Hug

# 623
  • Sofia
  • Мнения: 29 212
Оформи месото на гризини,по-дебели са от солетите и ще изглеждат като кокълче

# 624
  • Мнения: 9 474
Чудесно. Обаче ако искам да оформя като бутчета и им бучна солета, какво ще стане с нея при печенето? Не ми се играе да увивам с фолио. Ако е дървено шишче, има ли опасност да се овъгли? Чувствам се като пълен аматьор в кухнята с тези въпроси. Crazy

ето виж тези как са оформени на Веси http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2011/10/blog-post_11.html

Down Under, чушките ги пържа в тиган с капак - така хем се задушават, хем се пържат, защото им излиза влагата под капака. И по-малко пръска, защото ги срязвам и в страни. ЗДатварям ги с капака и когато са готови - отмествам встрани за минута - пърженето спира, респ. пръскането, отварям капака, обръщам - връщам на котлона.

# 625
  • Русе
  • Мнения: 6 212
Чудесно. Обаче ако искам да оформя като бутчета и им бучна солета, какво ще стане с нея при печенето? Не ми се играе да увивам с фолио. Ако е дървено шишче, има ли опасност да се овъгли? Чувствам се като пълен аматьор в кухнята с тези въпроси. Crazy

ето виж тези как са оформени на Веси http://sladkoisoleno.blogspot.bg/2011/10/blog-post_11.html

Down Under, чушките ги пържа в тиган с капак - така хем се задушават, хем се пържат, защото им излиза влагата под капака. И по-малко пръска, защото ги срязвам и в страни. ЗДатварям ги с капака и когато са готови - отмествам встрани за минута - пърженето спира, респ. пръскането, отварям капака, обръщам - връщам на котлона.

Направо в тенджерата ги пържа, на леко отворен капак. Но първо изтърбушвам /махам дръжките и семето/.

# 626
  • Мнения: 9 474
и ги пълним със сирене и яйца  Laughing
тенджера, или тиган - като е с капак, все тая. На мен лично тиган с капак ми е по-удобен, отколкото да бъркам с вилицата в дълбоката тенджера. А  в плиткия тиган с две вилици много лесно и бързо си ги обръщам.

# 627
  • Русе
  • Мнения: 6 212
и ги пълним със сирене и яйца  Laughing
тенджера, или тиган - като е с капак, все тая. На мен лично тиган с капак ми е по-удобен, отколкото да бъркам с вилицата в дълбоката тенджера. А  в плиткия тиган с две вилици много лесно и бързо си ги обръщам.

Имам специална тенджера със стъклен капак за тази цел, широка с невисоки стени. Simple Smile В нея пържа разни пръскащи продукти - меса, зеленчуци и т.н. С нормални по дължина вилици лесно се борави в нея.

# 628
  • Мнения: 6 328
Пепчо, интересно ми е как не им изтича плънката така? Аз моите все във фурната ги пека, именно заради това.

# 629
  • Мнения: 9 474
като се пържат - не изтича. Сместа ми е гъста, но с достатъчно яйца вътре , а при пърженето Т* в тигана е доста по-висока, отколото като сложиш тавата във фурната и веднага стяга плънката. http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_27.html виж ги - Аз ги пълня много, защото едното девойче вади само плънката - някъде са отворени от нея, но тя не изтича. Най-много единични парченца от сиренето да изпадат, но те се обират с вилицата.

Имам специална тенджера със стъклен капак за тази цел, широка с невисоки стени. Simple Smile 

ей такава ниска, широка и с капак искам, но заради пусто място се стискам. Сега като се изнесат младите, ще ги заредя с някоя тенджера и ще си взема най-после тази.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт