Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 374
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 5 384
При мен оризът на Крина в пакетче винаги става идеален - варя 20мин и после оставям извън водата пакета. Понякога ползвам веднага, понякога след известно време. Идеален за ориз по китайски, плънката правя отделно и после смесвам в уок за 3-5 мин да поеме вкусовете.
За ориз на фурна се слага малко повече мазнина, правя рядко, защото не ми харесва как засъхват отгоре зърната. Вода винаги слагам според указаното на опаковката. Почти винаги правя с бланширан ориз.

# 661
  • Мнения: 965
Здравейте! Тъмно зелените месести чушки стават ли за пълнене с яйца и сирене? Знам, че по принип се прави със Сиврия, ама имам да оползотворявам едно количество от другите. Друг път ги готвя на миш-маш, но сега наскоро ядохме. Мога и да ги опека и замразя, ама искам на манджа да отидат... Благодаря предварително!

# 662
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Джинджи,

тук само дебели и месести (камби) се продават. За всичко стават според мен, включително за пълнене, дори вкусът им е по-наситен от на испанските сиврии.

# 663
  • София
  • Мнения: 10 825
Моля ви за идеи за сладкиши с праскови

# 664
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 722
Моля ви за идеи за сладкиши с праскови

ВКУСЕН СЛИВОВ СЛАДКИШ
Можеш да слагаш всякакъв плод, според сезона.
Слагаш прасковите, като преди това ги обелваш.
Може да се сервира с  топка сладолед.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8172707#msg8172707

# 665
  • Мнения: 5 665
Колраби /лилаво е на цвят, още - алабаш/ само настъргано ли може да се яде? Дали е много твърдо и нарязано на ивици ще стане ли за ядене?

# 666
# 667
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря!
Точно нещо като сладкиша на лабрекс си представях  Heart Eyes
И обезателно в някой от следващите дни ще направя и пана-котата с праскови

# 668
  • под тепетата
  • Мнения: 11 232
Onna-bugeisha,  опитай и тези мъфини
  http://vkusnoikrasivo.com/recepy/718/%D0%9A%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0 … /Peach%20Cupcakes

# 669
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Колраби /лилаво е на цвят, още - алабаш/ само настъргано ли може да се яде? Дали е много твърдо и нарязано на ивици ще стане ли за ядене?


Можеш да го хапваш както ти харесва. Като малка аз го ядях като ябълка след като го обеля. Не е по-твърдо от ряпа  Peace (а ти къде го намери този алабаш, че и на мен ми се дояде сега като припомни  Embarassed )

# 670
  • Мнения: 316
момичета, имам някой домат в повече, мъжО искал доматена супа и смятам да направя и някое бурканче сок/за пюре нямам достатъчно/ ; та питам как го правите? пюрето го заварявам със солта и захарта, насипвам в бурканчета и стерилизирам, тук дали мога да действам по същия начин? а стерилизиране в апартамент, т.е. нямам голяма тенджера като на село, знам че може да се стрерилизира с няколко пръста вода, но капачката във водата или с дъното надолу да е  newsm78

# 671
  • Мнения: 1 474
Моля ви за идеи за сладкиши с праскови

Руло с праскови- красиво и ефектно.

http://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2014/06/blog-post_25.html

# 672
  • Мнения: 5 665
Колраби /лилаво е на цвят, още - алабаш/ само настъргано ли може да се яде? Дали е много твърдо и нарязано на ивици ще стане ли за ядене?


Можеш да го хапваш както ти харесва. Като малка аз го ядях като ябълка след като го обеля. Не е по-твърдо от ряпа  Peace (а ти къде го намери този алабаш, че и на мен ми се дояде сега като припомни  Embarassed )

Чудесно, че не обичам да стържа  Crazy. В Кауфланд го открих тези дни.  Hug

# 673
  • Пловдив
  • Мнения: 44 526
Моля ви за идеи за сладкиши с праскови

Руло с праскови- красиво и ефектно.

http://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2014/06/blog-post_25.html
bouquet
ще се пробва!

# 674
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Колраби /лилаво е на цвят, още - алабаш/ само настъргано ли може да се яде? Дали е много твърдо и нарязано на ивици ще стане ли за ядене?


Може и на ивици, и на тънки пръчици, може и да се запече или добави към нещо друго зеленчуково.
Аз го слагам на салати и ако не ми се стърже, го режа на кубчета. Сочно е, не е твърдо. Бели се.

Общи условия

Активация на акаунт