Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 317
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 3 020
Яла съм чия/чиа  Rolling Eyes, но за пръв път купувам вкъщи и сега се чудя как да я приготвя. Харесва ми зелената салата с нея, предполагам трябва да я накисна, но в какво и колко време? После трябва ли да я цедя?
Всякакво инфо и изпитани рецепти ще са ми от полза  Hug
Благодаря предварително.

П.П. предполагам не се мие, нали?

# 631
  • София
  • Мнения: 12 727
Яла съм чия/чиа  Rolling Eyes, но за пръв път купувам вкъщи и сега се чудя как да я приготвя. Харесва ми зелената салата с нея, предполагам трябва да я накисна, но в какво и колко време? После трябва ли да я цедя?
Всякакво инфо и изпитани рецепти ще са ми от полза  Hug
Благодаря предварително.

П.П. предполагам не се мие, нали?

До сега тези рецепти съм приготвяла с чиа. За поръска на салати не е нужно да я киснеш предварително. Не се мие.  Peace

# 632
  • Мнения: 23 682
Случайно има  чиа , може да я уползотворя ,но защо по дяволите не се мие ,нали е търкаляна  от ...до пакетиране?

# 633
  • Мнения: 2 855
Здравейте,

бих искала да ви попитам - когато правите баница къде слагате плънката - в единия край на кората и навивате или разпръснато по цялата кора?

Благодаря и за предните отговори Simple Smile

# 634
  • Мнения: 22 867

Аз разпръсквам/размазвам по цялата кора.

# 635
  • Мнения: 3 743
Случайно има  чиа , може да я уползотворя ,но защо по дяволите не се мие ,нали е търкаляна  от ...до пакетиране?

Защото като се намокри и набъбва и желира Peace

# 636
  • Мнения: 22 036
Много благодаря. Когато намеря нормални чушки ще пробвам, че бюрекът е разправия.

А за туршийката ми има ли надежда?

# 637
  • Мнения: 23 682
Галче ,благодаря ,не съм я  доближавала и не знам. На  сина е и  ще го изненадам с остатъка.Не  знам какво я прави.Вероятно е почистена,щом така реагира.

# 638
  • Русе
  • Мнения: 6 212
Здравейте,

бих искала да ви попитам - когато правите баница къде слагате плънката - в единия край на кората и навивате или разпръснато по цялата кора?

Благодаря и за предните отговори Simple Smile

# 639
  • Русе
  • Мнения: 6 212
Много благодаря. ...........................................че бюрекът е разправия.



http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/09/blog-post_19.html

# 640
  • Мнения: 22 036
Пеич, аз бюрек правя отдавна, но пържените са ми много апетитни, а и по малко врътня. Сега катпо знам как да намаля пръскането съм Simple Smile.

Много мразя да ми пръска Sad. Единственото нещо което ме дразни в кухнята.

# 641
  • Sofia
  • Мнения: 29 211
Чорбаджийски чушки стават ли за миш маш?
Много ги обичам печени на оребрен тиган,но тези,които взех се оказаха не много крехки,а и с много семе...и затова мисля да ги почистя от семето и да направя нещо с тях...приемам и други идеи...лесни Wink

# 642
  • Мнения: 9 474
стават , да. Само да им почистиш семето. Ние имаме едни такива средни, между чорбаджийски и сиврия, кози рог им казва мама и все обещава да ги отвъди. http://pep-4o.blogspot.bg/2010/10/blog-post_04.html ето със сурови чушки, много го харесвам този летния миш маш. 
Друго - пържени, в много олио  Laughing  и мариновани после тук под № 1 са - любими на девойката ми. http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post_20.html

# 643
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Чорбаджийски чушки стават ли за миш маш?
Много ги обичам печени на оребрен тиган,но тези,които взех се оказаха не много крехки,а и с много семе...и затова мисля да ги почистя от семето и да направя нещо с тях...приемам и други идеи...лесни Wink

Стават  Peace Можеш да използваш и в гювеч, като този, който съм дала няколко страници по-назад (чушки, домати, патладжан, лук, морков, картоф, малко сол, олио и вода и във фурната до готовност, като е готово се поръсва с чесън и магданоз). Аз ги използвам в момента в супи, боб, яхнии, леща и т.н. в каквото бих сложила чушки в слагам чорбаджийски пипер. Става си супер вкусно Simple Smile

# 644
  • Мнения: 2 315
Чорбаджийски чушки стават ли за миш маш?
Много ги обичам печени на оребрен тиган,но тези,които взех се оказаха не много крехки,а и с много семе...и затова мисля да ги почистя от семето и да направя нещо с тях...приемам и други идеи...лесни Wink

Ние ги обичаме цели, леко надупчени само изпържени в равни части масло и олио. И няколко яйчица чукваш накрая- става страхотна вечеря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт