Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 401
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Колраби /лилаво е на цвят, още - алабаш/ само настъргано ли може да се яде? Дали е много твърдо и нарязано на ивици ще стане ли за ядене?

Може и на ивици, и на тънки пръчици, може и да се запече или добави към нещо друго зеленчуково.
Аз го слагам на салати и ако не ми се стърже, го режа на кубчета. Сочно е, не е твърдо. Бели се.

Така ще направя - нарязано Hug И само малко отклонение - лилаво е на цвят, а в Интернет на това име "колраби" излизат зелени глави  newsm78 Но както и да е  Crazy

# 676
  • München, Deutschland
Има и лилаво, но много рядко се среща в Германия лилавото, досега само 2-3 пъти съм виждала. На вкус нямаха разлика.

# 677

Благодаря за рецептата, и аз ще се възползвам от нея  bouquet

# 678
Здравейте!
Днес съм намислила да пека пиле на бирена бутилка.Но и двата пъти,когато съм го приготвяла,не ми завира бирата.Та въпроса ми е къде бъркам? newsm78
Пробвала съм само с бира и 1/2 бира/1/2 вода и пак ми липсва поливането.И на каква програма да го пусна-само отгоре или грил с вентилатор?

# 679
  • WonderLand
Sweet_Dreams@ и аз съм любопитна да разбера, защото имам същия проблем.

Решила съм да правя тази рецепта http://www.bonapeti.bg/recepti/lazanya-s-patladzhani-i-cherveni-chushki/, но не искам да ползвам топено сирене. Мога ли да го заменя с крема сирене + пармезан, защото това имам под ръка?

# 680
Sweet_Dreams@,позволявам си да се включа с мнение ,понеже често правя пиле на бутилка.Важно според мен е фурната да е на по-висока температура.Моята е стара и има само 100,200 и 300 градуса,но много силно пече и я пускам на 200.В процеса на печене регулирам(намалявам,пак увеличавам,че да не прегори-няма вентилатор,грил и т.н.екстри). Слагам винаги в студена фурна ,за да не ми се спука бутилката и гледам да ми е пълна догоре ,за да може да кипи.Бирата ми е повече от водата.Никога не ми извира цялата течност -може би половината от шишето,но си кипи и  си става хубаво пиленцето. Мажа го със смес от разтопено масло,червен пипер и сол.В тавичката около него слагам картофки, пак със същата смес объркани ,и малко бира и вода.Връхчетата на крилцата ги увивам с фолио ,да не прегарят и около  половината на печенето, ги отививам. Тогава изваждам и пилето пак да го намажа леко.Винаги ми се получава ,а не съм от най-добрите готвачки .Не е нещо особено,но е ефектно Simple Smile .Пека може би около 2 часа.

# 681
  • Русе
Здравейте!
Днес съм намислила да пека пиле на бирена бутилка.Но и двата пъти,когато съм го приготвяла,не ми завира бирата.Та въпроса ми е къде бъркам? newsm78
Пробвала съм само с бира и 1/2 бира/1/2 вода и пак ми липсва поливането.И на каква програма да го пусна-само отгоре или грил с вентилатор?

Можете да прочетете тук обсъжданията.

# 682
  • WonderLand
Aз хубаво си направих лазянята, с домашно приготвени кори, но ми останаха половината кори, които вече са сварени. Сега се чудя как да ги съграня - няма в никакъв случай да ги изхвърля, но и няма да ги употребя поне седмица. Ако не бяха варени бих ги изсушила, но така вече готови какво да ги правя? Да ги замразя или просто да ги оставя в хладилника  newsm78

# 683
Слагай във фризера

# 684
Само да се отчета,че и този път не ми изкипя нищо.Както си го бях напълнинала шишето така и си го извадих.Този път пеках 2 пилета на веднъж и в едното само бира,а другото бира/вода.Същата история.Не мога да разбера къде ми е проблема.Да няма значение шишето и дебелината на стъклото?
То пак си стана вкусно и хрупкаво,но не облято с бира.

# 685
Хм,странно...Сложи едно пиле в студена фурна,върху пълно шише до гърлото.Включваш на високи градуси-без грил ,вентилатор и т.н.-най-обикновеното отгоре и отдолу да пече.Пилето хубаво центрирано и гърлото на шишето да се вижда.Фурната ми е е на моите години ,но се получава ,не знам защо не става при теб Sad Преди време бях чела и за вариант пиленцето да се увие във фолио (без гърлото на бутилката),може би беше от този форум ,не помня .На мен не ми се е налагало-моето пръска нагоре .Въобще ли не излиза течността?

# 686
Хм,странно...Сложи едно пиле в студена фурна,върху пълно шише до гърлото.Включваш на високи градуси-без грил ,вентилатор и т.н.-най-обикновеното отгоре и отдолу да пече.Пилето хубаво центрирано и гърлото на шишето да се вижда.Фурната ми е е на моите години ,но се получава ,не знам защо не става при теб Sad Преди време бях чела и за вариант пиленцето да се увие във фолио (без гърлото на бутилката),може би беше от този форум ,не помня .На мен не ми се е налагало-моето пръска нагоре .Въобще ли не излиза течността?
Не изобщо не излиза.А пилетата ги пекох на 230 градуса първоначално и след това ги намалих малко,защото започна отгоре да загарят.Пеках ги около 1ч и половина.

# 687
  • Sofia
Аз само един път съм правила пиле в бутилка и при мен не се получи,но май грешката ми беше,че не бях я пъхнала до горе

# 688
SilverDream, замрази корите, но постави между всяка от тях домакинско фолио. Иначе ще ти се слепят и после няма да можеш да ги разделиш.  Peace

# 689
  • München, Deutschland
SilverDream, замрази корите, но постави между всяка от тях домакинско фолио. Иначе ще ти се слепят и после няма да можеш да ги разделиш.  Peace

+1.

Общи условия

Активация на акаунт