Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 355
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 244
Моля за изпитана добра рецепта за панировка за риба  Praynig
Когато много бързам - ползвам от готовите сухи панировки - направо овалваш и пържиш.
А при повече време правя тази панировка:
70 мл бира
70 мл вода
2 яйца – жълтъци и белтъци
1 непълна чаша (~80-100 г) брашно
1/ 2 ч.л. сол - или на вкус (може Вегета)

Всичко без белтъците се разбива заедно. Белтъците на сняг се прибавят внимателно на порции с размесване с шпатула (отдоле нагоре).
Към брашното по желание могат да се добавят малко чер пипер, сух естрагон/друга суха подправка за риба и т.н.
При брашното - част от него (или наполовина) може да се замени с царевично брашно, което много подхожда за риба. Аз съм го правила и само с царевично брашно и става вкусно.
Става хрупкава и лека. Добре е предварително рибата да се осоли за 1 нощ, да се изплакне и подсуши.
 Simple Smile Wink chef


Последна редакция: чт, 18 авг 2016, 16:42 от CVETETO3101

# 691
  • Мнения: 690
Някой има ли изпитана рецепта за салата боб с лютеница, за зимнина.
Видях в нета такива рецепти, но ми се ще да бъде изпробвана.
Благодаря ви предварително.

# 692
  • Мнения: 9 474
ето аз как я правя http://pep-4o.blogspot.bg/2009/09/blog-post_24.html но не с лютеница, че ми се свиди  Grinning а с доматено пюре

# 693
  • Мнения: 3 020
И аз да споделя, че и при мен не извира течността от бутилката в пилето. Какви ли не чалъми прилагах и не става, и не става. Вече не правя. Отказах се. Сигурна съм, че фурната има значение, иначе не мога да си го обясня.

# 694
  • Мнения: 2 315
Някой има ли изпитана рецепта за салата боб с лютеница, за зимнина.
Видях в нета такива рецепти, но ми се ще да бъде изпробвана.
Благодаря ви предварително.

В къщи много я обичат. Вече 7 година я правим по тази рецепта взета от бг мама Simple Smile , но не помня от кои. Супер става дамата да е жива и здрава!  bouquet

3кг опечени,обелени,нарязани на ивици червени и зелени чушки(или 4 буркана от 800гр.)
 5кг домати-нарязани на кубчета,изварени без люспи на пюре (или готово пюре 3 кг)
 2 кг сварени и нарязани на кубчета моркови
 1кг сварен стар фасул
 1,5 кг сварен грах
 4 буркана кисели краставички, нарязани на кубчета
     Прави се марината от 500гр олио,500гр оцет,1 ч.ч. захар,1к.ч. сол, добавят се чушките,морковите и дом.пюре ,подправки - чубрица, дафинов лист, черен пипер на зърна и ври около 5-10 мин. Слагат се и фасула,граха и краставичките. Разбърква се добре ,клоква 5-6 минути, опитва се и ако трябва се посолява.Насипва се в буркани и се стерилизира 10 мин.
 От тази доза излизат около 33 бурканчета от лютеница (по 400гр).

# 695
  • Мнения: 9 474
И аз да споделя, че и при мен не извира течността от бутилката в пилето. Какви ли не чалъми прилагах и не става, и не става. Вече не правя. Отказах се. Сигурна съм, че фурната има значение, иначе не мога да си го обясня.
и при мен не извира - фурната ми е голяма, с вентилатор, но на повече от 180* не го пека, защото бързо ще прегори отвън.  Обаче си пека пиле така чат-пат, като е на бутилката право  се изпича отвсякъде равномерно. Най-много отгоре да сложа парче фолио по някое време.

# 696
  • Мнения: 899
пепчо, гледах ти рецептата за доматения сос и там даваш количество 3 кг. домати. От това количество колко буркана горе-долу ти излизат?
Рецептата ми хареса. Мисля да я направя тази събота на село. Да видим дали ще ми се получи Simple Smile
Мерси  bouquet

# 697
  • Мнения: 9 474
зависи от водното съдържание  Mr. Green на самия домат, но обикновено 5-6 бурканчета излизат от по 320-350 мл-  Ще се получи, няма начин. Като го подправиш и извариш, си е хубав соса. Аз правих предните дни, но беше от едрите, огромни градински домати, които тази година се оказаха много водни и от 4 дози изкарах 16 такива бурканчета.

# 698
  • Мнения: 899
Благодаря пеп-чо. Вкъщи имаме от консервните. Те са по-сухи, но ще гледам да направя 3-4 дози. Дано станат 20 тина бурканчета. При нас много се харчи такъв тип сос  Peace

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
Търся си миксер,мощен....колко вата е добре да бъде?

# 700
  • Мнения: 34
Бях попитала преди за това колко чушки ще събера в 12-литров бидон. Отговорът е точно 5кг. Ако на някого му се наложи, да знае Wink

# 701
  • Мнения: 4 589
Как се казва Embarassed ooooh! и от къде мога да си купя от онези неща които представляват някаква миеща се лента която се увива около блата за да не изтече крема на тортата докато стегне?
Трябва ми за диаметър 28-30см.
Много благодаря!

# 702
  • Sofia
  • Мнения: 29 213
Ацетатна хартия се казва,но не знам от къде може да се купи,може би от сайтове.
виж тук http://sladkatakushta.com/instrumenti/acetatni-rolki.html

# 703
  • Мнения: 4 589
 bouquet
Обещах на малката да правим торта заедно, но не се сетих за дребния проблем с изтичането на крема  и  се изложих ужасно  пред детето. Blush
Ще трябва да си възстановявам репутацията на мама ,която умее всичко. Laughing
Достатъчно ли е твърда?
Аз като че ли гледах нещо по-твърдо като пластмаса в ю-туб. Thinking
Спасете ме от повторен провал!Крема е млечен и не е никак гъст. newsm78

# 704
  • Мнения: 899
http://hitrini.com/
това магазинче продава всякакви сладкарски неща. намира се в Люлин, зад Била

Общи условия

Активация на акаунт